Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 08:42, 21 mar 2012

Do góry
Aaaa i jeszcze patrząc na te zdjęcia tak mi się nasunęło... możesz trampolinę i huśtawki przenieść w tę drugą część, za szopkę, a tu z przodu zrobić ogród taki reprezentacyjny Coby ładnie z tarasu wyglądał

Obok ławeczki donice. A na trawniku to już zależy jaki styl byś chciała. Fontanna na środku i inne bajery

A za szopkami plac zabaw dla dzieci, altana i grill, boisko czy sad i warzywniak. Co Ci tam pasuje
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:33, 21 mar 2012

Do góry
Aga GRATULACJE !!!
Życzę Ci powodzenia i wytrwałości w dalszych pracach ogrodowych.

Ogród w Alei Lipowej... 08:27, 21 mar 2012

Do góry
Jeszcze zapomniałam, że kupiłam małe co nieco. Trzeba je niestety wykopywać, więc chyba posadzę do doniczek i zakopie, potem będzie łatwiej szukać.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:20, 21 mar 2012

Do góry
Gratulacje Agnieszko.

Ogród coli 08:17, 21 mar 2012

Do góry
Tak wyglądają moje żurawki po zimie Ciekawe czy jeszcze coś z nich będzie?

Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 08:16, 21 mar 2012

Do góry
Juzia.......no Ty to mega babka jestesD...

Szopa-ta glowna,.ona jest smieszna-bo i murowano-drewniana....Kiedys tam chyba byl obornik...Dzis skladujemy tam drzewo ,a w drugiej czesci maz ma warsztacik....,pily,siekiery,...belki.itd

Myslalam,by to obic deskami?????
-tak,tak Juzia,wczesniej myslalam tujami okryc,..ale tak mysle,czy nie byloby tych tuj za wiele..

Obecnie ciagne je po prawej i po lewej stronie-pod plotami...by sie odgrodzic od sasiadow..

Z tylu ogrodu-widac jest las!!!

Tuje sadze naprzemian...-od momentu kiedy szopa sie konczy-raz zlote ,raz zielen....Wczoraj kupilam ich 50 ..i sama kopie,ryje...tylko ciezko ,bo corcia placze i placze (10 miesiecy)

Jesli chodzi o ta altane....tam wczesniej byla tez szopa, Rozwalilam jej dechy wkolo i teraz tak wyglada jak widac...!!!.. i zostalo to co jest ....czyli murek do 10 cm...i reszta -kolki drewniane WBITE W BETON...

Wiem,wiem..to wszystko jest do zrobienia..Tylko..kochani..mi brakuje czasu..i pieniedzy...
Wczesniej to wygladalo obrzydliwie!!!!..Same drzewa,drzewa,...cos dziekiego i trawa do pasa!!!!!!!!brrrr

Taras mamy ogormny....i trzeba tez go zrobic....To juz tez inny temat!!..zdjecia potem wstawie....

aaaaaaaaa,wazne rzecz,..wchodzac do tego ogordu-po schodkach...,jest kawalek ziemi na ktorej cos
mozna fajnie posadzic...o.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:11, 21 mar 2012

Do góry
Gratuluję 100
Mąka razowa dobra do wszystkiego. 08:11, 21 mar 2012

Do góry
PLACEK PTYSIOWY

130 g mąki pszennej razowej
300 ml wody
30 g masła
30 g oleju
50 g tartego sera
3 jajka

Postępujemy jak przy robieniu normalnego ciasta ptysiowego, czyli trzeba zagotować wodę z masłem i olejem.
Gdy mieszanina wrze, zestawić garnek z ognia, wsypać mąkę i mieszać drewnianą łyżką aż masa zacznie się robić lściąca i zwarta.
Gdy trochę przestygnie wbijać jajka pojedynczo i każde porządnie wybijać, aż znikną ślady jajka, wtedy dodawać kolejne.
Na koniec dodać utarty ser, równiez go wetrzeć w masę.
W międzyczasie nagrzać piekarnik do 220 stopni.
Przygotować blachę- albo dużą tortownicę (28 cm) albo na tej blaszce, którą wsua się do piekarnika wyłożyć papier. Tortownicę też albo wysmarować albo wyłożyć papierem.
Ciasto rozsmarować w tortownicy, jesli zaś wybieramy dużą blachę, to spróbowac uformować z niego duże koło.
Wstawić do nagrzanego piekarnika, najlepiej z termoobiegiem. W temperaturze 220 stopni ma się pieć ok. 20 minut. Następnie zmiejszyć temperaturę na 190 stopni i piec następne 10-15 minut.

Po tym czasie wyjąć blachę z piekarnika, wyłożyć na wierzch farsz, posypac tartym serem i wstawić do zapieczenia na następne 10 minut.
I gotowe

Co do farszu, to tu jest pełna dowolność. Ja biorę paczkę mrożonego szpinaku, na patelni to rozgrzewam aż rozmarznie i odparuje wodę. Na drugiej patelni na odrobinie oleju krótko podsmążam pokrojona w kostkę cukinię z dodatkiem kilku plasterków chorizo albo zwykłego salami, tak dla zaostrzenia smaku.
Na podpieczony placek kładę szpinak (posolony, doprawiony pieprzem), na to cukinia z chorizo, trochę sera i gotowe. Szybko i smacznie.
Oczywiście proporcje po swojemu pozmieniałam, głównie tnąć tłuszcz. Według przepisu na tę ilośc mąki i wody powinno być 100 g masła.

Znalazłam takie zdjęcie, zrobione przed zapieczeniem farszu.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:06, 21 mar 2012

Do góry
Serdecznoś ci
W cieniu - zacieniona 07:57, 21 mar 2012

Do góry
Biała dalia ładnie przezimowała w piwnicy,pokusiłam się więc na następną...będą dwie...ale czy do końca?Może jeszcze coś się trafi,na czym mi zależy?
Mąka razowa dobra do wszystkiego. 07:55, 21 mar 2012

Do góry
Ciasto migdałowo-pomarańczowe

Składniki na tortownicę 22 cm

20 dag mąki pszennej graham
50 g otrębów owsianych
150 g cukru trzcinowego z melasą
100 g oleju rzepakowego
3 jajka
50 g płatków migdałowych
1 duża pomarańcza
0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia

Jajka ubić z brązowym cukrem.
Pomarańczę umyć, obrać, maksymalnie rozdrobnić (najlepiej zmiksować).
Do ubitych jajek dodać sodę i proszek, zmiksowana pomarańczę, wymieszać.
Dodać mąkę, olej, otręby, płatki migdałowe, jeszcze chwilę mieszać mikserem.
Przełożyć do formy wysmarowanej i wysypanej otrębami pszennymi.
Wstawić do piekarnika lekko nagrzanego, do ok. 100 stopni, zwiększyć temperaturę do 180 stopni i piec ok. 50-60 minut.

Ciasto jest wilgotne, puszyste, napradę smaczne. Nie za bardzo czuć pomarańczę jako taką, ale z pewnością ma wpływ na wilgotność ciasta.
Smacznego!
W cieniu - zacieniona 07:54, 21 mar 2012

Do góry
...i te kolory...biało - różowe...też mi będą pasowały...
W cieniu - zacieniona 07:52, 21 mar 2012

Do góry
Czy mogłam przejść obojętnie?Musiałam...kupić.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:51, 21 mar 2012

Do góry
Gratulacje! Ale piękny prezent dostałaś kuleczki jak spod igiełki a ode mnie kwiatuszki wiosenne

Pogaduchy skowronków 07:49, 21 mar 2012

Do góry
Witaj Wawik i Justi
U mnie jak na razie zimno i troszkę mży
Udanych prac ogrodowych dla wszystkich którym świeci słoneczko

Miłego dnia życzę i pozdrawiam Aga
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 07:46, 21 mar 2012

Do góry
Gratuluję 200 Irenko!

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:26, 21 mar 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Agnieszko gratuluję 100 strony i życzę kolejnych .
A to prezent

Lena!!! Wspaniały prezent!!! Rozumiem, że transport z tymi wszystkimi cudownościami już do mnie jedzie?
A tak na poważnie - to Twoje rośliny???
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:21, 21 mar 2012

Do góry
Gratulacje na 100 Agnieszko

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 06:57, 21 mar 2012

Do góry
Agnieszko gratuluję 100 strony i życzę kolejnych .
A to prezent
Zielona Pasja 06:50, 21 mar 2012

Do góry
Myślę, że początek wiosny to odpowiedni czas, by wreszcie się z Wami przywitać

Moja przygoda z ogrodem rozpoczęła się 3 lata temu, gdy znalazłam się na tzw. "życiowym zakręcie". Wcześniej nie podejrzewałam siebie o takie zamiłowania, tymczasem okazało się, że praca w ogrodzie to moja prawdziwa pasja, a sam ogród to po prostu mój azyl, wspaniała odskocznia od codzienności.

I tak, bez jakiejkolwiek wiedzy teoretycznej, rozpoczęłam urządzanie swojego miejsca na ziemi. Oczywiście popełniałam wiele błędów, dlatego non stop przesadzam i tworzę od nowa

Chciałabym, by całość nabrała spójnego wyglądu. Biorąc pod uwagę fakt, iż to Forum to prawdziwa Skarbnica Wiedzy i Pomysłów, jestem pełna nadziei

A zatem, WITAM wszystkich Forumowiczów i na początek wklejam widoczek zza orlika

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies