Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród. 21:11, 13 lut 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Na smutki ogrodniczek by się rozwiały .Wróciłam i stawaim proszę co kto lubi ))

No Marta żeby to jeszcze w rzeczywistości było to dla całego Ogrodowiska by starczyło. Gdzie zrobiłaś takie zdjęcie?
Hirutkowy raj:)) 21:09, 13 lut 2012

Do góry
Mój nastepny Hipek

Kubusiowo 21:07, 13 lut 2012

Do góry
Trzeba wątek otworzyć apteczka ogrodnika i już na pogaduchach to nic Danusia nie powie
A ja tu z ciasteczkami,żeby na dobry nastrój było ,częstuję gdzie się da to i tutaj nie ominę
Książki o tematyce ogrodniczej 21:06, 13 lut 2012

Do góry
Ja dzisiaj też dostała zakupione ksiązki Buczackiego Są świetne

Ogrodnik mimo woli 21:06, 13 lut 2012

Do góry
Trzmielina oskrzydlona

wiąż camperdown

Żylistek....nie chciał kwitnąć przez 2 lata, poszłam go wykopać, zadzwonił telefon, więc przerwałam kopanie..potem zapomniałam.... i zakwitł..pasuje z trojeścią kropkowaną (żółtą) jak pięść do nosa..... Nawet ja dostaję na ten widok zgrzytu zębów...
Dlatego przekopałam sobie już 2 kępy trojeści w inne miejsce .... przyjęła się, więc ta idzie w odstawkę... krzewu wolę nie przesadzać.

Migdałek

Tyle przygotowałam na dziś I nawet już z kartek ustalam gatunki
Rododendronowy ogród. 21:02, 13 lut 2012

Do góry
Na smutki ogrodniczek by się rozwiały .Wróciłam i stawaim proszę co kto lubi ))
Ogrodnik mimo woli 20:59, 13 lut 2012

Do góry
Itea Henrys Garnet

jakiś jaśmin pełny, 3 razy przesadzany i 10 razy połamany przez Misia

Podmarznięty, albo chory kielichowiec wonny a w tle dzika róża

Klon palmowy garnet..rsnie w miejscu którego wogle nie polecają dla klonów, a on taka przekora jak ja, teraz zasypany sniegiem, może przetrwa mrozy
Wnętrzowisko - dom i wnętrze 20:57, 13 lut 2012

Do góry
jotka napisał(a)
A ja chciałam Wam przedstawić ptaszka, który od wczoraj odpowiedzialny jest za podlewanie mijego skrzydłokwiatu

Jak sie sprawdzi, to chyba kupię jeszcze kilka

Jolu jaki pomysłowy ptaszek i nie psuje uroku kwiatu, wręcz przeciwnie
Ogrodnik mimo woli 20:55, 13 lut 2012

Do góry
Hibiskus bylinowy, foto trochę niewyrażne, ale kwiaty ma jak talerze.... a wysoki jak ja ( no nie , ja jestem niska)

hibiskus Leopoldi - dostałąm w prezencie

hibiskus czyli ketmia Arends
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:53, 13 lut 2012

Do góry
ell napisał(a)
Czarujący hipek pokazał na reszcie swoje piękno - szkoda tylko, że nie pachnie.

Zajrzałaś mu w samo gardełko są śliczne i takie śnieżnobiałe
Ogrodnik mimo woli 20:53, 13 lut 2012

Do góry
Posadziłam druga od frontu domu, ale już nie jest tak ładna

Biała akacja czy robinia akacjowa nie podoba mi sięszybko rośnie, nie jest tak piekna, chciałam usunać, ale M zabronił ..to ją tnę bezlitośnie, a i tak M obrazony.....tu jeszcze młoda....

berberys admiration - te jasne już przesadziłam, bo spod czerwonych nie było ich widać...

Brzózka z mocno powcinanymi liścmi

Forsycji początkowo nie chiałąm, bo t otakie wiejskie...a mi się marzył ogród formalny..potem stwierdziłam, że taka jedna w kąciku będzie zapowiadać wiosnę.... i założen nie zepsuje..... i tak się zaczęło zbieractwo... Pod forsycją pies kopie ładne dziurki, to jego miejsce
Dwa czerwone dęby 20:50, 13 lut 2012

Do góry
mysza napisał(a)
Moje świerki serbskie są małe , mają około 1m. , ale za to gęściutkie . Widać po gałązkach , że były w szkółce przycinane.

Witaj Gosiu .Przeczytałam dzisiaj cały Twój wątek.Piękne nasadzenia,dużo dobrej pracy wykonałaś.A trawa ech pozazdrościć .Powiedz proszę jak gęsto sadziłaś świerki serbskie ? Wiosna mam je zamiar posadzić wzdłuż kawałka ogrodzenia .Będę do Ciebie zaglądac .Pozdrawiam
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:49, 13 lut 2012

Do góry
Czarujący hipek pokazał na reszcie swoje piękno - szkoda tylko, że nie pachnie.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 20:46, 13 lut 2012

Do góry
Wczoraj na reszcie miałam chwilę na polowanie z aparatem.

mój prowizoryczny karmnik przetrwał nalot żarłocznej sójki
Mój ogród 20:41, 13 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Ewo, ja dzisiaj zakupiłam jeszcze cebule lilii, mam razem dziesięć. To już będzie je widać w takiej grupie

Małgosiu, ja też jak mam okazję kupić gdzieś taniej to korzystam z okazji. Wiadomo wszyscy liczymy się z groszem.

Irenko, wiem że lilie sadzi się jesienią, ale ja wtedy o nich nie myślałam. Tak mi się podobały te białe na zdjęciach, że nie mogłam się oprzeć.

Bogusiu, wyobrażam sobie te niebieskie anemony u ciebie. Ja bardzo lubię niebieski kolor w ogrodzie. A anemony to moje ulubione kwiaty. Mam jednego wymarzonego, może kiedyś mi się uda zdobyć. To Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' To jego zdjęcie, niestety nie w moim ogrodzie, ale w jakimś angielskim. Czy nie piękny?
Bożenko to tej wiosny będziesz szalała na biało? wsadzone wiosną lilie też pięknie kwitną, może trochę później, ale to tylko zaleta, bo przedłużają kwitnienie
Byłaś wczoraj na działce?
To trochę na pobieliło wieczorkiem, prawda?
Ogrodnik mimo woli 20:39, 13 lut 2012

Do góry
Obiecane fotografie na temat ogrodowiska..... czyli mojego zbieractwa ciąg dalszy:
Moje wierzby......

Świerk białobok...... cudwny Tu już kończy swój biały kolor i zielenieje.......najpiękniejsze przyrosty z iglastych - wada - wolno rośnie

Barbula Summer Sorbet...pierwsza zima..... może to juz archiwalne foto...a byłoby szkoda

Ta akacja jest już archiwalna, październikowy śnieg ją złamał poniżej miejsca szczepienia.... to była akcja obrywania liści z wszystkich co cenniejszych drzew, bo tak je łamało.. strząsać się nie dało śniegu bo był za mokry... kwitła prawie całe lato
Mój ogród 20:34, 13 lut 2012

Do góry
Ewo, ja dzisiaj zakupiłam jeszcze cebule lilii, mam razem dziesięć. To już będzie je widać w takiej grupie

Małgosiu, ja też jak mam okazję kupić gdzieś taniej to korzystam z okazji. Wiadomo wszyscy liczymy się z groszem.

Irenko, wiem że lilie sadzi się jesienią, ale ja wtedy o nich nie myślałam. Tak mi się podobały te białe na zdjęciach, że nie mogłam się oprzeć.

Bogusiu, wyobrażam sobie te niebieskie anemony u ciebie. Ja bardzo lubię niebieski kolor w ogrodzie. A anemony to moje ulubione kwiaty. Mam jednego wymarzonego, może kiedyś mi się uda zdobyć. To Anemone x hybrida 'Honorine Jobert' To jego zdjęcie, niestety nie w moim ogrodzie, ale w jakimś angielskim. Czy nie piękny?
Rajski ogród Ani 20:30, 13 lut 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Aniu i Bożenko zawsze mi miło jak wpadacie do mojego ogrodu, nie mam tu praktycznych rad co do prowadzenia ogrodu, bo nie czuję się na siłach...ale staram się przyciągnąć gości tym co mam i kocham kolorowy ogród, zachody słońca i trochę pleneru wokół mojego domu

Aniu...i to wystarczy...to Twój piękny,kolorowy,zawsze pełen pachnących kwiatów świat.
Rajski ogród Ani 20:11, 13 lut 2012

Do góry
Aniu i Bożenko zawsze mi miło jak wpadacie do mojego ogrodu, nie mam tu praktycznych rad co do prowadzenia ogrodu, bo nie czuję się na siłach...ale staram się przyciągnąć gości tym co mam i kocham kolorowy ogród, zachody słońca i trochę pleneru wokół mojego domu

Mój 4 arowy azyl... 20:06, 13 lut 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Mój białasek postanowił obejrzeć świat, rozwinął pierwszy kwiat

Ciekawy świata - ładnie rozchylił płatki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies