Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:18, 25 mar 2012

Do góry
moje szchownice już maja pączki

skalniak z innymi małymi krokusikami

moja łaczka krokusowa w piekącym słońcu

Dolina Tęczy 21:17, 25 mar 2012

Do góry
I tak szybciutko kilka zdjęć weekendowej wiosny

W cieniu - zacieniona 21:16, 25 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
tak ale mi wczasy miałam tam 7 stopni tylko brat nie pownosił do środka wszystkiego
W cieniu - zacieniona 21:14, 25 mar 2012

Do góry
Podcięłam starsze hortensje wysoko,zostawiłam tylko mocne pędy,słabsze wycięłam.
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:11, 25 mar 2012

Do góry
Zaledwie kilka dni minęło od kalendarzowej wiosny - a pogoda od poczatku marca w tym roku chyba nie tylko u mnie jest wyjątkowa i łaskawa dla ogrodników.

Nie mam pewności czy też jest dobra dla roślin - o ile nas cieszą kwitnące krokusy i wschodzące wszelkie roślinki to brak opadów i palące słońce raczej nie sprzyja.
U mnie w słońcu dzisiaj było 23 st. , ale był porwisty nieprzyjemny wiatr.
A oto co zaobserwowałam

dobrze , że bazie wczesniej zerwałam

a takich pąków na bzie nie widziałam o tej porze

na słonecznym skalniaku malutkie krokusiki już zakończyły kwitnienie

za to tym łobuziaką nic nie przeszkadza- same się sieją i rosną tam gdzie chcą ku mojej uciesze
Ogrodnik mimo woli 21:11, 25 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

E tam już się nie będę powtarzała,że krokusy śliczne i iryski, te drugie u mnie zagniwają, może za głęboko sadziłam ale powiedz mi lalko, kto tak ładnie folię na namiocie założył i ta piękna magnolia to odmiana?

Tchyba taka nowoczesna szklarnia, z gotowymi ściankami??? Pisałam taka high tech

U Ani wszystkiego dużo w najlepszym gatunku i wszystko piękne. A my tylko stale zaglądamy i podglądamy. Marzenko Ty też jesteś już na tej samej drodze co Ania.
Dolina Tęczy 21:08, 25 mar 2012

Do góry
małgolinko, Dasiu - cieszę się, że lubicie do mnie zaglądać

Ależ pracowity weekend za mną - ile na tym ogrodzie jest roboty to szok!

Już nawet nie pamiętam co dokładnie porobiłam Ale caly czas w toku pozimowe porządki...

Trochę też poprzesadzałam, podosadzałam - czy to się nigdy nie skończy??? )

Najbardziej jestem zadowolona z tego nasadzenia - Pan Bukszpan dostał mi się od Teściów i trafił na rabatkę przy tarasie

Jest naprawdę gęsty i w świetnej kondycji! Mam nadzieję, że się dobrzew przyjmie..(tfu!tfu!)

A tu w porównaniu do tych, które dostałam kilka dni temu (będą rosły w tych koszach):

No i teraz chciałabym się Was poradzić w sprawie cięcia - te dwa już lekko przycięłam - będę je próbowała uformować w stożki. A ten ostatni jest taki zdrowiutki i przysadzisty, że chciałabym zrobić z niego kulę - tylko OMG ! Jak to zrobić, żeby nie zepsuć?? Czy nożyce elektryczne będą odpowiednie, czy lepiej sekatorem??? Czy zacząć formować od samego dołu, czy łatwiej będze zrobić kulę na pniu, bo jednak z jednej strony ma ten pień trochę odslonięty..
Danuuuusiu - poradzisz???
Ogrodnik mimo woli 21:06, 25 mar 2012

Do góry
To jest magnolia Yelow River.... foto z zeszłego roku z 23 kwietnia....

A szklarnia jest mikro high tech....... konstruckja stalowa, ocynkowana i modułowa.. można skrócić, można powiększyć, można rozebrać i przestawić..... i jest pokryta płytami poliwęglanowymi.... konstruckja wytrzyma do końca mego życia Dzieki poliwęgalnowi jest cieplejsza..... potem poszuykam jak wyglada w środku to dam wskazówkę co to za cudo.......
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:58, 25 mar 2012

Do góry
Trawnik znów przegrabiłem - tym razem nowymi grabiami fiskarsa - są świetne!!!!!!! Pani w ogrodniczym mi powiedziała Proszę pana, to są takie grabie, że one bedą same grabić - i rzeczywiście
Nawet wertykulator mi nie wydobył tyle filcu co one.

Potem posypałem trawnik saletrą amonową, bo zauważyłem, że rusza

i wypróbowałem nowy zraszacz - super jest

I po chwili mym oczom ukazał się taki oto widok

A tak na serio to jest to trawnik z tego roku, ale nie w tamtym miejscu. Taki kawałek mam tam, gdzie kapie woda z rynny - zieloniutki, że aż miło

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:57, 25 mar 2012

Do góry
Olalala - pierwsza setka! spóźnione... - też miałam wczoraj imprezę tj. 2 urodziny mojej córki ..... ale gratulacje i najlepsze życzenia dalszych takich pięknych stron, a jestem pewna, że tak będzie
A jakie są Wasze pomysły? 20:57, 25 mar 2012

Do góry
waska napisał(a)

PO

Nie ma czego bać, dobrze jest
Może w te dziury da się dowiązać jakąś gałązkę ze środka?
Mój kawałek raju 20:51, 25 mar 2012

Do góry
Te nie, gdzie indziej mniejsze mam tak zakopane Andziula, te są większe, a ciemiernik jak zakwitnie, tak będzie wyglądał zdjęcie z tamtego roku z 22 kwietnia

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:51, 25 mar 2012

Do góry

Stratą po zimie jest pienna trzmielina - przynajmniej tak mi się wydaje. Pąki niby ma - zobacze co dalej z nią będzie

Nasyfiła nieźle tymi liśćmi

Cebule czosnku na skalniaku wychodzą masowo - aż zalatuje nim Jak idę koło niego to czuję taki potencjał, wszystko jest w nim takie nabrzmiałe

Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:44, 25 mar 2012

Do góry
Gości miałam, a własciwie M..i nie upilnowałam setki...... za to mam szansę złozyć życzenia stalowej dziewczynie na 102...na 102 stronie
A to dla Ciebie......

Chociaż tak długo szukałam Nigry, że będzesz być może dziewczyną na 103 frajerki, a nie pancerna jak Rudy 102
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:41, 25 mar 2012

Do góry
Jest lepiej - po chwili zawisła huśtawka

Zauważyłem tulipany w żwirze. Boję się o szafirki, bo nie widac ich - a posadziłem ponad 20...

Tulipany coraz większe z każdym dniem

Wichrowe wzgórze 20:41, 25 mar 2012

Do góry
Piękna pogoda sprzyja pracom w ogrodzie. Sporo udało mi się z M. zrobić w ten weekend z czego bardzo się cieszę. Najważniejsze, że rabaty oczyszczone i wszystko może się śmiało zielenić.
Nocami i rano wciąż mamy przymrozki,

ale pojawiły się już pierwsze przebiśniegi, co niezwykle cieszy
ogrodoweimpresjejolki 20:41, 25 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)
Niektórzy to chyba mają ogrzewanie podłogowe w ogrodzie .

A wiesz Aniu, muszę sprawdzić Zdarzało się, ze M. jeździł na działkę beze mnie
Ali i tak bardziej się cieszę z tego grzania na nieboskłonie
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:39, 25 mar 2012

Do góry
Tuje trzeba było przyciąć - pierwszy raz ciąłem tak radykalnie, ale nie ma źle - zielone nadal są

Różnicę najlepiej widać po nodze od huśtawki

Linia prosta to nie jest - trochę łamana, bo nad hostami zostawiłem więcej, boposadzone sa trochę ukośnie

Na trawniku lądowały igły i kamienie z odkurzacza - kamyki potem wyjąłem, a igieł były dwie taczki

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:33, 25 mar 2012

Do góry
Żwirek posprzątałem - musiałem niestety użyć cięższego sprzętu. Przedstawiam ustrojstwo z pańswa Cep Cepa Cepem Pogania - w skrócie radziecki odkurzacz

A było co nim sprzątać

Początki

Wichrowe wzgórze 20:30, 25 mar 2012

Do góry
Eve napisał(a)
Widzę Moniko, że prace ogrodowe trwają Ciekawa jestem jak będzie wyglądało to miejsce z ławeczką, jak zakwitną hortensje, no a jak cisy się rozrosną to dopiero będzie cudo!

Śliczne te białe szafirki, uwielbiam ich zapach, taki cudny, ciepły, wiosenny

Ewuniu, ja również nie mogę się doczekać na efekt letni tego miejsca. Na zagęszczenie cisów, to pewnie jeszcze poczekam, ale pocieszam się, że z każdym rokiem będzie tylko lepiej
Szafirki również bardzo lubię. Mam jeszcze jasnoniebieskie i te typowe - szafirowe. Jest jednak więcej odmian tych nowych, bardzo ciekawych. Muszę sobie dokupić. Mają same zalety - długo kwitną i są naprawdę śliczne
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies