Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rajski ogród Ani 22:35, 11 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Widzę Aniu, że też wybrałaś się na zimowy spacer z aparatem. Ja też czekałam na śnieg, tak ładnie wyglądają na zdjęciach drzewa pokryte śniegiem, zwłaszcza iglaki. Od poniedziałku ma padać, ale czy u nas w centralnej Polsce nie wiem. Ale mimo tego zimowe krajobrazy na twoich zdjęciach super.
Dziękuję Bożenko my to tak jak Bogdzia oglądamy się na śnieg, który miał otulać nam roślinki, brak śniegu powodował, że krajobraz jest ponury i szary i tylko dzięki słoneczku ożywił się i można było wyczarować trochę fotek

Pieris japoński - Pieris japonica 22:22, 11 lut 2012

Do góry
Mój najstarszy pieris japoński 'Little Heath' ma już jakieś 8 lat. Rośnie powoli. Lubię go za jego zimozielone, białoobrzeżone listki oraz za młode przyrosty koloru różowo-czerwonego. Mam cztery pierisy w ogrodzie, nie okrywam na zimę i mają się nieźle. Trzeba im zapewnić osłonięte stanowisko.

Pieris japonica 'Little Heath' - październik 2011

Bajki przyrodnicze 22:21, 11 lut 2012

Do góry
Piękna bajeczka i piekne zdjecia. Bardzo proszę o WIECEJ.
Do Twojej bajki dołożę kruki i papugę.

W cieniu - zacieniona 22:19, 11 lut 2012

Do góry

Za oknem zimno i biało a w domu cieplutko i kolorowo.
Rajski ogród Ani 22:15, 11 lut 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Dziadek Mróz nie odpuszcza, po wczorajszym mroźnym dniu dziś mamy następny, jest -15, z każdą chwilą temperatura się podnosi, bo świeci ostre słoneczko W moich oknach od północnej strony pozostawił takie wzory

Dopiero sobie skojarzyłam, że od dawna nie widziałam tak pięknie malowanych mrozem szyb.... teraz w większości okna mają szyby zespolone i mróz ich tak nie maluje .... z jednej strony to szkoda.... w dzieciństwie bardzo lubiłam oglądać te lodowe cudeńka
Wielka pasja i chęci ograniczane miejscem 22:11, 11 lut 2012

Do góry
Witajcie , przepraszam, że odpowiem Wam zbiorowo, ale nie mam siły.
Na poniedziałek muszę zrobić projekt na zaliczenie a nie mam w ogóle weny
Gdyby to był jeszcze koncepcyjny... ale mam zrobić techniczny

Żurawek na jesień było prawie 100. Kilka ukorzeniało się w szklarni jeszcze.
Znaczy się prawie 100 innych odmian. Ostatnio jak byłem na obchodzie to widziałem, że większość
jest totalnie zmrożona, bo przy tych wielkich mrozach i braku śniegu to było do przewidzenia.
Mam nadzieję,że odbiją. Nie sposób wszystkiego okryć, a skoncentrowałem się na okryciu liliowców , jeżówek i innych.

Monteverde... tyle stron to nie sposób znaleźć a gdzie ją kupiłaś?

Foteczki

Bajki przyrodnicze 22:09, 11 lut 2012

Do góry
Dziś ja opowiem Wam bajkę:
,,Panowała na świecie długa sroga zima!Wszystkim już tak dokuczyła,a najbardziej ptakom! Ziarenka przykryte,mróz pomroził wszystkie żyjątka którymi się karmiły,trawki zielonej nie widać,w dodatku dzień krótki ,i szary.Słońca od wielu dni widać nie było.
Po wielu naradach,postanowiły wysłać gońca do słońca,żeby już na niebo wróciło!
Każdy chciał lecieć,ale orzeł zdecydował: Pierwszy leci skowronek!Dużo fruwa w górze pewnie poradzi.
Poleciał,.
Cóż,ledwie przebił się przez chmury ,oślepł,od nadmiaru promieni,i przypalił sobie piórka.
Wrócił.
Drugi wyleciał kruk.Ten jest dobry lotnik zaleci pewnie do samego słońca.
Frunie,wzbił się bardzo wysoko,ale i jemu słońce zwęgliło piórka i poparzyło struny głosowe. Z wielkim strachem o życie,wrócił na ziemię.!
Teraz kolej na kondora,ale przed tron sfrunęła papuga !
Królu złoty, tu nie siły trzeba ,a argumentów,żeby słońce chciało wysłuchać! Ja polecę gadkę mam niezłą ,jak to,,papugi".Ok-leć,ale potem,to ja sam już wyruszę,bo na was liczyć nie można.,,Kazał pan,musiał sam!"
Ale papuga się zawzięła!Pokonała chmury,i mimo,że pozbyła się wszystkich piórek,dotarła do samego słońca, zaniosła petycję i słońce obiecało,że zanim wróci na ziemię pierwsze promienie już tam będą.
Wraca biedne papużysko,bez piór,fruwać nie może bez nich,spadła kamieniem prosto do stóp orła!
A tu i słoneczko zza chmur wyjrzało ciekawie,jak też ta papużka sobie radzi.Patrzą ptaszki,ani jednego piórka biedaczka niema.Ale misja się powiodła!Dalej jej z wdzięczności ofiarowywać swoje najbardziej kolorowe w nagrodę.Stąd są papugi takie bajecznie tęczowe.
A kruk....dalej chodzi z chorym gardłem,i z piórkami jak węgiel.
A skowronek.....szczęśliwy,że ma tylko spopielałe piórka,wzlatuje wysoko i pieśń dziękczynną naturze śpiewa,że był jednak w tak niebezpiecznej misji ....i wrócił żywy!''

Skowronków,papug ,ani kruków nie mam na zdjęciach,ale taki sejmik ptasi........może się nada?
Mój przyszły ogród 22:06, 11 lut 2012

Do góry
albo można wpisać w tę rabate okręgi, ale nie jeden duży, tylko dwa mniejsze, w taki sposób, że murek bedzie się wcinał w rabatę

Rododendronowy ogród. 21:55, 11 lut 2012

Do góry
asc napisał(a)
Właśnie ustalamy liste do zamówienia Szukam niskich do obsadzenia katalpy i ew. innych rh... kolejna cioteczka mi się zgłosiła, że też chce
M. patrząc co robię przeglądajać zdjęcia i tłumacząc co chcę zrobić zaśmiał się, że przegądam zdjęcia aby dać sikoreczkę, a nie gawrona hi, hi, hi.... jednakowe skojarzenia....
A tak wygląda sikoreczka
Chociaą raczej gawrona przypomina

Jaka piękna ptaszynka
Mój kawałek raju 21:40, 11 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Dzisiaj strasznie mnie ciśnienie męczy, 2 x brałam tabletki na obniżenie, a w domu starałam się nie szaleć, rozsadziłam tylko jedną starą paprotkę, wyszły 3 doniczki na poniedziałek zostawiłam sobie taką wielgachną do rozsadzenia
Uważaj Aniu na to swoje ciśnienie i serducho, musimy jeszcze tyle zrobić w naszych ogrodach i nie tylko... paprocie odwdzięczą ci się
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 21:39, 11 lut 2012

Do góry
AgnieszkoBK, Gabrielo, Irciu, Bożenko, Bogumiło, Monteverde, Sebku, Olu, Bogdziu, Przemo, Leonia i Danusiu bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa i uwagi, Cieszę się ogromnie, że was mam i że zaglądacie choćby na chwileczkę.

Dzisiejszy dzień nie należał do najlepszych, bo zrobił się nam jakiś zator w instalacji wodnej i walczymy z tym bezskutecznie od rana. Nie pomagają żadne sposoby. Trzeba będzie wezwać hydraulika, ale na to musimy czekać aż do poniedziałku.
No nic.Trudno, jak są mrozy, to się rozmaite ustrojstwa psują.
Jutro wybieram sie do marketów po cebule begonii. Na razie w Warszawie ich nie było, ale słuchy mnie dochodzą, że w innych częściach kraju już się pojawiły cebule i kłącza. A na sadzenie begonii to już najwyższa pora, bo one strasznie długo kiełkują.

Kompozycje z trawami w roli głównej 21:35, 11 lut 2012

Do góry
Alinko. przetrwały u Szmita w Pęchcinie.

A ja wkleję coś z innej "bajki"

Rododendronowy ogród. 21:33, 11 lut 2012

Do góry
Właśnie ustalamy liste do zamówienia Szukam niskich do obsadzenia katalpy i ew. innych rh... kolejna cioteczka mi się zgłosiła, że też chce
M. patrząc co robię przeglądajać zdjęcia i tłumacząc co chcę zrobić zaśmiał się, że przegądam zdjęcia aby dać sikoreczkę, a nie gawrona hi, hi, hi.... jednakowe skojarzenia....
A tak wygląda sikoreczka
Chociaą raczej gawrona przypomina
Ania i róże i cała reszta :) 21:31, 11 lut 2012

Do góry

.

Mówiłam już, że orliki też kocham...? .
Ania i róże i cała reszta :) 21:26, 11 lut 2012

Do góry

.
Ania i róże i cała reszta :) 21:26, 11 lut 2012

Do góry
Orliki - na dobranoc.
I idę się walentynkować

.

Kolejna do przeróbki 21:05, 11 lut 2012

Do góry
Pelargonie rosły szerzej przy tarasie, tylko tego nie było widać na zdjęciach. Tutaj chyba lepiej to można zobaczyć.

Moja Oaza spokoju 20:45, 11 lut 2012

Do góry

Witajcie drodzy forumowicze

Zachęcona przez Sebka(za co mu serdecznie dziękuje),postanowiłam zacząć działać na forum ogrodniczym.
Pierwsze poczynania zaczęłam więc,od założenia wątku.Chcę tu przedstawić pierwsze kroki,w przekształcaniu mojego wymarzonego ogrodu.Jak już wspominałam nie mam czym sie chwalić
bo widzę,że wszyscy macie tu takie piękne,wypielęgnowane ogrody.Ale wiadomo,że każdy z Was zaczynał kiedyś od początku.Poza tym jest w tym pewien plus,bo mam do czynienia,z fachowcami,którzy z pewnościa chętnie podzielą się ze mną swoimi sprawdzonymi radami,których nie znajdę,w żadnych podręcznikach.Kochani bardzo na Was liczę.Pozdrawiam

Czas chyba na jakieś zdjęcia.....Zacznę chyba od stanu,w jakim zastałam działkę po kupnie...

Ogród Sylwii od początku :) 20:39, 11 lut 2012

Do góry

pozdrawiam zimowo

Ogród Sylwii od początku :) 20:35, 11 lut 2012

Do góry
Obiecywam pokazać rysunki ..... Aneczko kobieta zmienną jest

Dzisiaj piszę już z innego miejsca .... wylądowałam na wakacjach zimowych .... a to parę fotek podczas podróży ....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies