Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 13:36, 05 lut 2012

Do góry

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 13:35, 05 lut 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Piękne i ciepłe wspomnienia Ewo życzę szybkiego powrotu do zdrówka
Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 13:35, 05 lut 2012

Do góry

O....! 13:25, 05 lut 2012

Do góry
dzisiejsze poranne odwiedziny... zanim jeszcze zdążyłam wyłożyć coś do jedzenia dla nich...

nic nie znalazły...i oskubały trochę jukkę
Borówcowy raj 13:09, 05 lut 2012

Do góry
Borbetka napisał(a)
Jestem szczęśliwa, że wreszcie znalazłam tak wiele osób, które dzielą ze mną ogrodową pasję.

ależ piękny, harmonijny i spokojny ogród
no i oprócz wyobraźni musisz być niezwykle zmotywowana, pracowita oraz zdyscyplinowana wewnętrznie...tak mi się nasunęło po oglądnięciu Twoich fotek z własnych realizacji ogrodowych...
Funkie - Hosta 13:07, 05 lut 2012

Do góry
Funkie też goszczą w moim ogrodzie
niestety nie znam wszystkich nazw
planuję na wiosnę posadzenie kilku w rzędzie pod cyprysikiem, bo mama nie wiedziała ze nie pusci on nowych odrostów i paskudnie go wycieła odsłaniając suche brązowe miejsca.
chciałabym jakąś ładną jasno zieloną odmianę lisci hmmmm nie wiem jeszcze którą

Mój najnowszy zakup to HOSTA WHITE FEATHER
już teraz nie wiem jedni pisza ze lepiej ja posadzić w słońcu inni w cieniu?

gdzie jej bedzie "wygodniej" ?

Róże w naszych ogrodach 12:54, 05 lut 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Danusiu, podlewałam ją najzwyczajniejszym nawozem uniwersalnym do kwiatów kwitnących, takim, co się dodaje do wody (co drugi dzien dostawała swoją porcję). No i tak cudnie się odwdzięcza...... Poza tym jest to okaz zdrowia! Poza mszycami nic jej nie atakuje.
Szkoda tylko, że nie znam nazwy odmiany

A ta?
http://www.helpmefind.com/rose/l.php?l=2.44023&tab=36
Takie te oczka ma podobne..

.

Aniu, chyba masz racje Kolorystycznie idealnie odpowiada. Poczekam do lata, kiedy rozwinie swoje piękno i wtedy porównam jeszcze sam kwiat Dzięki za pomoc!!!!

Kiełkujemy! 12:50, 05 lut 2012

Do góry
JA najbardziej lubię słonecznikowe kiełki, jak juz sa zielone i ostre, bardzo smakują mi też buraczane.
Aktualnie mam rzodkiewkę:

i czerwona kapustę:
Róże w naszych ogrodach 12:31, 05 lut 2012

Do góry
F.....

Falkland - Rosa spinisissima

Fresia
Ogród Iwci w Niemczech 12:07, 05 lut 2012

Do góry
Dzien dobry przed poludniem , dziekuje za odzew w zwiazku z moim pytaniem... i szkoda ze tu na stronie nie bede mogla... Patrzylam juz na strony budownictwa i zproblemowalam sobie mysl ze ciezko bedzie mi jakos wspolnie uchwycic to wszystko na pare watkow

zeby jakos sie odstresowac to w planach pare rzeczy - oczywiscie do ogrodu i oczywiscie Iwona mosi wszystko robic od tylu...

Ale to nic ja juz tak mam

Za to zakupilam sobie juz piekne doniczuszki do nowego domku
o takie-

Wszystko made by Ebay.de
ps uwielbiam laczyc stare wykwintne z nowoczesnym stylem...
Te akurat razem pasowac nie beda - ale bede miala az 9 pokoi wiec podziele na spokojnie

Zycze cieplutkiej niedzieli i oczywiscie smacznego obiadku
Nasz mały, zielony świat. 11:57, 05 lut 2012

Do góry
No to i nas zima dosięgnęła i przysypało, jest bielutko, wygłodniałe kosy objadły korale z irgi do ostatniej kulki.
Lobelia 11:55, 05 lut 2012

Do góry
Najlepiej wysiewać na rozsadniczek albo do takich multiplatów od razu po kilka szt i nie trzeba pikować.

Tak wygląda lobelia dobra do pikowania

Kiełkujemy! 11:53, 05 lut 2012

Do góry
W sezonie "kiełkowym" produkuję kiełki masowo i ładuję je do wszystkiego. Na każde danie obiadowe sypnę na talerz choć trochę takiej zieleniny, wczorajszy szpinak też dostał czapeczkę
Ogród w budowie - nieustającej 11:44, 05 lut 2012

Do góry
Dziękuję Wam za odwiedziny i bardzo serdecznie pozdrawiam z mojej szklarenki, w której właśnie siedzę, kopiuję i wklejam zdjęcia. Już byłam na wątku kulinarnym o kiełkowaniu, do którego bardzo zachęcam.
W szklarence nie chce być mniej niż 25 stopni na plusie ale i na polu, mówiąc po krakowsku, tylko minus 11 i wspaniałe słońce. Zatem śmiało można powiedzieć że się okropnie ociepliło
Byłam wczoraj na zakupach nasiennych, ale niestety nie było pomidora Kmicic ani wieczornika damskiego, takiego pięknie pachnącego, białego wypełniacza na rabaty.. Za to było wiele innych rzeczy.
Pozazdrościłam niektórym z Ogrodowiska i wczoraj też sprowadziłam wiosnę do mojego domu, całą w pączkach, specjalnie, żeby się cieszyć jak się rozwijają.
Są w koszyku i zielonym ceramicznym korytku żółciutkie narcyzy tet a tet, krokusy i hiacynty co mają być fioletowe i żółto-czerwone pierwiosnki. Voila!

I jeszcze odpowiedź techniczna dla Eli:
Dach jest z pleksi takiego najgrubszego, wielokomorowego, ale już myślę na co lepszego by go wymienić. Niewątpliwie jest ciepłe, nawet teraz jak się dotyka dachu od wewnątrz, to tworzywo nie jest zimne i super izoluje. No ale najpiękniejsze nie jest. Szkło odpadło przy budowie z koncepcji, bo u nas często zimą jest bardzo dużo śniegu, w dodatku szkalrenka jest od strony południowej, a nad nią dwa dachy z tzw. koszem, więc zsuwa się tam mnóstwo śniegu. Szkło jest b. ciężkie i konstrukcja razem z masą śniegu, który się zsuwa, albo zamarza i waży wtedy bardzo dużo, mogłaby nie wytrzymać takiego obciążenia.
Pogaduchy skowronków 11:32, 05 lut 2012

Do góry
Witajcie cieplutko. Pierzynka puchowa się powiększyła. Padało wczoraj cały dzień i noc. Przy takim puchu gdyby zerwał się wiatr, to zaspy będą, że hej. Widoki śliczne i takie romantyczne. Ptaszki dostały świeże jedzonko i figlują.Kotki siedzą w domu i bawią się w chowanego.

Kiełkujemy! 11:21, 05 lut 2012

Do góry
Jest początek trzeciego dnia i w nasionkach zaczęło się coś widocznie dziać:

Rzodkiewka, naisona wschodzą nierównomiernie, ale to nic, za parę dni wykiełkuje większość tych, które ciągle wyglądają jakby nic się nie działo

... i lucerna, która szaleje i szczelnie wypełnia pojemnik

Uważam że to fajna zabawa dla dzieci, bo każdego dnia widać dokładnie co się dzieje z nasionkiem, jak rośnie, dokładnie tak jak pod ziemią.
My w szkole ćwiczyliśmy to na nieśmiertelnej fasoli na aptecznej gazie w słoiku

Ogród irci 11:07, 05 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Przyszłam Ci pomachac Irenko do tej Twojej Danii bo pogadac to już u mnie pogadałyśmy.

Dzięki Bogdziu

Róże w naszych ogrodach 09:38, 05 lut 2012

Do góry
Na B.....są tylko dwie

Ballerina

Barcarola

Na C....tez tylko dwie

Charles Austin

Chopin

Pogaduchy skowronków 08:50, 05 lut 2012

Do góry
Skowronki już na posterunku! Witajcie ! Ciepła życzę......dużo!

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 08:39, 05 lut 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Przyszły nasiona eksperymentalnych pomidorów polecane przez Anię. Ja zamówiłam trochę inne odmiany niż Ania, bo lubię jak pomidor ma galaretkę i nasionka w środku. Przetestujemy w tym roku. Oprócz tego papryka i sałata krucha.

OOOO.... o to mi chodziło, gdzieś czytałam o super pomidorach i niepamiętałam kogo i gdzie zapytać?

Jakby mie ktoś jeszcze oświecił, kiedy się wysiewa pomidory, które mają rosnąć w nieogrzewanej szklarni? Odpowiedzi mają być jak dla laika

Dzięku Agnieszko, żeś zajrzałą do mnie w odpowiedniej porze Już sobie nazwę stronki odpisuję...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies