Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ewulkowy ogród pod lasem początki...

Ewulkowy ogród pod lasem początki...

pawel_snopek 14:07, 13 lut 2015

Spokojnie wkopuj, ubij a następnie podlej go dość obficie i będzie ok
Kacha123 14:09, 13 lut 2015

pasjonatkaamatorka napisał(a)
Ogrodowisko..

Dobre! Uśmiałam się!
pasjonatkaam... 14:17, 13 lut 2015

małżonek wie,że żona uwielbia naturę więc relacjonuje swoją podróż do domu

Montenegro

pasjonatkaam... 14:23, 13 lut 2015

pawel_snopek napisał(a)
Spokojnie wkopuj, ubij a następnie podlej go dość obficie i będzie ok

no to będę działać,mam nadzieję,że ziemia trochę odmarzła..

zebrałam też kilka gałęzi,potrzymam w wazonie,jak puszcza świeże korzenie to tez pójdą do ogrodu
pasjonatkaam... 15:50, 13 lut 2015

ufff wtargałam derenia bryła korzeniowa konkret, nie chciał mi się zmieścić w drzwiach, namoczyłam korzenie,poczeka grzecznie na balkonie ,a w weekend będzie już na działeczce,zdjęcie słabe bo telefonem..

Mam taka koncepcję : brzozy chińskie,dereń,berberys tunberga Erecta i miscanty morning light.Może być ???

a tu mój balkonowy "kompostownik"

pawel_snopek 17:35, 13 lut 2015

Ja bym przyciął na wysokości poręczy
Połączenie brzóz, dereni, berberysów i traw jest bardzo fajne i na czasie
Jeżeli wszystko będzie wystopniowane i na tyle będą brzozy plus derenie przed nimi trawy to bym zmienił tego berberysa kolumnowego na jakąś inną odmianę która rośnie tak jak np green carpet( fajnie się przebarwia)albo golden ring .
pasjonatkaam... 20:03, 13 lut 2015

dzieki Pawle,rozeznam sie w tych berberysach
Katkak 11:13, 14 lut 2015

Ewunia strasznie się cieszę, że jesteś i, że jest szansa na to, że będziecie mogli zostać. Dereń super Ci się trafił . Przytnij go mocno wiosną bardzo nisko, to wypuści młode, żywo czerwone pędy. Poczytaj zresztą w wątku o dereniach, tam Danusia objaśnia co i jak. Ja lekturkę odrobiłam bo marżami się dwa derenie . N Kochana, ziemniaczki pierwsza klasa, jak z ogniska . Można poczuć się jak na biwaku . Ja też uzbroiłam się już w nasiona i trochę nawet wysiałam - kosmos, łubin, kobeę pnącą werbenę patagońską. Buziaki. W kolejce czeka bazylia, orliki, szałwia omszona i poszukuję jeszcze nasion stipy. Rukolę, roszponkę wysieję wprost do gruntu. A co do cukinii to kupię gotowe sadzonki, bo w zeszłym roku wysiałam nasionka, ładnie wykiełkowały, podrosły, a potem... padły. Więc poszłam na łatwiznę, i kupiłam właśnie gotowe sadzonki. Pomidorki koktajlowe też kupię gotowe sadzonki. No i jeszcze na bank posieję fasolkę szparagową karłowa. Ona co rok ładnie się udaje, a ja ją uwielbiam . Fajny pomysł ze żwirowymi ścieżkami. W takie ścieżki można powtykać jakieś znalezione, polne kamienie i będzie jeszcze fajniejsza. Ostatnio w Mai projektant zaprojektował ścieżki żwirowe właśni i mówił, że bardzo dobrze się sprawdzają. Buziaki. Ale się rozpisałam
pasjonatkaam... 16:24, 14 lut 2015

Katkak napisał(a)
Ewunia strasznie się cieszę, że jesteś i, że jest szansa na to, że będziecie mogli zostać. Dereń super Ci się trafił . Przytnij go mocno wiosną bardzo nisko, to wypuści młode, żywo czerwone pędy. Poczytaj zresztą w wątku o dereniach, tam Danusia objaśnia co i jak. Ja lekturkę odrobiłam bo marżami się dwa derenie . N Kochana, ziemniaczki pierwsza klasa, jak z ogniska . Można poczuć się jak na biwaku . Ja też uzbroiłam się już w nasiona i trochę nawet wysiałam - kosmos, łubin, kobeę pnącą werbenę patagońską. Buziaki. W kolejce czeka bazylia, orliki, szałwia omszona i poszukuję jeszcze nasion stipy. Rukolę, roszponkę wysieję wprost do gruntu. A co do cukinii to kupię gotowe sadzonki, bo w zeszłym roku wysiałam nasionka, ładnie wykiełkowały, podrosły, a potem... padły. Więc poszłam na łatwiznę, i kupiłam właśnie gotowe sadzonki. Pomidorki koktajlowe też kupię gotowe sadzonki. No i jeszcze na bank posieję fasolkę szparagową karłowa. Ona co rok ładnie się udaje, a ja ją uwielbiam . Fajny pomysł ze żwirowymi ścieżkami. W takie ścieżki można powtykać jakieś znalezione, polne kamienie i będzie jeszcze fajniejsza. Ostatnio w Mai projektant zaprojektował ścieżki żwirowe właśni i mówił, że bardzo dobrze się sprawdzają. Buziaki. Ale się rozpisałam

Kasiu z dereniem zadziałam,jak chcesz to po obcięciu mogę ukorzenić i Ci wysłać
U mnie verbenka zasiana .Z warzywami czekam do marca.Cukinia u mnie rosła super z nasionek w tamtym roku a tym razem będę miała debiut jeśli chodzi o fasolkę szparagową karłową bo syn prosił o te nasionka. Odnośnie ścieżki to owszem pokombinuję coś z kamieniami żeby była ciekawasza,dziękuję.Buziaki
Katkak 23:37, 14 lut 2015

Ewunia jeśli to nie problem to pewnie, że sadzoneczkę derenia przyjmę z radością .