reniu a jeszcze tak sobie pomyślałam gdybyś tak zrobiła jak proponowała Magnolia ale bez obniżania terenu jedynie wyznaczone kostka granitowa i te część koła nad ścieżka przeróbka nabrabate a te poniżej zostawiła trawnikiem?
Cudniasta jesień, magnolia ma jeszcze tyle liści
U mnie baaaardzo chorowala i obawiam się co będzie wiosna Ta ławeczka u Ciebie to a lajkrą chyba bo mieści sporo chętnych
Właśnie właśnie różne wysokości) tak to sobie zaczęłam wyobrażać ... tzn po tym jak inspirację zobaczyła sama bym tego nie wymyślila przecież ... no oczywiście że nie pamiętam ... chyba sobie zrobię porządny przegląd
Wpadam z telefonu na moment. Ren to koło można zrobić faktycznie jako murek i to murek i różnych wysokościach tzn w najwyższym miejscu na na wys ławki i na nim lawke i obnizac go az do poziomu ziemi. Pamiętasz,w tym roku na chałwa był ogród z takim kołem murkiem.
Moim zdaniem nie ma się co przesadnie przejmować niektórymi elementami otoczenia domu, taka już specyfika naszych domostw ☺. Muszą też spełniać rolę użytkową i nie zawsze wszystko da się idealnie dograc, tj np uniknąć widoku bram itp.
Ta ścieżka znów tak złe nie wygląda i poza tym jest dla Was mocno praktyczna. Na pewno Magnolia pomoże Ci ja pięknie wkomponowac w całość i znikną dylematy. Od tej strony powyżej fajnie by chyba wyglądało przyciągnięcie kulek na drugą stronę Koła . Ciekawa jestem tego rozwiązania z obniżeniem poziomów.
ale ja nie chcę eksponować kostki a w sumie to ona proponowała, że obrzeże kostki tylko zostaje ... czyli to musiałoby być z robione z półokrągłego krawęznika
W sumie racja.
U Przemka w Ogrodzie małym ... przód jest w liniach prostych, tył w łukach ... Jednocześnie się nieogląda w realu. Tylko my na fotkach mamy wszystko jednocześnie, ale postrzegamy te części ogrodu osobno.
Podobnie u Ciebie Reniu, dopiero na planie wszyscy zobaczyli, że różne są linie. Jak pokazywałaś fotki, tego nie było widać.
To tak, jak u mnie z kolorami. Odcienie różu i czerwieni są w zupełnie innych miejscach ogrodu. Nie patrzy się jednocześnie na nie. Jedno nie wyklucza drugiego