Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Danuszy - odsłona 2 16:47, 16 mar 2012

Do góry
tulipanki następne wychodzą musze spryskac czyms ten mech nigdy go tu nie miałam widac mokry rok poprzedni tak sprawił

łubin wytyka na świat łebki

piwonie wyszły

Ogród Danuszy - odsłona 2 16:43, 16 mar 2012

Do góry
no dzisiaj rekordowo w śłoncu miała nawet 26 stopni!!

weszłam na kawke jutro bedzie dalszy ciąg sprzątania szykowania pod zasiew warzywek
a tymczasem pokazał się pierwszy krokusik

tu nastepne sie szykują

i przebisnieg

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 16:39, 16 mar 2012

Do góry
Monteverde, tą moją lobelię posiałam w takich maciupeńkich doniczkach, a więc nie zamierzałam jej raczej pikować, ale chyba jednak podzielę każdą doniczkę na dwie porcje. Na więcej części dzielić nie będę, bo chcę mieć duże kepy lobelii w gruncie i w doniczkach
Jotka-Jolu, dzień dobry. Chyba jeszcze u mnie nie byłaś. Witam Cię w takim razie ze zdwojoną radością. Parapety mam faktycznie zastawione co do ostatniego centymetra. I to nie tylko parapety, bo także różne stoły i stoliki. Zaczynam już powoli tego nie ogarniać. A tu ogród czeka...
Andziulka, w tym roku jakoś mnie wzięło na sianie, bo wcześniej raczej nie wysiewałam. Ale to jest fajna zabawa, I ciekawie obserwować rozwój rośliny od zera
Haniu, jeszcze zdążysz z sianiem. Te, co idą prosto do gruntu, to spokojnie. Masz mnóstwo czasu. Choć z drugiej strony...
Karolciu, bardzo się cieszę, że zechciałaś to wszystko przeczytać, bo jednak jak się już nagromadzi trochę stron, to lektura robi się żmudna. Zapraszam serdecznie na wiosenne zdjęcia.
Irenko, a co u ciebie kochana nie wygląda?

Dzisiejszy dzień spędziłam bardzo wydajnie. Najpierw pościnałam wszystkie trawy na jeżyki.

Później przywieziono mi największe skarby ogrodnika: korę, ziemię i obornik

Wyciągnęłam taczusię, którą dostałam w tym roku na gwiazdkę, i porobiłam przy trejażu dołki na róże. Wszystko czeka w gotowości na przyjazd moich ukochanych angielek.

No a w ogóle to wreszcie coś mi zakwitło. KROKUSY!!!

Cięcie hortensji 16:38, 16 mar 2012

Do góry
Dzisiaj cięłam hortensje bukietowe "Limelight", u ogrodowych (H, macrophylla) ucinamy jedynie kwiatki i martwe gałązki.

Moja Limelight jest prowadzona w formie małego drzewka - chcę aby kiedyś tak wyglądała, była wyższa niż mur.

Tak to wygląda, wysokość hortensji około 1,5 m. teraz widać, jak każda gałązka jest podwiązana do kija czarnym wężykiem, aby pod ciężarem mokrych kwiatostanów gałęzie się nie położyły na kulach z bukszpanu.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:34, 16 mar 2012

Do góry
Cyfrowe aparaty to wynalazek na miarę samolotu - jak dla mnie

Tak to wygląda, wysokość hortensji około 1,5 m. teraz widać, jak każda gałązka jest podwiązana do kija czarnym wężykiem, aby pod ciężarem mokrych kwiatostanów gałęzie się nie położyły na kulach.

W cieniu - zacieniona 16:34, 16 mar 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Są takie falbankowce ,ale ja gustuję w prostych ,ale twój bardzo sympatyczny i tak pięknie wyeksponowany .
Mam białego do gleby ,czeka na balkonie ,a tam pewnie w tej chwili ze 30 C ))

Jest podobny do moich ubiegłorocznych petunii.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:23, 16 mar 2012

Do góry
Podobają mi się te karbowane żółte prymulki. Długo kwitną, a potem ze środka wyjmuje się te płatki a reszta jest zielona i pokarbowana.

W cieniu - zacieniona 16:22, 16 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Są takie falbankowce ,ale ja gustuję w prostych ,ale twój bardzo sympatyczny i tak pięknie wyeksponowany .
Mam białego do gleby ,czeka na balkonie ,a tam pewnie w tej chwili ze 30 C ))
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:20, 16 mar 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:20, 16 mar 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:19, 16 mar 2012

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:18, 16 mar 2012

Do góry
Po ostatnich przymrozkach przedwczoraj, kwiatki stały i nic im się nie stało. hortensje były schowane do domu.

Żywopłot strzyżony iglasty inny niż cis 16:18, 16 mar 2012

Do góry
Sebku, czy ta zasada, żeby nie ciąć od góry dopóki tuja nie osiagnie żądanej wysokości dotyczy wszystkich tui ? Ja mam brabanty posadzone 2 lata temu i jeszcze ich nie cięłam. I ciągle nie wiem czy ciąć już z przodu, z tyłu, po bokach czy od góry ? Zależy mi na dość wysokim i szczelnym żywopłocie, bo za siatką ( a na dodatek powyżej siatki ) mamy dość ruchliwą drogę niestety chciałabym, żeby urosły na wysokość tych zielonych paneli na zdjęciu. Wyglądały w listopadzie tak :

Magda u nas też piździ okropnie i brabanty żyją ...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:16, 16 mar 2012

Do góry
A w domu zaczyna kwitnąć ciemiernik od Hani.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:12, 16 mar 2012

Do góry
Dzisiaj wypatrzyłam bażynę (Empetrum), może ją posadzę zamiast wymarzniętych wrzośców?

Takie miałam widoki

Boćkowe perypetie ogrodkowe 16:02, 16 mar 2012

Do góry
Witam serdecznie wszystkich milych gosci

Pytacie o moj zamiennik dla botoksu - oto on:

Asc - wlasnie mam zamiar kupic dwie odmiany, myslalam o Spartanie i Bluecorp. Co sadzisz o takim zestawieniu? Mruczando od Futra dla Ciebie

Marzenka, Wieloszka - Wasze bukszpany sa super a cena....mniamusna. Szkoda, ze gosc nie wysyla

Danusiu, a my Ciebie, bo to Ty nas nauczylas kulkowac

Elfik, ja jak Don Pedro z Krainy Deszczowcow, jestem wszedzie

Piekna pogoda, jeszcze teraz na termometrze 18oC i sloneczko
Brykam troche pokopac, relacja wkrotce

Alinko, Aniu, Monitko, Bogdziu, Haniu, Malgosiu, Pola dziekuje za odwiedziny i zapraszam jak najczesciej
Wizytówka - Kolorowe rabaty 15:56, 16 mar 2012

Do góry
Zima i kłaniam się nisko
ogrodoweimpresjejolki 15:52, 16 mar 2012

Do góry
Ten gosciu na hiacyncie też juz wyraźnie poczuł wiosnę

Ogródkowe perypetie:) 15:32, 16 mar 2012

Do góry
Zrobiłam cos takiego, może wystarczy. Północ tam gdzie garaż, nie zaznaczyłam upss.

Po lewej stronie od czerwonej lini w górę jest skarpa, przez całą długość działki.
ogrodoweimpresjejolki 15:30, 16 mar 2012

Do góry
Pierwsze zakupy na balkon poczynione Kusiło dużo więcej , ale ceny !!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies