Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Zana 09:18, 09 lip 2016

Aha, priv Ci wysłałam.
tulucy 11:37, 09 lip 2016

Moje lilie też nie bardzo, ale nie nowe, tylko ubiegłoroczne - mama mówi, że może się zapyliły - w każdym razie zamiast białoróżowych mam rozgotowane buraczki... Nie wiem, to możliwe, że one tak kolor zmieniają? Wstrzykują im coś w produkcji czy jak?
Że miniaturkom coś zapodają na niski wzrost to wiem, i potem w następnym sezonie chabazie rosną wielkie, ale o kolorach nie słyszałam
lindsay80 12:01, 09 lip 2016

Iwonko, piękne zdjęcia wakacyjne, fajnie pooglądać, że w wielu miastach dba się o przestrzenie pudliczne i robi się to z gustem i dobrym smakiem.
Foteczki z ogrodu równie urokliwe, to połaczenie fioletu z czerwienią naprawdę piękne.
LyraBea 12:15, 09 lip 2016

Iwk4 napisał(a)
Mirko, czyli znalazłam

Aniu, trochę to złudne. Dziś wycinałam przekwitnięte kwiatostany z rabaty bylinowej, Zbyszek przyciął żywopłot z ligustru w plecach bylinówki. Niby nie widać, bo byliny zakryły wszystko, ale uwierz, że 10 wiader odpadów wycięłam łącznie z zielskiem. I deszcz mnie na koniec przegonił. Nie dokończyłam.
Przy okazji Zbyszek po skończonej swojej pracy przytachał dwa krzesła i dwa drinki
No i praca z przyjemnym się toczyła. Postanowiłam, że pomyślę nad przesunięciem kompostowników za mury budynku.

Pod śliwką byłoby fajne miejsce do siupnięcia na ławeczce. Z tyłu dałabym mini żywopłot otaczający ławeczkę w plecach

Ostatnio widziałam fajny żywopłot z derenia. Wiadomo, ze trzeba ciąć, ale może by tu fajnie się wpasował ... Tak sobie myślę
Najbardziej spodobało mi się uwieńczenia dnia pracy Nie ma to jak przyjemne zakończenie prac w ogrodzie.
olga80 18:12, 10 lip 2016

Iwonko dobry pomysł z przesunięciem kompostownika nie będzie kuł Cię w oczy. Ławeczka w tym miejscu jak najbardziej się przyda można będziesz mogła sobie siedzieć i chrupać świeże marchewki

Z liliami tez mam przykre doświadczenia same żółte u mnie zła jestem a na dodatek różowe jeżówki też się żółtymi okazały Muszę wybrać się do szkółki i kupić już kwitnące.
Iwk4 22:27, 10 lip 2016

Zana napisał(a)
Aha, priv Ci wysłałam.

Aniu, bardzo dziękuję za namiary. Zostawię sobie tawułki na później, poczytam w wolnej chwili Podoba mi się u Ciebie połączenie tawułek z hostami
Iwk4 22:29, 10 lip 2016

tulucy napisał(a)
Moje lilie też nie bardzo, ale nie nowe, tylko ubiegłoroczne - mama mówi, że może się zapyliły - w każdym razie zamiast białoróżowych mam rozgotowane buraczki... Nie wiem, to możliwe, że one tak kolor zmieniają? Wstrzykują im coś w produkcji czy jak?
Że miniaturkom coś zapodają na niski wzrost to wiem, i potem w następnym sezonie chabazie rosną wielkie, ale o kolorach nie słyszałam

Łucjo, ciągle z liliami jest niewiadoma. Teraz rozumiem, dlaczego są mało popularne - przez pomyłki kolorystyczne. A takie ładne są
U mnie koloru nie zmieniły, ale jeszcze się nie dohodowałam bordowych, a tak mi się marzą
Iwk4 22:31, 10 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
Iwonko, ... to połączenie fioletu z czerwienią naprawdę piękne.

Edytko, ten fiolet z czerwienią w realu jest ładniejszy
Czosnki mam pierwszy rok i bardzo mi się podobają
Mam kilka w wazonie razem z przywrotnikiem i bardzo długo stoją.
Iwk4 22:35, 10 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Najbardziej spodobało mi się uwieńczenia dnia pracy Nie ma to jak przyjemne zakończenie prac w ogrodzie.

Beatko, czytasz wnikliwie
Skutek był taki, że nie dokończyłam pielić i przyszła burza Trzeba było szybko chować narzędzia i do domu biec.
I sama byłam zdziwiona, jak szybko:
19.10:

19.12: Naprawdę nic nie robiłam z ustawieniami aparatu:
Ewa777 22:43, 10 lip 2016

Ładne masz te warzywka Może jakaś marchewka zostanie na przyszły tydzień do schrupania