Dziękuję wszystkim, którzy przywitali mnie i odwiedzili, w dzisiejszym, pierwszym dniu zaistnienia na tym wspaniałym forum Było to dla mnie bardzo miłe przeżycie. Dobranoc
Trzykrotka -Tradescantia andersoniana Concord Grape,spodobała mi się bardzo w ogrodzie Geoffa Hamiltona, ma piękne wąskie liście w odcieniu stalowo-niebieskim i kwiaty w kolorze fioletowo-purpurowym , zrobiłam zdjęcie ,żeby móc ją podziwiać i zapamiętać,bo o nabyciu mogłam tylko pomarzyć
Jednak spotkałam ją po roku, czekała na mnie w OBI,gdzie czasami bywam,teraz jest w moim ogrodzie,kwitła całe lato,czekam ,żeby powitać ja wiosną
do wiosny ktoś liczył że ok.50 dni . więc trzeba pomyśleć co byśmy chcieli rozmnożyć . ja bardzo chętnie rozmnażam z podziały wiele roślin . 100 % przyjmują się wszystkie hosty . można sobie nieźle podreperować budżet. w dużym ogrodzie to bardzo ważne, bo wydatki i tak się mnożą bez końca
Przyszły nasiona eksperymentalnych pomidorów polecane przez Anię. Ja zamówiłam trochę inne odmiany niż Ania, bo lubię jak pomidor ma galaretkę i nasionka w środku. Przetestujemy w tym roku. Oprócz tego papryka i sałata krucha.
Witam Cię serdecznie Wanda w moim skromnym ogródeczku. Twój odwiedzam z wielką przyjemnością, jest piękny. My jesteśmy dopiero na samym początku naszej przygody z ogrodem, choć zapału i chęci nam nie brakuje, a i marzeń wiele mamy, planujemy, rysujemy )) ....ale uczę się również cierpliwości, bo ja bym chciała już )) ...a tu pomalutku... pomalutku
A kule prezentują się tak i faktycznie są to bule do gry - u mnie w zastosowaniu dekoracyjnym )) kupiłam je na Pomorzu na starociach, ale można je spokojnie kupić przez internet i to nowe Pozdrawiam ciepło!
-Cis kolumnowy "Wojtek"
-Cis na żywopłot przy schodach "Hilli" (forma strzyżona)
-Kulka na pniu to cis lub trzmielina Emerald'n Gold
-Małe 3 kulki to trzmielina Emerald'n Gold lub bukszpan
-Oblamówka lub wypełnienie całości rabaty wrzosieć Golden Starlet (w rysunku byk) lub
oblamówka wrzosieć jw. wypełnienie runianka lub
oblamówka wrzosiec jw. wypełnienie funkia (hosta)
Nie mam pojęcia rośnie nie daleko miejsca gdzie pracuję , róże nie były moimi ulubionymi roślinami ale te są piękne
nie maja więcej jak 50cm i bardzo obficie kwitną i długto miałem nadzieję że koś z różanych maniaków ja rozpozna