Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 18:43, 21 mar 2012

Do góry
Paulinko a tu ciocia pod palmami
Zakupy przez internet 18:35, 21 mar 2012

Do góry
Pisałam u siebie ale przekleje też tu:
Dziś dostałam nasionka 3 roslin:
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=5193623
Jestem zachwycona, bo nasiona kupiłam w niedzielę a dziś sa juz u mnie. I jeszcze coś, w kopercie bąbelkowej prócz nasion był list. Niby nic ale pokazuje stosunek sprzedawcy do klienta. ZAłaczam zdjęcie:
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-fkZ7Y7ssdDw/T2oNYKzBIqI/AAAAAAAABcU/ORDvOty5gJk/s640/PIC00002.JPG" alt="" class="forum-upload"/>
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 18:31, 21 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
Oj dziewczyny fajnie, że wpadłyście.
No ja małymi kroczkami zaczynam pracę.
Przez zime kupiłam roslinki i powoli czekam na ich dotarcie do mnie. Rozłożyłam to w czasie, żeby tak nie odczuc finansowo. Niestety nie moge sobie pozwolić na zbyt wiele, ale udowodnię, że niewielkim kosztem można zrealizowac ładny ogród. Napewno projekt od Danusi mi w tym pomaga, bo działam dzieki niemu przemyślanie i systematycznie.
Jestem zachwycona, bo nasiona kupiłam w niedzielę a dziś sa juz u mnie. I jeszcze coś, w kopercie bąbelkowej prócz nasion był list. Niby nic ale pokazuje stosunek sprzedawcy do klienta. ZAłaczam zdjęcie:
[img]https://lh4.googleusercontent.com/-fkZ7Y7ssdDw/T2oNYKzBIqI/AAAAAAAABcU/ORDvOty5gJk/s640/PIC00002.JPG" alt="" class="forum-upload"/>

Świetnie,że można u niego kupić werbenkę.A ten środkowy kwiatek? Co to za piękność...
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 18:25, 21 mar 2012

Do góry
Oj dziewczyny fajnie, że wpadłyście.
No ja małymi kroczkami zaczynam pracę.
Przez zime kupiłam roslinki i powoli czekam na ich dotarcie do mnie. Rozłożyłam to w czasie, żeby tak nie odczuc finansowo. Niestety nie moge sobie pozwolić na zbyt wiele, ale udowodnię, że niewielkim kosztem można zrealizowac ładny ogród. Napewno projekt od Danusi mi w tym pomaga, bo działam dzieki niemu przemyślanie i systematycznie.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 17:59, 21 mar 2012

Do góry
Irenko, idziesz jak burza!!!!!!!!!!! Ale z taką przebojowością wcale mnie to nie dziwi Kolejna setka, to mały pryszcz U mnie nie ma jeszcze wiosny w ogródku, więc trochę kolorków z ubiegłego roku

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:57, 21 mar 2012

Do góry

przetacznik

liliowce

A w lesie pojawiły się pierwsze zwiastuny wiosny.

Jest pięknie i ciepło. Normalnie nie mogę wysiedzieć na miejscu.
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:53, 21 mar 2012

Do góry

pojawia się coraz więcej kwiatów
Mój mały raj na ziemi :) 17:52, 21 mar 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Można się pomylić jak się patrzy na skrzyneczki ,sekundę zastanawiałam się czy mi się wątki nie pomyliły ,ale "czerwień"goździków szybko rozmył dezorientację

Dziękuję Anula

haha, no tak Martek, troszkę w skrzyneczkach było ruchu w zeszłym roku ja kupiłam w Hortulusie, ale jakoś jedna brzydka się zrobiła
a goździki są....mocno różowe
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:50, 21 mar 2012

Do góry
W ogródku widać coraz to więcej zielonych listków

porzeczki i agresty wyprzedziły drzewka, które jeszcze śpią

coraz więcej krokusów pojawia się na trawniku - niestety wszystkie pozamykane, bo wyjeżdżam za wcześnie a wracam za późno - może jednak uda Wam się je dojżeć
Ogród - pomoc w tworzeniu 17:34, 21 mar 2012

Do góry
Witam serdecznie po raz pierwszy...

Obecnie jestem na etapie porządkowania terenu, który kiedyś ma się nazywać ogrodem. Na dziś dzień rośnie tam wszystko co nie jest mile widziane, nie przypomina ogrodu, no ale ten stan nie będzie trwał wiecznie. O przygotowaniu terenu pisać nie będę, bo to nie ten wątek więc przejdę od razu do rzeczy.

Mianowicie od dłuższego czasu staram sie nadać przyszły kształt ogrodu, który znajdować sie ma za domem. Przód został już po części stworzony na wzór japoński - a więc jako tako (zdjęcie oznaczone jako przód).

Gorzej mi idzie z tym co za domem. Co prawda troche widziałem, troche czytałem, ale w dalszym ciągu mam problem. Oglądałem nawet projekty, które w małym stopniu oddają kształt i wymiar (u mnie to prawie kwadrat o wymiarach 20 na 19) przestrzeni pod ogród.
Na rysynku (tytułem "za domem") przedstawiłem to co sie juz znajduje - a więc studnia, szambo i kompostownik. Pozostałe rzeczy są moją wyobraźnią i docelowym planem.

Część działki za domem ma wymiar 20x19.

Plan nr 1 ogród uformowany byłby na wzór kółek. Dodatkowo pod oknem umieszczona też rabata w takiej samej formie. W środku trawa. W tychże uformowanych kółkach rabaty, rośliny drzewa i wszystko inne co przyszłoby mi do głowy. Jednak im dłuzej patrze tym mniej mi sie to widzi, ale i tak jest ciut lepiej niż na początku rysowania.

Plan nr 2 jest stworzony w oparciu o pewien projekt (właściwie jego część) która sie pojawiła już na forum w tych wątkach, ale wybaczcie nie pamietam u kogo dokładnie. Tutaj zaciekwaiła mnie forma i kształt oraz co ważne wymiar działki ( o ile pamiętam też kwadratowy). Jednak zastanawia mnie zakończenie tego po prawej stronie - tam gdzie warzywnik i drzewa owocowe. Planowałem zakończyć to drewutnią wkomponowaną w rabatę która dodatkowo oddzialałaby warzywnik i drzewa od reszty.

Jeśli chodzi o umijscowienie drewutni to-wiem im bliżej podjazdu tym lepiej - ale chciałem ją zagospodarować w ogrodzie jako ekspozycja (wys max 1 m) nawet kosztem noszenia drewna i trudności w dostępności.

Czy mógłbym liczyć na waszą pomoc w dokończeniu, zmianie czy nawet liczyć na Waszą twórczość i wskazówki co gdzie i jak?
Pozdrawiam serdecznie i dziekuje za wskazówki.

Las - czarodziejski ogród 17:34, 21 mar 2012

Do góry
Kochani las też świętuje pierwszy dzień wiosny

Byłam zaskoczona gdy zobaczyłam z dali zawilce.
Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 17:05, 21 mar 2012

Do góry
juzia....przedogrodek robie...i czekam na cisy,bo jakis brak w sklepach,czy co???
boje sie przez net zamawiac...
ale przedogrodek robie..

tuje musze tez sadzic na tylach bo u nas 18 st..i czas ucieka..juz 25 posadzilam.

potem napisze wiecej

a tutaj sa moje dzieciaki..

i ta najmlodsza...

Wizytówka - Zielona Pasja 16:11, 21 mar 2012

Do góry
zapraszam serdecznie do Zielonej Pasji Zielona pasja

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:10, 21 mar 2012

Do góry
200 stron w dwa miesiące, to ci dopiero! Gratulacje.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:58, 21 mar 2012

Do góry
Irenko, ja też dołączam się do wszystkich gratulacji z okazji 200-setnej stronki świetnie że jesteś tu z nami

Mój mały raj na ziemi :) 15:40, 21 mar 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
wyrównałam rabaty (dostały nową linię), pocięłam resztę roślin (na tarasie i rabatach)

Tu mi się bardzo podoba
Ogród Leny. 15:33, 21 mar 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Bogusiu witaj - częstuj się

Zakwitła mi przylaszczka - cudna jest

Ale jesteś nieskromna .Tak jest cudna !!!))))))))))))

Pszczelarnia 15:31, 21 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Biskup Krasicki - sam właściciel przepięknego ogrodu na Warmii - też mądrością Szekspirowi nie ustępuje.

Praca katorżnicza ale ja zaprawiona jestem a ileż mam przemyśleń mądrych w głowie.
Początki w Kruklandii 15:28, 21 mar 2012

Do góry
A może tuje zamiast cisów...coby nie było misz maszu???

Jejciu durnieje już.... czemu sobie nie umiem nic zaplanować?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:20, 21 mar 2012

Do góry
Kwiatek na przywitanie wiosny

Pędzisz Danusiu jak lokomotywa Czekam również na pismo i artykuły pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies