W moim ogródku zamieszkały trzy ogromne wrzosy - nigdy nie były przycinane. Podobają mi się takie - zobaczymy czy się przyjmą.
Rododendron też już jest na swoim miejscu.
Ja znam te roślinkę. To jest GĘSIÓWKA MACEDOŃSKA (Arabis ferdinandi-coburgi). Ma specyficzne, 'czepiające się' liście zebrane w rozetki. Rozmnaża się dzięki pędom płożącym i ukorzeniającym się.Tu wstawiłam jej zdjęcie ( 3 post, trzecie zdjecie): https://www.ogrodowisko.pl/watek/1341-gesiowka-kaukaska-arabis-caucasica
Uprzejmie proszę o identyfikację tych dwóch odmian tulipanów Skalny został kupiony z innym ,który jeszcze się nie otworzył jako mix i nie było nazw tych tulipaników Te to nawet nie wiem kiedy je kupiłam
Agnieszko, u mnie wiosny tyle co u Ciebie, mniej, bo tulipanki jeszcze w pąkach,
Jukę swoją związuję na zimę, najpierw podnoszę liście na baczność, jest cała i zdrowa. Pozdrawiam,
i kwiatek Ci się należy na "100".
A tutaj widok od furtki.
Chciałabym przesłonić czymś ten budynek gospodarczy sąsiada, ale drzewo duże to być nie może - od siatki do domu jest 3 metry, a jeszcze miejsce na przejście musi być. Dlatego myślałam o 3 wąskich kolumnowych roślinach posadzonych w rzędzie przy siatce zaraz obok świerku sąsiada.