Witaj, Safoyo
Dziękuję za pochwały ławeczki. Jeśli chodzi o cisy to tak właśnie jest, jak piszesz- to odmiana Wojtek. Muszę ją ciąć na razie na tym samym poziomie, żeby się zagęszczał. Ma duuużo pączków, więc liczę na to, ze w tym roku bedzie już dużo lepiej i przerwy miedzy krzewami zaczną powoli ginąć.
A śnieg jak szybko spadł, tak szybko stopniał - na drugi dzień nie było po nim śladu. Natomiast dobrze nawodnił rabaty i wszystko ładnie zaczęło kwitnąć. Pojawiły się nareszcie pierwsze krokusy, na które tak czekałam
bardzo ładnie
moje serby mają tworzyć zasłone i tło dla ściany wodnej i teraz mam mętlik czy chcę taką 'zbitą' ścianę czy bardziej malowniczą może zamiast 9 szt posadzę 8 lub 7?bo i tak będzie tam jeszcze ekran z cisa
Teraz kilka moich róż, jak ktoś zna nazwy to bardzo proszę, wszystkie te dostałam w prezencie od prostych ludzi majacych ogrody działkowe/nie znali nazw/. Ja szukałam ale pewna nie jestem.
Nr1
Nr2
Nr3
Nr4
Nr5
Nr6
Nr7
Nr8
Nr9
Nr 10
Nr 11
Nr12
Nr 13
Nr14
Nr15 [/img]
W tym roku kupiłam pierwszy raz 6 krzaczków i bardzo jestem ciekawa jakie będą
Roślinki nie znam ale poczytam sobie o niej więc dzięki. Co do kwiatka to faktycznie orlik nie bardzo się na nich znam, ale uczę się cały czas, Mój ogród ma dopiero 3 lata, wcześniej rosły tu chwasty wysokie jak drzewa i jeszcze ciągle z niektórymi walczę
jet taki dział, a to niestety nie ostróżka bardziej przypomina dzikiego orlika chętnie poczytam co masz ciekawego o ziołach jedno zdjęcie ziela Ci wstawię Gynostemma pentaphyllum inaczej Jiaogulan ziele lepsze od żeń-szenia 5 krotnie, pije się jako herbatkędobranoc