Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

Dasia 23:41, 31 mar 2012

Witam,
czy ja się już tu witałam? Chyba nie.
Trwam w nieustannym podziwie nad Twoją wizją ogrodu i konsekwencją.
Sympatyczna ta ławeczka, ale ja bym jeszcze kostki dołożyła trochę przed ławeczką, może lekkim pólkolem. Jeśli będzie użytkowana, to się trawa w tym miejscu szybko wydepcze. Chyba, że ona raczej do dekoracji niż do posiadywania
Monic 20:51, 02 kwi 2012

marzena napisał(a)
Moniko, natchnęłaś mnie chyba na podobną aranżację cisową za ławeczką tez mam taki pomysł, realizacja niedługo ... ale widzę, że bardzo fajnie wygląda
reszta już będzie wykonana inaczej, poza tym po obu stronach mojej ławeczki rosna drzewa...

Marzenko - bardzo jestem ciekawa co powstanie
Moja ławeczka wczoraj została cała zasypana śniegiem, bo Prima Aprilis urządził nam psikusa w postaci zimy.
Dzisiaj na szczęście chłodno, ale już bez śniegu.
Monic 20:53, 02 kwi 2012

Dasia napisał(a)
Witam,
czy ja się już tu witałam? Chyba nie.
Trwam w nieustannym podziwie nad Twoją wizją ogrodu i konsekwencją.
Sympatyczna ta ławeczka, ale ja bym jeszcze kostki dołożyła trochę przed ławeczką, może lekkim pólkolem. Jeśli będzie użytkowana, to się trawa w tym miejscu szybko wydepcze. Chyba, że ona raczej do dekoracji niż do posiadywania

Witaj

Masz rację - możliwe, że troszkę powiększymy ten podeścik. Teraz dni coraz dłuższe, więc będzie więcej czasu na zrobienie czegokolwiek w ogrodzie.
Safoya 15:35, 03 kwi 2012

O rety Monia a ja myślałam, ze u mnie dużo śniego spadło.
Ławeczka cundnie już wygląda Te cisy to wojtki?
Milka 15:38, 03 kwi 2012

Monic napisał(a)

Moniko, natchnęłaś mnie chyba na podobną aranżację cisową za ławeczką tez mam taki pomysł, realizacja niedługo ... ale widzę, że bardzo fajnie wygląda
reszta już będzie wykonana inaczej, poza tym po obu stronach mojej ławeczki rosna drzewa...

Marzenko - bardzo jestem ciekawa co powstanie
Moja ławeczka wczoraj została cała zasypana śniegiem, bo Prima Aprilis urządził nam psikusa w postaci zimy.
Dzisiaj na szczęście chłodno, ale już bez śniegu.

No niezły bałagan narobił prima aprilis ale chociaż ziemie nawilżył, jakis plusik w całej sytuacji
Pszczelarnia 15:42, 03 kwi 2012

Monic napisał(a)

.

Przypomnę jak wygląda ławeczka z cisami bez śniegu.
Monic 07:54, 06 kwi 2012

Safoya napisał(a)
O rety Monia a ja myślałam, ze u mnie dużo śniego spadło.
Ławeczka cundnie już wygląda Te cisy to wojtki?

Witaj, Safoyo
Dziękuję za pochwały ławeczki. Jeśli chodzi o cisy to tak właśnie jest, jak piszesz- to odmiana Wojtek. Muszę ją ciąć na razie na tym samym poziomie, żeby się zagęszczał. Ma duuużo pączków, więc liczę na to, ze w tym roku bedzie już dużo lepiej i przerwy miedzy krzewami zaczną powoli ginąć.
A śnieg jak szybko spadł, tak szybko stopniał - na drugi dzień nie było po nim śladu. Natomiast dobrze nawodnił rabaty i wszystko ładnie zaczęło kwitnąć. Pojawiły się nareszcie pierwsze krokusy, na które tak czekałam

Monic 07:57, 06 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

No niezły bałagan narobił prima aprilis ale chociaż ziemie nawilżył, jakis plusik w całej sytuacji

Masz rację Irenko - ziemia nawilżona Nawet fiołki leśne już się pokazały na rabatach i w trawniku - bardzo je lubię, mimo, że coraz bardziej się panoszą po ogrodzie

Monic 07:58, 06 kwi 2012

Pszczelarnia napisał(a)
...

Przypomnę jak wygląda ławeczka z cisami bez śniegu.

Ewuś, po tej długiej zimie zdecydowanie lepsze są widoki bez śniegu

Monic 08:01, 06 kwi 2012

Wczoraj pracowałam przy użyciu nowego szpadelka Yeoman - noża do cięcia kantów rabat/trawnika kupionego od Danusi. Rewelacyjna sprawa, bardzo dobry sprzęt i efekt zdecydowanie lepszy niż zwykłym szpadlem. Nie dokończyłam jeszcze wszystkiego, a dzisiaj chyba też się nie uda, bo pogoda deszczowa, więc trzeba będzie zaczekać do następnego tygodnia.

Byłam rano na giełdzie kwiatowej w Krakowie i kupiłam sobie taki fajny koszyczek z doniczkami.
Wygląda na mały na zdjeciu, ale taki malutki nie jest. Doniczki są spore, nie takie malusie jak na prymulki lub hiacynty, jak mam na stoliku, tylko na większe kwiatuszki. Cieszę się, bo będzie dobry na kwitnące latem. Póki co posadzę do nich bratki.

A bratki ... królują teraz u mnie wszędzie - na rabacie przed domem i w donicach
To takie ... uśmiechniete kwiaty - przynoszą wesołą wiosnę