Ewunia strasznie się cieszę, że jesteś i, że jest szansa na to, że będziecie mogli zostać. Dereń super Ci się trafił

. Przytnij go mocno wiosną bardzo nisko, to wypuści młode, żywo czerwone pędy. Poczytaj zresztą w wątku o dereniach, tam Danusia objaśnia co i jak. Ja lekturkę odrobiłam bo marżami się dwa derenie

. N Kochana, ziemniaczki pierwsza klasa, jak z ogniska

. Można poczuć się jak na biwaku

. Ja też uzbroiłam się już w nasiona i trochę nawet wysiałam - kosmos, łubin, kobeę pnącą werbenę patagońską. Buziaki. W kolejce czeka bazylia, orliki, szałwia omszona i poszukuję jeszcze nasion stipy. Rukolę, roszponkę wysieję wprost do gruntu. A co do cukinii to kupię gotowe sadzonki, bo w zeszłym roku wysiałam nasionka, ładnie wykiełkowały, podrosły, a potem... padły. Więc poszłam na łatwiznę, i kupiłam właśnie gotowe sadzonki. Pomidorki koktajlowe też kupię gotowe sadzonki. No i jeszcze na bank posieję fasolkę szparagową karłowa. Ona co rok ładnie się udaje, a ja ją uwielbiam

. Fajny pomysł ze żwirowymi ścieżkami. W takie ścieżki można powtykać jakieś znalezione, polne kamienie i będzie jeszcze fajniejsza. Ostatnio w Mai projektant zaprojektował ścieżki żwirowe właśni i mówił, że bardzo dobrze się sprawdzają. Buziaki. Ale się rozpisałam