To zdjęcie od początku należało do moich ulubionych - raj na ziemi - a raczej na podjeździe
Chciałoby się widzieć taką ilość na żywo - a potem to jeszcze sadzić, hmmm
Ewo zaglądnij naPW.
Gaby ten bez to Sambucus nigra 'Eva' , przez cały sezon ma ładne liście, rośnie wolno.
Aniu i andziu macie rację to dyptan.
Gabrielo wysiałam kilka nasion wieczornika w ubiegłym roku, posadziłam koło ganku, jestem ciekawa jak pachnie.
Danusia pięknie ,aż dech zapiera Powiedz prosze jak nazywają sie te zielone roślinki na zdjęciu powyżej w donicy z hortensjami ? Czy to jakaś odmiana tawuł?
Danusia pięknie, aż dech zapiera Powiedz prosze jak nazywają sie te zielone roślinki na zdjęciu powyżej w donicy z hortensjami ? Czy to jakaś odmiana tawuł?
A ty wiesz, że ja chciałabym mieć różowe, a one mi zmieniają kolor?
Z ziemią nic nie robię, ma ph ok. 5,5, mech lubi rosnąć. Ale ze składnikami pokarmowymi chyba ok, bo liście są ciemnozielone, nawet ich nawozić nie muszę. Ale b. starannie te ogrodowe wiążę i okrywam na zimę. Ot i cała tajemnica.
Dla Ciebie w takim razie:
Ta małpa już ściemniała od zeszłego roku, chyba ją zwapnuję na wiosnę:
Potem, jesienią:
Też kocham hortensje i mam je na rabatach, ale do Ciebie mi daleko!
Przez tą zimę tak rzadko wpadam do swojego ogrodu tu na forum , że nawet nie wiedziałam o życzeniach. Przepraszam Kochani i serdecznie dziękuję za pamięć.
Dziś dzień wyjątkowy i szczególny dla wszystkich babć i tym wszystkim życzę przede wszystkim zdrowia, a reszta to już sama przyjdzie.
Dzień szczególny ależ jaki mokry i nieprzyjemny. Niby sypie śnieg ale za chwilkę topnieje i robi się okropna plucha. A jeszcze kilka dni temu było tak ładnie:
W swoim ogrodzie posiadam 6 thuji kulistych 8-letnich obecnie. Tak wyglądały rok po posadzeniu (przepraszam za jakość zdjęć ale zrobiłam zdjęcie ze zdjęcia):
Od nowości nie były przycinane, w tej chwili mają obwód około 2,5 metra i dzisiaj wyglądają tak:
mam zamiar usunąć/oddać/sprzedać tą która jest widoczna po lewej stronie zdjęć, najbliżej narożnika, natomiast nie wiem co zrobić z pozostałymi. Czy tak wyrosnięte thuje nadają do strzyżenia? Poradźcie mi proszę,bo za chwilę wyjdą mi ponad płot a poza tym płot jest drewniany i strasznie mi zielenieje od tych kul.