Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Do raju daleko - u Ewy 07:45, 11 lip 2016

Do góry
Ewuniu, coraz piękniejsze twoje rabatki.
Jak się ma twój przetacznik w przedogródku?
W jakim czasie on kwitnie?
Czy jest niski?
Mogłabyś mi opisać stadia rozwoju?
Korci mnie, by go mieć. A w szkółce był wysoki... Tan na 0,7 metra i go nie wzięłam...
Ogródek Iwony II 23:39, 10 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tereniu, na pewno kompostownik przesunę, choć tam niewiele miejsca zostało ...
Ale ławeczki nie będzie. Zrodził się inny pomysł na siedziska.
Zupełny przypadek.

Wczoraj byliśmy na balu z okazji 16-lecia istnienia firmy, w której Zbyszek pracuje. Połączenie zabawy, konkursów i pysznego jedzenia
W jednej z konkurencji panowie stolarze musieli bardzo długi gruby gwóźdź wbić w pionek bardzo malutkim młotkiem. Panie miały osobną konkurencję.
Było wesoło, mnóstwo szalonej zabawy ...

Trzy fajne kawałki pnia drzewa, które było trafione wcześniej przez pioruna i po części nosiło jego ślady, były miejscem, gdzie panowie wbijali gwoździe. Wyraziłam chęć zabrania tej pamiątki do swojego ogrodu i dziś zostałam posiadaczką tych pamiątkowych pionków. Znajdą się w strefie śliwy jako siedziska. Przywędrowały 70 km i wylądowały wczesnym rankiem na moim podwórku

Ciekawe łupy zgarnęłaś. Ciekawa jestem tych pieńków. Jak tu nie pokażesz, to sobie sama zobaczę. Już wkrótce. Nie mogę się doczekać.
Ogródek Iwony II 23:37, 10 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Beatko, czytasz wnikliwie
Skutek był taki, że nie dokończyłam pielić i przyszła burza Trzeba było szybko chować narzędzia i do domu biec.
I sama byłam zdziwiona, jak szybko:
19.10:

19.12: Naprawdę nic nie robiłam z ustawieniami aparatu:
Tm zaraz wnikliwie...Wyłapałam najlepsze. "Głodnemu chleb na myśli". A pielenie? Co tam. Może poczekać. Zwłaszcza, że w 2 minuty a świat zmienił się nie do poznania. Takie chmury miałam u siebie, zanim mi trawniczek spłynął po raz drugi. Zjawiskowo.
Ogródek Iwony II 23:36, 10 lip 2016

Do góry
Wzdłuż tarasu:

Ogródek Iwony II 23:29, 10 lip 2016

Do góry
Rabata herbaciana...

Ogródek Iwony II 23:23, 10 lip 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 23:22, 10 lip 2016

Do góry
Na niebiesko:

Ogródek Iwony II 23:07, 10 lip 2016

Do góry
Wzdłuż domu:

Po dosadzeniu drugiej hortensji Anabell podoba mi się.

Ogródek Iwony II 22:53, 10 lip 2016

Do góry
Dziś jestem padnięta, po balu o 3.30 poszliśmy spać ..
Więc tylko zostawię kilka fotek i idę spać, jak tylko mecz się skończy
łypię na TV jednym okiem Francja czy Portugalia? Wolałabym, by Portugalia wygrała. Zawsze by była świadomość, że o włos byliśmy od Zwycięstwa
koniec drugiej połowy: 0:0
Portugalia 1:0 !!!
Ogródek Iwony II 22:49, 10 lip 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ładne masz te warzywka Może jakaś marchewka zostanie na przyszły tydzień do schrupania

Ewa, jeszcze nie zaglądałam, czy już jest. Ale pietruszka i buraczki są WIELKIE
Ogórki ze skrzyń wyłażą

Ogródek Iwony II 22:46, 10 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Iwonko dobry pomysł z przesunięciem kompostownika nie będzie kuł Cię w oczy. Ławeczka w tym miejscu jak najbardziej się przyda można będziesz mogła sobie siedzieć i chrupać świeże marchewki

Z liliami tez mam przykre doświadczenia same żółte u mnie zła jestem a na dodatek różowe jeżówki też się żółtymi okazały Muszę wybrać się do szkółki i kupić już kwitnące.

Tereniu, na pewno kompostownik przesunę, choć tam niewiele miejsca zostało ...
Ale ławeczki nie będzie. Zrodził się inny pomysł na siedziska.
Zupełny przypadek.

Wczoraj byliśmy na balu z okazji 16-lecia istnienia firmy, w której Zbyszek pracuje. Połączenie zabawy, konkursów i pysznego jedzenia
W jednej z konkurencji panowie stolarze musieli bardzo długi gruby gwóźdź wbić w pionek bardzo malutkim młotkiem. Panie miały osobną konkurencję.
Było wesoło, mnóstwo szalonej zabawy ...

Trzy fajne kawałki pnia drzewa, które było trafione wcześniej przez pioruna i po części nosiło jego ślady, były miejscem, gdzie panowie wbijali gwoździe. Wyraziłam chęć zabrania tej pamiątki do swojego ogrodu i dziś zostałam posiadaczką tych pamiątkowych pionków. Znajdą się w strefie śliwy jako siedziska. Przywędrowały 70 km i wylądowały wczesnym rankiem na moim podwórku

Ogródek Iwony II 22:35, 10 lip 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Najbardziej spodobało mi się uwieńczenia dnia pracy Nie ma to jak przyjemne zakończenie prac w ogrodzie.

Beatko, czytasz wnikliwie
Skutek był taki, że nie dokończyłam pielić i przyszła burza Trzeba było szybko chować narzędzia i do domu biec.
I sama byłam zdziwiona, jak szybko:
19.10:

19.12: Naprawdę nic nie robiłam z ustawieniami aparatu:
Ogródek Iwony II 22:31, 10 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Iwonko, ... to połączenie fioletu z czerwienią naprawdę piękne.

Edytko, ten fiolet z czerwienią w realu jest ładniejszy
Czosnki mam pierwszy rok i bardzo mi się podobają
Mam kilka w wazonie razem z przywrotnikiem i bardzo długo stoją.
Ogródek Iwony II 22:29, 10 lip 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Moje lilie też nie bardzo, ale nie nowe, tylko ubiegłoroczne - mama mówi, że może się zapyliły - w każdym razie zamiast białoróżowych mam rozgotowane buraczki... Nie wiem, to możliwe, że one tak kolor zmieniają? Wstrzykują im coś w produkcji czy jak?
Że miniaturkom coś zapodają na niski wzrost to wiem, i potem w następnym sezonie chabazie rosną wielkie, ale o kolorach nie słyszałam

Łucjo, ciągle z liliami jest niewiadoma. Teraz rozumiem, dlaczego są mało popularne - przez pomyłki kolorystyczne. A takie ładne są
U mnie koloru nie zmieniły, ale jeszcze się nie dohodowałam bordowych, a tak mi się marzą
Ogródek Iwony II 22:27, 10 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Aha, priv Ci wysłałam.

Aniu, bardzo dziękuję za namiary. Zostawię sobie tawułki na później, poczytam w wolnej chwili Podoba mi się u Ciebie połączenie tawułek z hostami
Ogród KasiWB - część II 22:18, 10 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Witaj Kasiu w nowym wątku, będę od początku.
Tylko więcej fotek poproszę
Może jakieś przypomnienie?

Witaj więcej fotek będzie, ale dzisiaj nie robiłam
No to może zrobię przypomnienie i porównanie
Ogród KasiWB - część II 22:13, 10 lip 2016

Do góry
Witaj Kasiu w nowym wątku, będę od początku.
Tylko więcej fotek poproszę
Może jakieś przypomnienie?
Ogródek Iwony II 12:15, 09 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Mirko, czyli znalazłam

Aniu, trochę to złudne. Dziś wycinałam przekwitnięte kwiatostany z rabaty bylinowej, Zbyszek przyciął żywopłot z ligustru w plecach bylinówki. Niby nie widać, bo byliny zakryły wszystko, ale uwierz, że 10 wiader odpadów wycięłam łącznie z zielskiem. I deszcz mnie na koniec przegonił. Nie dokończyłam.
Przy okazji Zbyszek po skończonej swojej pracy przytachał dwa krzesła i dwa drinki
No i praca z przyjemnym się toczyła. Postanowiłam, że pomyślę nad przesunięciem kompostowników za mury budynku.

Pod śliwką byłoby fajne miejsce do siupnięcia na ławeczce. Z tyłu dałabym mini żywopłot otaczający ławeczkę w plecach

Ostatnio widziałam fajny żywopłot z derenia. Wiadomo, ze trzeba ciąć, ale może by tu fajnie się wpasował ... Tak sobie myślę
Najbardziej spodobało mi się uwieńczenia dnia pracy Nie ma to jak przyjemne zakończenie prac w ogrodzie.
Ogródek Iwony II 08:06, 09 lip 2016

Do góry
Ewa, nie jest tak źle
Wolałabym takie zamiast pomarańczowych
Edit: tak patrzę na nią i też bym miała nerwa, gdybym liczyoa na mocny róż...

Aniu, żywopłocik ma jeszcze czas. Najpierw kompostowniki trzeba jesienią opróżnić
Ogródek Iwony II 07:37, 09 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ewa, jaki to jest majtkowy róż?

A taki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies