Rajski ogród Ani
22:19, 13 lut 2012
Dziś było pochmurnie i jutro też tak ma być, to niech chociaż tu gości słoneczko 

Aniu odpisałam Ci w swoim wątku, że jadę na działkę 29 lutego i jak nie będzie dużego mrozu poprzycinam niektóre krzewy. W zeszłym roku też zrobiłam to w lutym i nie złego się nie stało. 4 marca wyjeżdżam do dzieci, więc w marcu nic nie zrobię. Mąż obiecał, że jak pogoda pozwoli, to pod koniec marca przekopie warzywniak. W zeszłym roku pod koniec marca wsiałam bób. Udał się znakomicie. Teraz wsieje jak przyjadę.
To dobra wiadomosć o trytomach...bo ja pierwszy rok sobie posadziłam..na skalniaku, by nie miały za dużo wody zimą...... tak czytałam.... Zobaczymy co z tego będzie... Twoje piekne.....Jak ci się rozrosna to ja zamawiam nadwyżki
Zapomniałam napisac. Moje sierpówki się przeprosiły i dzis było juz tak ( jak mnie nie widziały)
![]()
![]()
A tak jak mnie zobaczyły
![]()
![]()
A tak jak podeszłam blizej.
![]()
Dobranoc. Miłych snów.
Ewo, ja dzisiaj zakupiłam jeszcze cebule lilii, mam razem dziesięć. To już będzie je widać w takiej grupie
Małgosiu, ja też jak mam okazję kupić gdzieś taniej to korzystam z okazji. Wiadomo wszyscy liczymy się z groszem.
Irenko, wiem że lilie sadzi się jesienią, ale ja wtedy o nich nie myślałam. Tak mi się podobały te białe na zdjęciach, że nie mogłam się oprzeć.
Bogusiu, wyobrażam sobie te niebieskie anemony u ciebie. Ja bardzo lubię niebieski kolor w ogrodzie. A anemony to moje ulubione kwiaty. Mam jednego wymarzonego, może kiedyś mi się uda zdobyć. To Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' To jego zdjęcie, niestety nie w moim ogrodzie, ale w jakimś angielskim. Czy nie piękny?
![]()
Trzeba wątek otworzyć apteczka ogrodnika i już na pogaduchach to nic Danusia nie powie
A ja tu z ciasteczkami,żeby na dobry nastrój było ,częstuję gdzie się da to i tutaj nie ominę![]()