Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 16:10, 21 mar 2012

Do góry
200 stron w dwa miesiące, to ci dopiero! Gratulacje.

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 15:58, 21 mar 2012

Do góry
Irenko, ja też dołączam się do wszystkich gratulacji z okazji 200-setnej stronki świetnie że jesteś tu z nami

Mój mały raj na ziemi :) 15:40, 21 mar 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
wyrównałam rabaty (dostały nową linię), pocięłam resztę roślin (na tarasie i rabatach)

Tu mi się bardzo podoba
Ogród Leny. 15:33, 21 mar 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Bogusiu witaj - częstuj się

Zakwitła mi przylaszczka - cudna jest

Ale jesteś nieskromna .Tak jest cudna !!!))))))))))))

Pszczelarnia 15:31, 21 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Biskup Krasicki - sam właściciel przepięknego ogrodu na Warmii - też mądrością Szekspirowi nie ustępuje.

Praca katorżnicza ale ja zaprawiona jestem a ileż mam przemyśleń mądrych w głowie.
Początki w Kruklandii 15:28, 21 mar 2012

Do góry
A może tuje zamiast cisów...coby nie było misz maszu???

Jejciu durnieje już.... czemu sobie nie umiem nic zaplanować?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:20, 21 mar 2012

Do góry
Kwiatek na przywitanie wiosny

Pędzisz Danusiu jak lokomotywa Czekam również na pismo i artykuły pozdrawiam
Rododendronowy ogród. 15:11, 21 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Bożenko - wszystkiego najwiosenniejszego nie tylko w ogrodzie, ale i w sercu z pierwszym dniem wiosny kalendarzowej
Niech u Ciebie też w końcu zrobi się wiosennie

To są zyczenia które od razu sie spełniaja . Kwitną i u mnie krokuski choc głównie żółte ale w końcu w wiekszej kupce. Zdjec nie zrobiłam bo nie ma słoneczka i są pozamykane ale są.

Próbowalismy przesadzic rh ale ziemia jeszcze zamarznięta i tylko jednego na siłę przeniesliśmy. Trzeba jeszcze poczekac.

Piękne masz widoki. Ja na razie nieciekawie , mam kupę wielką wyrwanych wrzośców i kilka rh do przesadzenia z bardzo popalonymi liscmi- to u mnie dominuje ale będzie lepiej.
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 15:07, 21 mar 2012

Do góry
ell napisał(a)
Ja też już zaczęłam pikowanie.

Mam teraz sałatowy stryszek

Będzie smacznie i zdrowo.
Ogród Małgolinki 14:39, 21 mar 2012

Do góry
Witam wszystkich serdecznie

I zapraszam na moje bagna, które będą kiedyś ogrodem... W tej chwili nie mam za bardzo jeszcze czym się pochwalić ponieważ cały czas kończymy dom a ogród dopiero powstanie. W tamtym roku ograrnęliśmy teren wkoło domu i założyliśmy trawnik - to były 3 tygodnie morderczej pracy... ale my lubimy się zmęczyć
Nasz dom powstał na bardzo trudnym terenie - wszędzie torf, woda, woda, woda.... ale ja uwielbiam to miejsce to moja dzicz z dala od miasta Zdaję sobie sprawę, że nie tylko budowa domu była w takich warunkach ciężka ale i założenie ogrodu na takich bagnach nie będzie łatwe ... ale odkąd tutaj trafiłam wszystko wydaje mi się takie proste
Na początek pokażę Wam kawałek tego mojego trawnika - mam mało zdjęć z tego okresu i tylko takie znalazłam żeby pokazać co nieco

Trawnik ma bardzo dużą powierchnię - założyliśmy go wkoło całego domu. To nie tak, że kochamy trawniki i tylko o tym zawsze marzyliśmy Od czegoś trzeba było zacząć. Założenie było takie - ujarzmić teren wkoło żeby dzieciaki miały gdzie biegać a potem stopniowo będę wydzierać ten trawnik pod mój powstający ogród Cieszę się jak dziecko, że już mogę działać w tym kierunku - działkę mamy od 5 lat ale do tej pory nie mogłam sobie poszaleć.

Jak będziecie chcieli to pokażę Wam jak to wyglądało od początku Znalazłam jeszcze parę zdjęć z tych naszych ogródkowych działań A w tym roku muszę uzupełnić dokumentację fotograficzną
Ogród w Alei Lipowej... 14:28, 21 mar 2012

Do góry
justi napisał(a)
Chyba to jajo za małe do wielkości tego wianka. Jak myślicie, wymienić na większe?

była przymiarka

w powiekszeniu to wszystko niby ok

Ale fajne wianki! Ja zrobiłam tylko jeden, ale nie miałam pomysłu na dekorację i chyba mnie natchnęłaś.
Jajek dałabym więcej, żeby je było widać. Jajko w baziach - fantastyczny pomysł, bardzo mi się podoba. To są wydmuszki, prawda? Widziałam też takie jajka styropianowe w Empiku, pewnie też by się nadawały.
Ogród w Alei Lipowej... 14:17, 21 mar 2012

Do góry
Dziewczyny zawstydzam się jak piszecie, że mam talent. Zapewniam Was to nie talent, może zdolności , ale bardzo dziękuję. Zapraszam na kolejny pokaz wiankowy wieczorkiem. Zakupiłam dziś "produkty" do ozdabiania. M powiedział, że jak tak dalej pójdzie to obwiesimy cały dom wiankami.

Ogród w budowie - nieustającej 14:15, 21 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
poogladałam co tam nowego; sporo pracy przy ozdobach, a dereń wdzięczne pędy ma i do tego w fajnym kolorze

kwiaty ze szklarenki imponujące, ale mnie zachwycił ten widok

i co by się nie spóźnić juz składam setkowe gratulacje i życzę kolejnych, tak kolorowych!
Dolina Tęczy 14:11, 21 mar 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Na rabacie przed domem zaczyna się coraz więcej dziać

]

Jak kwietny strumyk, śliczne.
Ogród w budowie - nieustającej 14:11, 21 mar 2012

Do góry
poogladałam co tam nowego; sporo pracy przy ozdobach, a dereń wdzięczne pędy ma i do tego w fajnym kolorze

kwiaty ze szklarenki imponujące, ale mnie zachwycił ten widok

i co by się nie spóźnić juz składam setkowe gratulacje i życzę kolejnych, tak kolorowych!
Zielona Pasja 14:09, 21 mar 2012

Do góry
malkul napisał(a)
Aneta witam Cię pięknie ucieszyła mnie wiadomość że to 3-letni ogród dopiero, bo ja swój dopiero będę twarzyć i jak pomysle że za kikla lat będzie tak cudnie to od razu mi raźniej na serduchu

sama zobacz to zdjęcie sprzed 3 lat jedynie tuje rosły juz wcześniej.

wg pierwszego zamysłu miał to byc ogród w barwach biało-niebiesko-fioletowych plus zieleń oczywiście niestety, albo i stety uległam różnorodności
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 14:09, 21 mar 2012

Do góry
Ja też już zaczęłam pikowanie.

Mam teraz sałatowy stryszek
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:58, 21 mar 2012

Do góry
Przeniesione z wizytówek

marysia_kielar napisał(a)
W ten pierwszy dzień wiosny wprost z mojego ogrodu - radości , pogody ducha i optymizmu

Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 13:42, 21 mar 2012

Do góry
dereń kousa to bardzo piękna, ozdobna i delikatna rzecz. Mi byłoby szkoda go wsadzać w cień i tak mało uczęszczane miejsce. Zamiast niego mozna posadzić niedroga sadzonkę choiny kanadyjskiej. Przy ogrodzeniu, jako taki strażnik przejścia. Do tego bluszcz i tyle. Spokojnie, estetycznie, praktycznie i prosto.

wklejam. Na rysunku trochę to wyszło za miękko, ale w realu powinno być ok To kóleczko to ewentualna choina kanadyjska

Początki w Kruklandii 13:36, 21 mar 2012

Do góry
Widoki u ciebie jak z satelity .
Na stołach nadal jest małe co nieco więc się nie spóźniłaś - dziękuję )))))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies