Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 14:37, 22 mar 2012

Do góry
Przerwa w pracy, poszłam zobaczyć co tam słychać z moimi tulipankami. Rosną, wychodzą pięknie wszystkie (chyba), jednak koszyczki do cebul robią swoje - tej zimy nornice się nie najadły

Tulipanki w żwirku - zmieniły barwę z czerwienbi zmarzniętej na normalną, zieloną

Wyrastają międzu liliowcami, akurat jak tulipany będą przekwitać i brzydnąć, liliowce będą już duże - mam nadzieję

Rozchodniki już widać od dawna, ale z dnia na dzień wyraźniej

Spulchniłam ziemię - mam nadzieję nie uszkodziłąm cebulek...

Botaniczne tulipanki przy garażu też się pokazały

I te sadzone w doniczkach - wykupiłam wszystkie koszyczki ze sklepu i wsadziłam resztę w doniczki - chyba też im się krzywda nie dzieje skoro rosną
Ogród Danuszy - odsłona 2 14:32, 22 mar 2012

Do góry
jak na słonko sie otworzyły
spocona wóciłam do domu sie pzrebrac pracuję w ogrodzie gdzie mam dzis 28 st!

Ogród irci 14:16, 22 mar 2012

Do góry
a to narcyz, ktrego fotkę obiecałam

Ogród irci 13:49, 22 mar 2012

Do góry
czosnki już takie okazałe

tulipanowa rodzinka kwitnie dalej

Ogród irci 13:42, 22 mar 2012

Do góry
Dziś piękny, słoneczny dzień Kwiaty zadowolone
Pieris lada moment rozwinie swoje kwiaty:

greckie anemony tez poczuły wiosnę

krokusy lada dzień skończą swoje pokazy Póki co, jeszcze cieszą oczy

te pierwsz narcyze, choć takie "zwykłe" cieszą szczególnie:

Ogród irci 13:34, 22 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Narcyz piękniusi
A zająć.... bo ten najladniej skacze
Albo to był ten...bo przyleciał na jedyne kwiatki w okolicy

Hahaha, Aniu, zdecydowanie ten Dzisiaj w nocy zjadł krokusy, które zdążyły odbić po jego ostatniej konsumpcji sprzed kilku dni. Widzę, że nawet odstraszacz nie pomógł Muszę się więc pogodzić, e krokusy będą nasze wspólne. O dziwo smakuje mu tylko jedna wybrana odmiana botanicznych
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 13:06, 22 mar 2012

Do góry
wanda7 napisał(a)
Wiosenne promienie ogrzewają szary ogródek. Teraz, gdy nie ma jeszcze zieleni, widać wszystko jak na dłoni. Niestety, nic u mnie na razie nie kwitnie z wyjątkiem grupki krokusów.

Wandziu, niby nic nie ma (nie kwitnie) ale jest pięknie za sprawą słońca i wnętrza Twojego ogrodu.
Ogród w Alei Lipowej... 13:00, 22 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
No i coś dzisiaj "wystrugałam", ale nie bardzo mi poszło z jednym, bo sparzyłam palec klejem gorącym i mam wielkiego pulsującego bąbla. Oto efekty:

wspaniałe!!!!! współczuje bólu palca, ale artyści zawsze cierpieli
ogrodoweimpresjejolki 12:56, 22 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Wreszcie mniej wieje i trochę cieplej. Czekając na tapicera wyniosłam mojego Cunningham's White na balkon. Cieszę się z niego. W weeekend poprosze M. o kupno torfu i zawiezienie Rh na działkę, no i jeszcze, zeby odpowiedni dołek wykopał Ale najpierw muszę Mu o nim powiedzieć ....

Ciekawa jestem w jakim czasie osiagnie swoje 2m, bo na razie to ma jakieś 40 cm. Acha najwazniejsze, zeby mu się u mnie podobało )

piękny ten rh i nie lada wyczynu dokonałaś targając go! ale zbastuj trochę, bo czekasz na 2m i razem z wnuczkami będziecie robić fotki, porównując kto ile urósł!

sporo roślin masz na parapecie, naprawdę masz co robić, podziwiam
Rododendronowy ogród. 12:36, 22 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bożenko smacznego i dzień dobry

a czy ja też mogę się poczęstować?

coś mi się odmieniło i codziennie chce mi się słodkiego!!
chyba przez ranne prace w ogrodzie, muszę naszpikować się węglowodanami

ale u ciebie poważna dysputa się toczyła!!!

osobiście nie wierze w zmiany zachowań przestępców; kamuflują się i tyle i jestem do nich negatywnie nastawiona, zwłaszcza po osobistych tragediach!
Rododendronowy ogród. 12:20, 22 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Bożenko smacznego i dzień dobry

Aniu dzieki. miło mi że pamietałaś. ja coprawda dopiero teraz mogę sie nim uraczyc ale choc byli chętni zostało dla mnie. Dzięki.Piękny obrus- serweta, az strach na takim jeśc żeby plamy nie zrobic.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:19, 22 mar 2012

Do góry
Hej Aniu,
widziałam je i napisałam do gościa czy by mi zrobił takie ładniejsze -jak te co wkleiłam - i wyższe. Chciałabym żeby miały chociaż 200 cm... po wbiciu w ziemię to będzie i tak ze 30-40 cm mniej...

Te co wkleiłam to rurki łączone śrubami... jedna 190 cm waży 3 kilo więc nie wiem czy to nie będzie latać...

No nic, jak coś zdecyduję to się podzielę

Bateria od aparatu naładowana

Cisy kupione wczoraj:

i jeszcze:

Z bliska:

Bukszpany posadzę - ciężko myślę gdzie i w jaki sposób - i wkleję. Na razie tylko mocząca się kulka na pniu (z malym bukszpanem w jednej paczce gratis):
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:16, 22 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Irenko życzę powielenia tak udanych stronek, pozdrawiam

Aniu, ja tez pozdrawiam i dziękuję i postaram się nie za bardzo ględzić w swoim wątku, bo będziecie miały dość!

piękna róża
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:14, 22 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
I ja spóźniona przybiegam z życzeniami kolejnych setek

spóźniona, skądże, ale na pewno milusińska i wesoła hiacynt cudny, prawie czuję woń!

dziękuję Joanko!
Ogród Danuszy - odsłona 2 12:12, 22 mar 2012

Do góry
witam dziś ciepełko operuje zrobilam sobie małą pzrerwe na kawke
podpatrzone

troche nie wyraznie na stawku koło domu parka krzyzówek na drugim sa gęsi a na trzecim łabedzie potem je złapie w obiektywie

wiosennie

no i całkowicie rozwiniete i oszalamiajaco pachnące
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:12, 22 mar 2012

Do góry
an_tre napisał(a)
Irenko jak ja mogłam przegapić Twoje święto? dwie seteczki w tak krótkim czasie ma swoje znaczenie gratuluję

Aniu, cmok i dzięki, ale to nasza wspólna zasługa, bo ciągle jakby nie było rozmawiamy, albo jak kto woli gadamy jak najęte
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:07, 22 mar 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)
Irenko "szalejesz" na Ogrodowisku, staram się nadążać za Tobą, a że wiosna się zbiegła z Twoimi 200 stronkami to przynoszę Ci z mojego ogródka to, co dzisiaj kwitnie z najlepszymi życzeniami.

dziękuję Weroniko

toż to prawdziwa wiosna u ciebie, więc tym bardziej miło, że się nią ze mną podzieliłaś
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 12:06, 22 mar 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Irenko, idziesz jak burza!!!!!!!!!!! Ale z taką przebojowością wcale mnie to nie dziwi Kolejna setka, to mały pryszcz U mnie nie ma jeszcze wiosny w ogródku, więc trochę kolorków z ubiegłego roku

dziękuję Andziulka tym bardziej, że u mnie jeszcze żadnych kolorów tegorocznej wiosny nie widać

śliczne, bo wiosenne
Nasz przydomowy ogródek 12:03, 22 mar 2012

Do góry
Dziękuję , a ja Krysię całuję
W sobotę na Stasia czeka robótka, niech no tylko już przyjedzie z tej stolicy
Sama nie mogę dużo zdziałać bo nogę mam "uszkodzoną" , no nie miała się kiedy zepsuć

Aaa we wtorek byłam w Palmiarni w Gliwicach i zrobiłam zdjęcie amarylisowi z myślą oczywiście o Tobie Zbyszku

ogrodoweimpresjejolki 12:02, 22 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)
Wreszcie mniej wieje i trochę cieplej. Czekając na tapicera wyniosłam mojego Cunningham's White na balkon. Cieszę się z niego. W weeekend poprosze M. o kupno torfu i zawiezienie Rh na działkę, no i jeszcze, zeby odpowiedni dołek wykopał Ale najpierw muszę Mu o nim powiedzieć ....

Ciekawa jestem w jakim czasie osiagnie swoje 2m, bo na razie to ma jakieś 40 cm. Acha najwazniejsze, zeby mu się u mnie podobało )

Donica ciężka,sama przytargałaś ?
Ładny okaz niech rośnie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies