Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 23:03, 14 lut 2015

ewa004 napisał(a)
Pozdrowionka zostawiam
U nas juz śniegu nie ma ,za to było dzisiaj piekne, boskie słoneczko
Ewa i ja pozdrawiam serdecznie i idę do ciebie zobaczyć co słychać
kitek81 23:40, 14 lut 2015

i posiałaś to co miałaś dzisiaj? ja dziś odpuściłam, ogarnęłam domek i walentynkowo spędzałam popołudnie i wieczór z rodzinką jutro mus nadrobić zaległości
ale za to em kupił mi 2 książeczki, u mnie zobaczysz jakie
pozdrawiam
Mirka 15:56, 15 lut 2015

kitek81 napisał(a)
i posiałaś to co miałaś dzisiaj? ja dziś odpuściłam, ogarnęłam domek i walentynkowo spędzałam popołudnie i wieczór z rodzinką jutro mus nadrobić zaległości
ale za to em kupił mi 2 książeczki, u mnie zobaczysz jakie
pozdrawiam
Książki widziałam nasionka posiałamOrliki,rozwary,dzielżan,szałwia trikolor,naparstnice,cynie i zrobiłam sadzonki z tawuły wczesnej w zeszłym roku nie ukorzenił mi się nawet 1 patyk.Wykiełkowała stipa a już myślałam że strajkuje
Iwk4 21:13, 15 lut 2015

Mirko, na 428 stronie wstawiłam fotkę tuji, którą będę ciąć. Myślę, ze jedną kulkę zrobię.
kitek81 22:25, 15 lut 2015

Mirka napisał(a)
Książki widziałam nasionka posiałamOrliki,rozwary,dzielżan,szałwia trikolor,naparstnice,cynie i zrobiłam sadzonki z tawuły wczesnej w zeszłym roku nie ukorzenił mi się nawet 1 patyk.Wykiełkowała stipa a już myślałam że strajkuje

no to się rozszalałaś z nasionkami! ja dziś też już trochę posiałam, ale to nie koniec
pozdrawiam
Mirka 10:09, 17 lut 2015

Kasiu chyba nie ja jedna na form istne sianie stipy werbeny warzyw itd. edit: zapomniałam zrobiłam 3 sadzonki z fuksji ładnie się przechowała i już mogłam pobrać sadzonki
Tess 21:02, 18 lut 2015

Mirka napisał(a)
nasionka posiałamOrliki,rozwary,dzielżan,szałwia trikolor,naparstnice,cynie i zrobiłam sadzonki z tawuły wczesnej w zeszłym roku nie ukorzenił mi się nawet 1 patyk.Wykiełkowała stipa a już myślałam że strajkuje

Byliny teraz siałaś? Nie czekasz na wiosnę i sianie do gruntu?

Zebrałam uschłe kwiatostany z Matrony z nadzieją na nasiona. Myślisz, że jest sens rozmnażać ją z nasion?
Tak bym chciała mieć jej dużo.
Mirka 21:28, 18 lut 2015

Teresko siałam i to dużo np.Kłosowiec Oliki,Jeżówka, Ożanka, Szałwia muszkatołowa i trikolor,rudbekie,ostróżkę,b elamkandę ,rozwary ,trawy werbęnę pewnie to nie wszystko . Kosmosy,nagietk i resztę nasion posieję na rozsadnik na działce.Pomidorki i paprykę też posiałam?d Co do Matrony spróbować warto ale szybciej zrobisz sadzonki latem każdy kawałek pędu wsadzony do ziemi ukorzeni się ja tak robiłam nawet jak listek odpadnie to wsadzony do ziemi ukorzeni się To jest szybszy sposób jeśli chcesz jej dużo możesz jeszcze kępę podzielić To moje sadzonki rozmnożone
Kasya 02:39, 19 lut 2015

Ja powtykalam na rabatce patyczki w październiku, ale jakoś kiepsko wyglądały i nie wiem czy coś się przyjjmie...
Mirka 07:04, 19 lut 2015

Kasya napisał(a)
Ja powtykalam na rabatce patyczki w październiku, ale jakoś kiepsko wyglądały i nie wiem czy coś się przyjjmie...
Witaj Nocny Marku Jesli pytasz o rozchodnika to pażdziernik to niedobry miesiąc nie zdążą się ukorzenić .Zrób sadzonki latem Pozdrawiam Kasiu