Jeszcze tak dla przypomnienia: moja inspiracaja rabatą z kulami wzięła się z ogrodu Vann Garden, zaprojektowanego przez Gertrudę Jekyll, a konkretnie z tej rabaty:
Danusia napisała o nim artykuł.
No i jestem w trakcie budowy takiego ogrodowego wnętrza:
A więc mam jakies foto zrobione na szybko zaczątków mojego "żywopłotu".
Czekam na uwagi.. więc piszcie smiało, może niżej , wyżej albo kółko go przyciąć. W każdym razie mam nadzieję że zarosną te suche boki czy mam podsadzać?/?
Wiem że te tujki nie równają sie cisowi i są troche niskkie,
żywopłocik planuję zrobić przerywany , nie wiem tylko jakiej grubości
No co ty Asc ja wczoraj Kaśce powiedziałam,że moim jedynym "podejściem"do komputera to relaks!Nie relaksują mnie żadne kłótnie czy niedomówienia.Także czy się mnie zna czy nie z zasady jestem pogodnie nastawiona do ludzi, nie szukam guza i przysięgam,że tak trzeba mnie odbierać Jak każdy miewam różne nastroje,ale gdy są złe właśnie zapominam o nich na forum czy innych portalach Lubię wszystkich nawet tych,którzy wiem,że mnie nie lubią i żartuję dalej )))))
Rozpieściłaś mnie bo dalia jest naprawdę piękna i dobrze dokarmiona
Marta...mogę Cię rozpieszczać
A literówki były, są i bedą.... jak zacznę bawić się w literki, to nawet na swoim wątku nie zdążę pograndzić....... a gdzie jeszcze mam mieć czas na zaglądanie do innych ogrodów O wpisach nawet nie wspominam...... moge przejść na pismo obrazkowe... zbliżenie dalii w celu rozpieszczania
Witam Cię Sebku, jesteś pierwszym facetem który wdepnął do mojego ogrodu. Masz rację że u mnie trochę samo się wszystko dzieje. Muszę się przyznać że nie zawsze panuje nad tym wszystkim. Po pierwsze jest to duży teren, po drugie zaczyna brakować sił. Do tej pory nie miałem problemu, ale w tamtym sezonie już się nie wyrabiałem na bieżąco z robotą. Pomocników coraz mniej, mama coraz starsza a żonie się po prostu nie chce, poza tym różnych kłopotów na głowie, które odciągają od ogrodu. Staram się jednak aby ogród wyglądał jak należy, nawet wprowadzam trochę zmian dzięki forum, gdzie podglądam różne pomysły W tamtym roku zrobiłem dużo wymian i przybyło mi sporo nowości które muszę ulokować na nowych rabatach. Prowadzę swoją małą szkółkę aby mieć się na co wymieniać. Sezon zapowiada się pracowicie, zobaczymy co uda mi się zrobić. Ja przepraszam wszystkich że mało się wpisuje i u siebie i w waszych wątkach ale brak czasu mi nie pozwala. Zwiedzam dużo Waszych ogrodów ale niestety po cichu. Znalazłem gniazdo Raniuszka na swoim jałowcu ale piękny ptanio po czytajcie o nim w necie i popatrzcie na moje fotki. Jak misternie utkane ma gniazdko, nestety mało widoczne
Prześliczne kwiaty ma ta magnolia. Ja czekam na taką z podobnymi kwiatami już drugi rok, ale jakoś nie ma ochoty wiązać pąków. Mam za to magnolię Susan, ta jest niezwodna.
Bogdzia ma rację co do wielkości, to będzie duuży krzew.
Dziękuję wszystkim za miłe słowa. Bardzo mnie to podbudowuje i mam zapał do pracy.
Aga_pe, może poszukaj w internecie w najbliższym dużym mieście, albo popytaj na uczelni plastycznej. Nieraz mają takie hobbistyczne zajęcia i też mozna wypalić.
Jak się pozbieram z ogrodem i maluchami to zaczne myśleć o swoim piecu. Wtedy zapraszam na lepienie. Byłoby śiwetnie!!!!!!! Dla conajmniej 10 osób jest miejsce do spania, więc wreszcie spełnie marzenia o lepieniu u mnie z lampką winka do późnych godzin nocnych To jest pomysł !!!!! Mam cel na następny rok jak Bóg da
Donice dla zainteresowanych:
Myślałam, że zrobię kilka fotek z bliska, zmierzę każdy element i można sobie będzie taką osobiście zrobić. Poszukajcie drewnianych starych dech najlepiej po murarzach. Najlepiej powinny być bardzo zniszczone od cementu. Zapytam przy śniadaniu jak są połączone między sobą w pionie i napiszę co i jak Nasi wspaniali M będą mogli się wykazać
To ja czekam cierpliwie Mam siostrę w Poznaniu, to zacznę częściej Ją odwiedzać