Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Magdalenka 12:53, 03 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Abiko, producenta nie znalazłam, ale fotka, jak ta próchnica w opakowaniu wygląda jest w "Ogrodzie na piaskach".

tak, znalazłam
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:52, 03 kwi 2012

Do góry
Syla CUUUDNIE!!!

Bardzo podoba mi się teraz ta rabata pod oknem, bardzo bardzo

A z tą ostatnią, to tam niestety nic na pniu nie może być, bo otwiera się skrzydło drugiej bramy (latem i wiosną ja parkuję na zawnątrz)...musi być płasko...no chyba, że przesunąć kulkę na pniu w bok bardziej...

A co sadzisz o wystrzyżeniu tych thujek po bokach płożącego jalowca w dwie kulki (na dole większa u góry mniejsza).
Czy moe już ciąć thuje?
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 12:47, 03 kwi 2012

Do góry
Pola a tu fajnie i wesoło , ciekawostek masa

A ja dziś zabrałam się za wianek i patrzcie co mi wyszło

Pozdrawiam
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 12:44, 03 kwi 2012

Do góry
Jeszcze raz ......

tojeść
runianka
begonia

trzy kule bukszpan lub cis
konwalnik ophiopogon
żurawki

thuja kórnik na pniu
żurawki
różaneczniki 2x
konwalnik ophiopogon
begonie

pozdrawiam
ogrodoweimpresjejolki 12:19, 03 kwi 2012

Do góry
COFEE TIME

Praca idzie całkiem, całkiem, ale musiałam zrobić przerwę na doładowanie

Pracuje na dwa fronty - głowa obmyśla świąteczny plan, a ręce pikują lobelię i pomidorki
Dziś pewnie ostatni dzień przed świętami zajmowania sie roślinkami. Namnożyłam rozsady tak, że pewnie każdy mój świąteczny gość dostanie od zajączka coś na swój parapet , hihihi Trochę na przechowanie, a trochę do własnej uprawy. Szczególnie dużo wysiałam pomidorków koktajlowych,.

Właśnie zaraz będę je pikować ...

Mam nadzieję, ze chociaż w ciągu dnia świątecznego będę mogła moje sadzonki wystawić na balkon, żeby goście nie czuli się u mnie jak w palmiarni

Parapety pełne, teraz "zarasta" mi podłoga

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:15, 03 kwi 2012

Do góry
Samych wspaniałych i szczęśliwych chwil Danusiu

Przedogródek Agniechy973 12:11, 03 kwi 2012

Do góry
To jeszcze pokażę moją hodowlę runianki i ten bluszcz, który kiedyś już pokazywałam.

A tak wygląda na dzień dzisiejszy rabata a la T. S-S. Zabrakło kawałka folii, żeby zakończyć. Ciężko ją pokazać na jednym ujęciu. Nie spodziewałam się, że będzie taka duża. Ale w tej wielkości jest jej moc!

Ogródek Hanusi po zimie 12:10, 03 kwi 2012

Do góry
Haniu,gratulacje na pięćsetkę i życzę Tobie co najmniej jeszcze raz tylu stron

Przedogródek Agniechy973 12:05, 03 kwi 2012

Do góry
Magnolio, czy to jakaś godna uwagi trawa rośnie u mnie dziko? Takie ładne kępki dziś znalazłam. Może warto wykopać i "uszlachetnić"? Wyróżnia się wyraźnie.

Pobojowisko czas zmian 12:00, 03 kwi 2012

Do góry
Mój ogród przed

Ogrodnik mimo woli 11:39, 03 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

A pasażer przynajmniej nie palił i nie zanudzał,zaplusował u mnie

Martek, nie wiem skąd jesteś , ale nie kracz, bo u mnie wszystko możliwe, z Tobą napewno bym się nie nudziła........... Szykuje się kilka spotkań, może na któreś zawitasz

No właśnie Marta, nie wiem gdzie cie szukać!!!

Na Marsie
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 11:14, 03 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)

Pola, to mi się b. podoba. Zastanawiam się, jaki kwiat jest na poduszce. Co to jest? (PS Gdzie kupiłaś tę tkaninę?)

Zakupy też z planem i rozmachem. Podziwiam, że wiesz co i jak.
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 11:07, 03 kwi 2012

Do góry
Bluszcz z "jajami"

Moje roślinki 11:05, 03 kwi 2012

Do góry
Dziewczyny,kozy nie są dobrym pomysłem na trawnik.Wiem coś o tym Po pierwsze wolą wszystko co nie jest trawą,najlepiej rośliny ozdobne.Po drugie są dość wybredne i jak mają wybór to jedzą tylko to co im smakuje najbardziej.No i zostawiają bobki po sobie A już są najbardziej szczęśliwe jak znajdą jakąś gazetę,gałązkę,koszyk lub uda im się sięgnąć coś z rabaty.Przysmakiem są dla nich świerki.
Przedstawiam Wam Zuzę i Tosię

Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 11:02, 03 kwi 2012

Do góry
ZAPOMNIALAM DODAC:

na srodek chcialabym posadzic iglaka,ktory jest zloty..i tez tutaj takiego nie widzialam..

Troche wkopalam sie z tym bukszpanem,bop tutaj wszyscy maja posadzone takie cuda..
A ja chcialabym byc troche....inna.
ale z czasem mysle jak dorosne do roslin,to pozmieniam sobie.

Przedogrodek wzywa pomocy!!!!!! 10:52, 03 kwi 2012

Do góry
Trawnik musze dokonczyc i czekam na deszcz

cisy przyjada,wiec wsadze potem...

Wzdluz chodnika-schodkow,posadze rozaneczniki z trawka ozdobna, ..a wzdluz ulicy,..beda hortensje i pelargonie angielskie....-Chodzi by wzdluz byly kwiaty-kolorowo i na czasie rosliny...

W rogu posadzialam ta zolta magnolie (tutaj nikt takiej w okolicy nie ma) a wokol niej 3 azalie ..Moze uratuje je,bo marnie rosly???PAki puscily...

Za tymi stozkami posadzilam trawe ,ktorej na foto nie ma....Miskat G...A po lewej-za ta NIBY kula.czerowna trawke RED BARON...-Ona wysoko nie rosnie.do 40 cm..,wiec chodzilo by czuprynka czerowna wystawala..A jak mi sie niespodoba to przesadze,tak?

Przed tymi stozkami i malymi kulami,..jest maly luk-na ktorym rosna tulipany i cos wiosennego..

Fotek z roz nie zrobilam,..bo dosadzam...Obsypalam specjalna ziemia dla roz i nawiozlam..
TYLE....EFEKT koncowy POTEM
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 10:40, 03 kwi 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Dziś straszny wiatr i zimnica, a że poźno wrócilam z pracy, nie poszłam do ogrodu .Pochwalę sie, co dostałam dziś w prezencie na święta od mojej przyjaciółki. Uszyła specjalnie dla mnie

dobra przyjaciółka, dzis rzadko komu chce się coś zrobić samodzielnie
akurat fartuszek się przyda, bo święta i sezon grillowy niebawem
Ogród w Alei Lipowej... 10:37, 03 kwi 2012

Do góry
Celina napisał(a)

A ja dziś do Was macham znad morza

Justynka wyłoniła się z morskiej piany

Afrodyta wynurzyła się, czyli Justi zapowiada super pogodę
Ogródek Hanusi po zimie 10:17, 03 kwi 2012

Do góry
Haniu, gratuluję pięciu setek wspaniałego, ciepłego i pełnego humoru wątku!!! Niech to się nigdy nie zmienia - poza rosnącą liczbą nowych stronek !!!
Moje ukochane miejsce na ziemi 10:15, 03 kwi 2012

Do góry
Agato, wpadłam z rewizytą i podziękowaniem za miłą ocenę.
W prima-aprrilisową niedzielę i u mnie śnieg zagościł. Było biało i zimno, ale po południu już śnieg się stopił. Pewnie się będziesz cieszyć kwiatami Eden-ki a ja złożę zamówienie na następną.
Tymczasem kupiłam sobie czerwonego jaskra, a zimno zmroziło mu liście i kwiaty, i takie pocieszenie mi zostało.
Pozdrawiam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies