Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

abiko 12:42, 03 kwi 2012

Noemi, hmm to spróbuję znaleźć jakoś u Danusi w realizacji firmę Właśnie na ściółkę byłaby idealna.
Wieloszka 12:47, 03 kwi 2012

Abiko, producenta nie znalazłam, ale fotka, jak ta próchnica w opakowaniu wygląda jest w "Ogrodzie na piaskach".
noemi 12:48, 03 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
GabiK, a czy ten sklep obok Ciebie, w którym sprzedają próchnicę prowadzi sprzedaż wysyłkową? Albo czy mogłabyś z worka odczytać nazwę i adres producenta? U nas nigdzie takiej nie ma i w internecie też nie mogę znaleźć

Aga ja kiedyś odczytałam ze zdjęcia u Danusi, ale nie pamiętam teraz nazwy, dzwoniłam do tego pana, nie wysyła na Dolny Śląsk mówił mi , że w skład tej próchnicy wchodzi kreda i żeby poszukać takiego torfu z tym składnikiem, ale to nie to samo oczywiście ... ... chciałam żeby on mi wysłał, ale powiedział ,że to za drogo mi wyjdzie , bo kurier dużo będzie kosztował ze względu na wagę ... przywieziemy może chociaż po worku jak będziemy w czerwcu u Danusi ... no i dla Ciebie worek to za mało
abiko 12:53, 03 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Abiko, producenta nie znalazłam, ale fotka, jak ta próchnica w opakowaniu wygląda jest w "Ogrodzie na piaskach".

tak, znalazłam
Wieloszka 13:06, 03 kwi 2012

noemi napisał(a)

Aga ja kiedyś odczytałam ze zdjęcia u Danusi, ale nie pamiętam teraz nazwy, dzwoniłam do tego pana, nie wysyła na Dolny Śląsk mówił mi , że w skład tej próchnicy wchodzi kreda i żeby poszukać takiego torfu z tym składnikiem, ale to nie to samo oczywiście ... ... chciałam żeby on mi wysłał, ale powiedział ,że to za drogo mi wyjdzie , bo kurier dużo będzie kosztował ze względu na wagę ... przywieziemy może chociaż po worku jak będziemy w czerwcu u Danusi ... no i dla Ciebie worek to za mało

Oj to szkoda, że nie wysyła . Ale tak na wszelki wypadek proszę podaj mi namiar na sprzedawcę, bo a nuż ktoś kiedyś tam będzie i przywiezie mi większą ilość...
noemi 13:23, 03 kwi 2012

Wieloszka poszukam ...dzwoniłam jakoś rok temu, może coś się zmieniło... znajdę i się odezwę
GabiK 13:23, 03 kwi 2012

Wieloszko, ten producent na opakowaniu jest dobrze ukryty. Mam worek to go dokładnie obejrzę.
U nas sprzedają w Melonie (Danusia też tam kupuje), ale niestety nie ma tam w ogóle sprzedaży wysyłkowej.
Ale serio mogę kupić tych worków trochę i Noemi by zabrała, jak da radę podskoczyć. Bo w sobotę Melon tylko do 14, a w niedzielę zamknięty.

Noemi, a wesele też w BOSSIE? W Karczmie, czy w głównym budynku?

Namów M. Jak będziecie jechać na Wrocław przez Janki, to koło nas przejedziecie. Na pół godziny zdążycie wpaść.

noemi 13:31, 03 kwi 2012

GabiK nie mam pojęcia, zaproszenie wysłane mailem , hotel BOSS, Karczma Góralska ... to chyba w Karczmie ???

Pogadam z M. i dam Ci znać ale ciężko będzie go namówić ... chyba , że ja będę prowadzić i nie będzie miał wyjścia ...mam też psiapsiółę w Wawie, może z nią choć na godzinkę się spotkam, dlatego nie wiem jak będzie z czasem
GabiK 13:37, 03 kwi 2012

To pewnie wesele w Karczmie. Ale tam nie ma noclegów. Pokoje są w głównym budynku.
I macie zarezerwowane i zapłacone przez młodych?
Tak się wypytuję bo BOSS to mój "stary znajomy". Też tam miałam wesele, tyle, że w hotelu, nie w Karczmie, bo takie swojskie klimaty nie są moje.
Potem byłam na dwóch następnych weselach, bo tak się u nas spodobało i nic lepszego nie znaleźli, i jeszcze na 3 Sylwestrach i 4 balach karnawałowych. Dawno nie byłam, ale zawsze było super.
Jednak pokoje są bardzo drogie, jakby młodzi nie fundowali, to zapraszam do nas.
noemi 13:47, 03 kwi 2012

Bardzo bardzo dziękuje za Twoją propozycję Odezwę się