Ogrodowa przygoda Łukasza :)
19:39, 26 lut 2015
Łukaszek na początek zdrówka życzę. Zima odchodzi, a Ciebie biedaku choróbsko złapało. Też mam dwie takie żurawkowe palemki po dzieleniu, więc też je ciachnę. Tylko kiedy? Teraz, czy jeszcze poczekać? Łukasz widziałam dziś w liściach Żurawek dziurki. Wystraszyłam się, że mogą to być opuchlaki. Co myślisz? Radź kolego
. A co do przycinania berberysów to nie wytrzymałam i ciachnęłam dziś 20cm nad ziemią. Mam nadzieję, że przymrozków nie będzie bo u mnie jest już bardzo ciepło. Kiedyś było +13. Ale z przycinaniem hortensji chyba jeszcze poczekam. Moja werbena też wykiełkowała, podobnie bazylia, szałwia omszona w białym kolorze i powój gwiezdny. Wysiałam też sporo łubinów i kilka z nich też się już pokazało. Acha, jeszcze kobea pnąca zaczyna kiełkować. Pokatuję Cię jeszcze trochę jeśli pozwolisz
. W kwestii warzywnika jeszcze. Otóż poprosiłam męża żeby zrobił mi takie grządki z deseczek jak u Ciebie. I pytanie brzmi - czy te deski czymś impregnowałeś? No to już Cię nie męczę. Kuruj się bo wiosna za progiem
.
elamkandę ,rozwary ,trawy werbęnę pewnie to nie wszystko . Kosmosy,nagietk i resztę nasion posieję na rozsadnik na działce.Pomidorki i paprykę też posiałam?d Co do Matrony spróbować warto ale szybciej zrobisz sadzonki latem każdy kawałek pędu wsadzony do ziemi ukorzeni się ja tak robiłam nawet jak listek odpadnie to wsadzony do ziemi ukorzeni się