Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

an_tre 10:46, 03 maj 2012

asc napisał(a)
Aniu, wczoraj pracowałam w ogrodzie, a dziś pracuję w domu....nadrabiam w spokoju zaległości służowe W domu zatrudniłam do pomocy odkurzacz, pralkę i zmywarke
to tak jak ja od rana kręci się pralka, zmywarka załadowana była na noc, pozostaje przywitać się z odkurzacze żeby nie było tak gorąco wyszła bym jednak podziałać w ogrodzie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Madzenka 11:29, 03 maj 2012

Aniu jestem na bieżąco. Ile ciekawych rzeczy o roślinach można poczytać u Ciebie Coś mi się wydaje że staniesz sie ekspertem ogrodowiskowym, to co Ci sie wydaje Twoją słabą stroną (różnorodność) jest dla nas wszystkich Twoją silną stroną Nie wiedziałam takich rzeczy o montbrencji. No proszę ciągle się od Ciebie uczę
Mala_Mi 13:26, 03 maj 2012

Dla Agnieszki....
Te rabaty po sam dom się zostały, ochrona z kory (zapomniałam o jeszcze jednej rabacie..też ochrona z kory, wyglada jak na dugim zdjęciu:

A te skróciłam....i dałam normalna opaskę z kostki... trawnik też dochodził do sciany i go zlikwidowałam.

Mala_Mi 13:36, 03 maj 2012

Przy okazji cyknęłam kilak fotek...wszystko z komórki, dlatego jakość kiepska, aparaty pojechały w teren z M.

Magnolia

Nowa rabata z rh, czytaj przerobiona stara rabata, a raczej jej fragmencik 9z przodu zadołowane azalie, czekają na nową rabatę..

Kalina Eskimo..pierwszy rok zakwitła, bo do tej pory zawsze przemarzała..... w tym roku jej już niczym nie przykryłam z myslą niech zmarznie na amen..... złosliwa bestyja

Przełęcz Floksowa
Mala_Mi 13:41, 03 maj 2012

A to wytwórnia ziemi pod rabaty rh.....w centralnym miejscu ogrodu....... nawet skalniaka nie focę, bo wszędzie te straszydło włazi w obiektyw Wczoraj górka była duzo większa....

Zaczynają kwitnąć lewizje... na razie tylko kilka pokazały kwaty, ale reszta cała w pąkach w ilosci nieprzeliczalnej.....

A tak już wyglada trawnik w miejscach z krokusami...do około połowy czerwca będzie straszyło wyglądem.... potem ścinam górę traw, ale nad krokusami, ta trawa urosnie jeszcze 3 razy tyle ..... po skoszeniu trawa brzydka..... to wada krokusów w trawniku
agniecha973 13:51, 03 maj 2012

Dzięki za zdjęcia obwódek wokół domu. W sumie chodniczki wyszły. Moje psy byłyby zadowolone, bo one po okapem leżeć lubią a ja je gonię z rabatek.
agniecha973 13:52, 03 maj 2012

Zapomniałam dodać, że przełęcz świetna.
Martek 14:14, 03 maj 2012

asc napisał(a)
Poświadczam moje wszystkie rh zasypane korą z roku na rok wyglądały coraz gorzej Poździerałam też z nich korę

Irenko - kulki wyszły ładnie, bo ładne foto strzeliłam

Martek, zadajesz trudne pytania...lecę do wizytówki i popatrzę co to. A to jest jastrząb i trzyma upolowanego gawrona...M wypatrzył jak zaatakował ....i krzyczał "orzeł zabił wrone".wiec ja biegiem z aparatem (akurat leżał na biurku) i strzelałam foty bez ustawiania czegokolwiek i bez patrzenia w wizjer.... przez szybe i na oślep...... Udało się, po chwili złapał tego gawrona i odleciał w sinadal...i to już mam nieostre .M w odróznieniu ode mniei nie miesza nazw ptaków..wiec wiedziałm, że w tym okrzyku jest coś bardzo ciekawego

Zbysiu..już jestem, cały dzień walczyłam w ogrodzie zamiast pracować... ale co chwilę wyskakują pilne rzeczy do zrobienia w ogrodzie.... i już sama nie wiem co mam najpierw robić ....... ledwo zyję. Idę sie domyć... ogarnąc w chałupie i do spania... czyli znikam...

Super to były niezłe emocje
Martek 14:16, 03 maj 2012

Nie no u mnie tyle wad w trawniku,że jeszcze od krokusów dziękuję
Idę robić chłodnik pozdrawiam
Milka 14:22, 03 maj 2012

Cudnie i kwieciście rabaty elegancko wyglądają, a taka bałaganiarską mieszalnię ziemi też mam, aż w dwóch miejscach, chyba pstryknę foto i pokażę