Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój przyszły ogród 13:45, 16 sty 2012

Do góry
nie, niekoniecznie będzie przytłaczające
popatrz Iwciu, możesz spróbowac tak:
co do rozplenicy, to bym się nie zgodziła - raczej na osłonięty od wiatrów półcień, niż stanowisko stricte słoneczne
dlatego uważam, że przy końcu murka mogłaby być (o ile sobie te warunki swietlne dobrez wyobrażam)
Bajkowy ogród Weroniki 13:42, 16 sty 2012

Do góry
Miechunki najpierw są białe, a potem tworzą dekoracyjne, czerwone lampiony.

a

Migdałki rosną dwa, na pniu i jako krzew. Na pniu jest ładniejszy.
Mój mały raj na ziemi :) 13:42, 16 sty 2012

Do góry

Bajkowy ogród Weroniki 13:33, 16 sty 2012

Do góry
"M" margerytki, miechunki, migdałek

Margerytki białe zachwycają swoją prostotą i bielą, dalej różowe.
Bajkowy ogród Weroniki 13:32, 16 sty 2012

Do góry
Margerytki białe zachwycają swoją prostotą i bielą.
Nasz mały raj na ziemi :) 13:32, 16 sty 2012

Do góry
Syla napisał(a)
świerk Glauca Globosa
żurawa bo np Obsidian
kule z bukszpanu
obwódka z bukszpanu
obwódka z lawendy
trawy np. Gracillimus
różowe liliowce
powojnik np.PrinceCharles o jasnoróżowych kwatach można połączyć również z białym powojnikiem.

Zastanawiam się czy tej rabaty nie poszerzyć kosztem tej z naprzeciwka i nie zrobić przy lustrze ciurkadełka z naturalnego kamienia obsypanego żwirem takim jak będzie przy studni . Ciurkadełko będzie otoczone liliowcami i lawendą i trawami a naprzeciwko posadzić szpaler kolumnowych thuj z wąską kamienną lub drewnianą ławeczką postawionej na kamiennych nogach lub drewnianych .....
Przy thujach dla kontrastu trawki ..... wyciszy się to miejsce od słońca i będzie można miło poczytać książkę w takim szemrzącym zakamarku......????

Jeśli chodzi o rabatę z lustrem... Popieram Twój pomysł z ławeczką... Chociaż nie wiem czy jest tam na tyle miejsca... To chyba 4,5 metra... Jak dobrze pamiętam.
Jednak ze względów technicznych tą rabatę muszę odsunąć w czasie... Chciałabym zagospodarować tylko kącik przy schodach....

I tam jest taki mały problem... Schody są puste pod spodem więc pokazuje się nam okropna dziura pod schodami, którą muszę czymś zakryć... Tylko czym żeby to jeszcze ładnie wyglądało...???
Wizytówka - Nasz przydomowy ogródek 13:29, 16 sty 2012

Do góry
Zima

Bajkowy ogród Weroniki 13:26, 16 sty 2012

Do góry
"M" - magnolia, maki, margerytki,miechunki, migdałek, milin

Magnolia kiedyś będzie dużym drzewem, pięknym, jakie zapamiętałam z dzieciństwa, i niestety nie z mojego ogrodu.
W lipcu powtórzyła kwitnienie, nie tak jak wiosną, ale każdy kwiat magnolii w lipcu to zaskoczenie.

Maki były, i jeszcze są w moim ogrodzie, i jest dla nich czas, by mogły pokazać swoją urodę.
Nasz mały raj na ziemi :) 13:26, 16 sty 2012

Do góry
To wracamy teraz do projektów

Syla napisał(a)

Jeszcze jeden przykład na rozmieszczenie kolorów . Doszedł żółty....

Sylwia ten projekt z żółtymi wrzoścami to jest to Tylko chciałabym dwa modrzewie i jedna kosodrzewina nad dzbanem... Reszta to to o czym marzyłam Może jeszcze zostawiłabym tam gdzie jest na zdjęciu świerk biały... Ten w kształcie stożka. Rośnie wolno a wydaje mi się że będzie tam pasował...
Teraz tylko przekonać Arka to wykopania tych pozostałych roślinek....
I znaleźć im miejsce na innej rabacie...
Nasz mały raj na ziemi :) 13:11, 16 sty 2012

Do góry
Jak kończyłam robić zdjęcia śnieg znowu zaczął sypać... Będzie go jeszcze więcej...

Nasz mały raj na ziemi :) 12:59, 16 sty 2012

Do góry
Widać tylko rączki od koszyków

Mój przyszły ogród 12:55, 16 sty 2012

Do góry
Może jeszcze bardziej z tą kostką wyjedź? Ten murek potrzebuje wykończenia a tak chodnik dochodziłby tylko
do jego połowy, proponowałbym dociągnąć do całości. Znacznie lepiej będzie wyglądać bo teraz chodnik jest
trochę nieproporcjonalny w stosunku do schodów i wejścia, które są szerokie. Iwciu a kostkę zmieniasz na
granitową? Pasowałaby

Ogród w Tarnowie 12:54, 16 sty 2012

Do góry
Jeszcze znalazłem "coś" dla Tyny,chociaż nie wszystkie clematisy mam na fotkach ale się poprawię

Nasz mały raj na ziemi :) 12:50, 16 sty 2012

Do góry
Taką zimę uwielbiam.... Jeszcze tylko niebieskie niebo piękne słoneczko i troszkę mrozu
Pięknie wszystko by się roziskrzyło...

Ogród Dominiki 12:48, 16 sty 2012

Do góry
Domi, a ja jak zwykle w Twoim ogrodzie..strasznie lubię tutaj wpadać i wiesz co..przy dzisiejszej wizycie, pomyślałam, że może coś od ciebie skopiuję
tak mi się podoba ten fragment Twojej rabatki:

]

że dałabym ją sobie jako przedogródek
Nasz mały raj na ziemi :) 12:41, 16 sty 2012

Do góry
Dzisiaj dopiero udało się mi wyskoczyć i zrobić kilka fotek....

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:40, 16 sty 2012

Do góry
Nie wiedziałam , że tam tyle słońca ....... zamiast hosty , runianka oraz ilex golen gem.....
W donicach , bukszpan kulki, trzmielina, lawenda.........

Pozwoliłam sobie przedłużyć jeszcze żywopłocik z bukszpanu .....

Nasz mały raj na ziemi :) 12:28, 16 sty 2012

Do góry
Później przez kilka dni tylko wiało i sypał śnieg a nam nie pozostawało nic innego jak siedzieć w ciepłym domku i czekać na poprawę pogody....

Zobaczcie w jakim szoku była Natusia To jej pierwszy zimowy widok...

Sypało i sypało...

Ogród Bogusława 12:24, 16 sty 2012

Do góry
agnieszka_barczuk napisał(a)
Bogusławie, Twój ogród bardzo mi się podoba. Formowane iglaki są pięknie wkomponowane w otoczenie. Ja do tej pory raczej preferowałam formy naturalne, ale jak wiele innych osób, pod wpływem ogrodowiska, zaczęłam mieć chęć na zmiany. Chcę zasięgnąć Twojej porady. Na skalniaku wysiała mi się sosenka, jest na razie malutka, ale wiem że wyrośnie z niej duże drzewo. Czy jest szansa żeby przez cięcie tak zminimalizować jej wzrost, żeby mogła tam zostać, czy lepiej ją przesadzić?

Przepraszam, że umieszczam zdjęcie w Twoim wątku, ale swojego jeszcze nie posiadam. Ta sosenka rośnie przy kamieniu.
Agnieszko miejsce fajne ważne aby Tobie się podobała, o tym musisz pamiętać że jako taki efekt będzie po 7 - 10 latach ta moja sosna nazywam ją 1 to samosiejka miała 5 cm jak ją znalazłem , była 3 krotnie przesadzana ,a teraz ma 7 lat i jeszcze nie jest skończona, mówię o tej na poprzednim zdjęciu. czasami przy braku cierpliwości można kupić 4 - 5 letnią i jest 5 lat do przodu, choć bardziej można się nauczyć od zera a jaka potem satysfakcja. pozdrawiam
Nasz mały raj na ziemi :) 12:20, 16 sty 2012

Do góry
Kochani troszkę odbiegnę od tematu ale chcę Wam pokazać jaką mamy piękną zimę
Znowu troszkę nas zasypało...
Od kilku dni nic tylko sypie i sypie... Teraz chociaż wiatr się uspokoił więc zrobiło się dużo przyjemniej

Zacznę od pierwszego śniegu i radości dzieciaków i nie tylko

Jest oczywiście pierwszy bałwan Troszkę taki przybrudzony ale na lepszego nie starczyło śniegu...
Nikt się nie spodziewał że za kilka dni będzie go aż tyle... Cieszyliśmy że w ogóle udało się go ulepić

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies