Elu, u mnie też tak było, że po którejś zimie wymarzły szczepione gałązki na Hakuro, obcięłam je prawie na łyso i odbiła , to się chyba nazywa, ze śpiących pąków. Wierzby mają to do siebie,że potrafią się zregenerować, ta szara, po prawej stronie miała tylko dwa krótkie patyczki, a też jej się udało
To prawie jak moja; tylko swoją przejęłam po teściowej. No i staż w RDO zaledwie około 7 lat.
Witaj Leonio, czy mamy podobny metraż 300m2? Ale niestety ja nie mam takiej różnorodności kwiatowej, bo mam bardzo słabą zimię.
Pozdrawiam,
EG
Dziękuję wszystkim, którzy przywitali mnie i odwiedzili, w dzisiejszym, pierwszym dniu zaistnienia na tym wspaniałym forum Było to dla mnie bardzo miłe przeżycie. Dobranoc
Trzykrotka -Tradescantia andersoniana Concord Grape,spodobała mi się bardzo w ogrodzie Geoffa Hamiltona, ma piękne wąskie liście w odcieniu stalowo-niebieskim i kwiaty w kolorze fioletowo-purpurowym , zrobiłam zdjęcie ,żeby móc ją podziwiać i zapamiętać,bo o nabyciu mogłam tylko pomarzyć
Jednak spotkałam ją po roku, czekała na mnie w OBI,gdzie czasami bywam,teraz jest w moim ogrodzie,kwitła całe lato,czekam ,żeby powitać ja wiosną
do wiosny ktoś liczył że ok.50 dni . więc trzeba pomyśleć co byśmy chcieli rozmnożyć . ja bardzo chętnie rozmnażam z podziały wiele roślin . 100 % przyjmują się wszystkie hosty . można sobie nieźle podreperować budżet. w dużym ogrodzie to bardzo ważne, bo wydatki i tak się mnożą bez końca
Przyszły nasiona eksperymentalnych pomidorów polecane przez Anię. Ja zamówiłam trochę inne odmiany niż Ania, bo lubię jak pomidor ma galaretkę i nasionka w środku. Przetestujemy w tym roku. Oprócz tego papryka i sałata krucha.
Witam Cię serdecznie Wanda w moim skromnym ogródeczku. Twój odwiedzam z wielką przyjemnością, jest piękny. My jesteśmy dopiero na samym początku naszej przygody z ogrodem, choć zapału i chęci nam nie brakuje, a i marzeń wiele mamy, planujemy, rysujemy )) ....ale uczę się również cierpliwości, bo ja bym chciała już )) ...a tu pomalutku... pomalutku
A kule prezentują się tak i faktycznie są to bule do gry - u mnie w zastosowaniu dekoracyjnym )) kupiłam je na Pomorzu na starociach, ale można je spokojnie kupić przez internet i to nowe Pozdrawiam ciepło!