Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

jankosia 22:25, 04 lis 2016

ren133 napisał(a)

Oczywiście biorę pod uwagę taką alternatywę to jest ta najprostsza opcja, mam ją w głowie już od kilku tygodniu ... pisałam tu o tym podczas naszej dyskusji Jedynie zamknę sobie przejście do tarasu ze ścieżki ...

Jak zamkniesz? Nie zamkniesz bo u was rolę tej ścieżki pełni ta właśnie opaska... Tak? No nas przynajmniej tak prowadzałaś No chyba że bałaś się że takie stadko ci trawę zdepcze i dlatego hihi
ren133 22:26, 04 lis 2016

jankosia napisał(a)

Jak zamkniesz? Nie zamkniesz bo u was rolę tej ścieżki pełni ta właśnie opaska... Tak? No nas przynajmniej tak prowadzałaś No chyba że bałaś się że takie stadko ci trawę zdepcze i dlatego hihi

Nie większość przechodzi po trawniku
Madzenka 07:53, 05 lis 2016

przeczytałam i nadal nie wiem jaka decyzja?
Mi najbardziej brązowe drzwi garażu przeszkadzają, zakryłabym je drzewami lub miskantami
ren133 09:35, 05 lis 2016

Madzenka napisał(a)
przeczytałam i nadal nie wiem jaka decyzja?
Mi najbardziej brązowe drzwi garażu przeszkadzają, zakryłabym je drzewami lub miskantami

Marzenko
Na pewno prostowania rabat się nie podejmę ... zresztą Danusia mówi, że faliste rabaty czynia ogród bardziej przyjaznym W takiej sytuacji muszę zadbać żeby nasadzenia były spójne...

A co myślisz o tym aby tą ławeczkę i jednocześnie koło brukowe ze środka przenieść tam gdzie jest mała rabata ze świdośliwą i kulkami? i ławeczka (ten biały łuk) byłaby z widokiem na ściankę

Mówisz żeby przeslonić bramy ... tam jest żywopłocik cisowy ale on miał być prowadzony na 60/70cm najwyżej. To co proponujesz?
Jagodaa 09:48, 05 lis 2016

Renia, ta ścieżka prowadzi od podjazdu do wejścia do domu?
ren133 10:10, 05 lis 2016

Jagodaa napisał(a)
Renia, ta ścieżka prowadzi od podjazdu do wejścia do domu?

Od drugiego garażu/pomieszczenia gospodarczego do domu
jankosia 10:22, 05 lis 2016

A co ty tam kobietko na ścianie nad wgłębnikiem powiesiłaś ? Takie czarne z kółkiem w środku Bo patrzę i patrzę i zgadnąć nie mogę
Jagodaa 10:24, 05 lis 2016

Moim zdaniem nie ma się co przesadnie przejmować niektórymi elementami otoczenia domu, taka już specyfika naszych domostw ☺. Muszą też spełniać rolę użytkową i nie zawsze wszystko da się idealnie dograc, tj np uniknąć widoku bram itp.

Ta ścieżka znów tak złe nie wygląda i poza tym jest dla Was mocno praktyczna. Na pewno Magnolia pomoże Ci ja pięknie wkomponowac w całość i znikną dylematy. Od tej strony powyżej fajnie by chyba wyglądało przyciągnięcie kulek na drugą stronę Koła . Ciekawa jestem tego rozwiązania z obniżeniem poziomów.
ren133 10:46, 05 lis 2016

jankosia napisał(a)
A co ty tam kobietko na ścianie nad wgłębnikiem powiesiłaś ? Takie czarne z kółkiem w środku Bo patrzę i patrzę i zgadnąć nie mogę

hi hi hi ... chyba załapał się w kadr kawałek dachu sąsiada
ren133 10:57, 05 lis 2016

Jagodaa napisał(a)
Moim zdaniem nie ma się co przesadnie przejmować niektórymi elementami otoczenia domu, taka już specyfika naszych domostw ☺. Muszą też spełniać rolę użytkową i nie zawsze wszystko da się idealnie dograc, tj np uniknąć widoku bram itp.

Ta ścieżka znów tak złe nie wygląda i poza tym jest dla Was mocno praktyczna. Na pewno Magnolia pomoże Ci ja pięknie wkomponowac w całość i znikną dylematy. Od tej strony powyżej fajnie by chyba wyglądało przyciągnięcie kulek na drugą stronę Koła . Ciekawa jestem tego rozwiązania z obniżeniem poziomów.

To fakt jest funkcjonalna więc chyba nie wypali pomysł z obniżeniem jej ale rozważam zrobienie murku coś na wzór tego: https://pl.pinterest.com/pin/353321533250403795/