Domi
17:41, 27 kwi 2012

Prawdopodobnie od strony Pani Sąsiadki te dolne gałęzie były nieatrakcyjne/suche/za długie. Wielkiego wyboru nie mam, bo tam jest głęboki cień. Jedyne, co mogę zrobić to przedłużyć ekran z cisa lub wstawić tam różaneczniki, ale muszą być bardzo duże, żeby zasłonić cały ubytek.
Przymiarka żurawek obok huśtawki i kulek z cisa pod ścianą domu:
Przymiarka dwóch sosenek "Varella", które wreszcie udało mi się kupić po 2 latach poszukiwań.
Będą rosły w rzędzie z trzecią, którą mam już od dawna.
I to będą chyba wszystkie zmiany tej wiosny. Miałam pozbyć się 4 brzóz, ale nie znalazłam fajnych zamienników w dobrej cenie, a M. czasu na tę małą rewolucję. Brzozy zostają do jesieni (czyli do następnego możliwego terminu przesadzania roślin kopanych z gruntu) i śmiecą, jak zwykle: teraz lecą z nich kwiatostany i wszystko wkoło pokryte jest żółtym pyłem oraz brązowymi łuskami: szyby w oknach, meble ogrodowe, taras, samochody zostawione przed domem, spoiny w kostce brukowej. Brrrr.... Jak ja kochhhhham brzozy.....
Tak wygląda trawnik i placyk pod huśtawką:
Przymiarka żurawek obok huśtawki i kulek z cisa pod ścianą domu:
Przymiarka dwóch sosenek "Varella", które wreszcie udało mi się kupić po 2 latach poszukiwań.
Będą rosły w rzędzie z trzecią, którą mam już od dawna.
I to będą chyba wszystkie zmiany tej wiosny. Miałam pozbyć się 4 brzóz, ale nie znalazłam fajnych zamienników w dobrej cenie, a M. czasu na tę małą rewolucję. Brzozy zostają do jesieni (czyli do następnego możliwego terminu przesadzania roślin kopanych z gruntu) i śmiecą, jak zwykle: teraz lecą z nich kwiatostany i wszystko wkoło pokryte jest żółtym pyłem oraz brązowymi łuskami: szyby w oknach, meble ogrodowe, taras, samochody zostawione przed domem, spoiny w kostce brukowej. Brrrr.... Jak ja kochhhhham brzozy.....
Tak wygląda trawnik i placyk pod huśtawką: