Podoba mi się rozkład tych półek i linia trawnika, czyli idziemy w proste linie, beton dla mnie tutaj pasuje. One jest dużo lepszy niż coś udające drewno.
Poszukam zdjęć dla Ciebie z betonem.
Ja bym zmieniła tę środkową kompozycję iglaków (3 szt), bo wchodzi w trawnik, można go rozciągnąć.
Ta kompozycja przy wejmutce mogłaby być na odwrót, tzn, 3 szt z tyłu a 2 z przodu. Zobaczymy co dalej wyjdzie. Fajnie to wygląda na projekcie, ale w realu gorzej będzie.
Ja nie zastosowałabym tego, bo to imitacja, a ja ich nie lubię. To plastyk szkodliwy dla środowiska, w użytkowaniu na pewno płowieje i kruszy się
Nie doczytałam, to jednak beton, ale w końcu imitacja.
Nieco z opóźnieniem, ale odnoszę się do kolejnych tematów:
ta deska w brązowym kolorze to gorsze wyjście niż surowy beton, sam beton nie jest taki zły, używa się go teraz, jest modny nawet we wnętrzach. Monolity z betonu, ale ładnie zarośnięte to lepszy pomysł.
Dobre też by byłu zaproponowane przez Marka materiały z odzysku, bowiem nic nie kosztują.
Czytam dalej.
Tak, te zdjęcia są z tarasów, ale równie dobrze można to samo postawić na kostce. Pierwsze zdjęcie i skrzynia takie miała zadanie, przytłumić ogrom kostki na wjeździe do domu.
Myślałam o dużych donicach, albo skrzyniach, jak Gosia mówi. Coś takiego
Tu są cyprysiki pienne podsadzone roślinami sezonowymi, jesienią sadziliśmy tu wrzosy z karłowymi iglakami. A te roslinki, co wymieniłaś można postawić także, rojniki na schodach, albo tarasie lub parapecie zewnętrznym.