Zastanawia mnie ta przewaga w liczbie głosów AnaKra. Przeciez tego jej ogrodu nawet na zdjęciach za bardzo nie widać. Ot, trochę portretów zdjęć i dekoracji. Jaki więc ma patent na zdobycie głosów? bo nie wierzę , że zdobyte tak po prostu na podstawie przedstawionych w konkursie zdjęć...
No cóż Ana , chyba trzeba nam się wszystkim pogodzić z zaszczytnym drugim miejscem
A ja się z tobą pozwolę nie zgodzić że napisałaś bo my to rodzina ogrodowiskowa i wiemy jak powstawał twój ogród sama mam zgapionych kilka rabat o roślinach nie wspomnę z twojego ogrodu Cieszę się bardzo że bierzesz udział w tym konkursie to będzie nagroda dla ciebie za twoją pasję tworzenia swojego raju Mój dopiero powstaje dzięki Tobie i innym z O będę miała cudny ogród Pozdrawiam serdecznie Mirka
Witam Ana,
właśnie nie jestem pewna tego nasadzenia w przedogródku. Kompozycja pewnie ciekawa, ale nie jestem pewna, czy to dobry pomysł przy rabatce bosajowej, zwłaszcza, że za płotem jest ten wielki bonsai przy lampie.
Ja chyba dziś jeszcze dokupię cebulek w B, nie wiem dlaczego wczoraj wybrałam same żółte.
Różę żółtą mam 2-3lata (niestety nie pamiętam, bo w tym miejscu co roku muszę którąś wymienić, bo źle znoszą zimy), a ta biała z wiszącymi gronami posadzona na wiosnę.
wiesz chciałam napisać, że się nie przejmuję bo tak faktycznie z jednej strony jest. Z drugiej strony jest mi przykro bo ja z reguły jestem uczciwa i mówię co myślę. Dlatego napisałam o projekcie, jednak tylko ja wiem ile z tego projektu jest u mnie a ile to zmiany i modyfikacje które wykonałam sama metodą prób i blędów, przesadzania z flanki na flankę...
Teraz wiem że nie powinnam wspominać o projekcie, byłoby 'ładniej' choć niezbyt poprawnie politycznie według mnie...
Nigdzie nie napisałam, że ktoś zarzucił bezpośrednio Ogrodowisku, chociaż tak jest...
cytuje
"Do "works":
ten konkurs wygrywa ten, kto zbierze najwiecej glosow. Jesli uczestnikiem jest czlonek jakiegos forum internetowego, to blyskawicznie uzbiera ogromna ilosc glosow. Stad sa te roznice, ktore tak Pania dziwia. To tak jak z reklama - nie zawsze najlepiej sprzedaje sie produkt najlepszy "
"Oddaję swój głos na najpiękniejszy ogród spośród prezentowanych. Ogród z charakterem i klimatem. Nie ma Pani wsparcia wsród forumowych fanów.... więc trudno o sprawiedliwy werdykt....
W zupełności zgadzam się z wpisem poprzednika "
Dodam, że zarówno ja, Łukasz jak i Robaczek-(z obu forum) korzystamy z pomocy forum, ale też inne osoby korzystają ze swoich 'źródeł'
Konkurs nie zmieni NIC w postrzeganiu mojego ogrodu, bo dalej będzie moją pasją, dalej będę wyłączała się przy pieleniu i odpoczywała psychicznie. Jest po prostu mój i wcale nie uważam, że jest najpiękniejszy. Być może dlatego, że wzgledem siebie jestem bardzo krytyczna...
eee tam z opini różnych osób wynika że opuchlaki lubią wiele rzeczy z tego co wyczytałam u dziewczyn można je znaleźć dosłownie wszędzie: żurawki, rozchodniki, bergenie, rh, cisy, a nawet trawy... nie ma co demonizować
miałam zapytanie o rozplenice
oto jedna z nich, kupowana u mojej Pani trawkowej, która w tym roku ma naprawdę sporo różnych odmian. To ta najwyższa, kupowałam ją po 12zł. i żurawki, które w słońcu mają cudny różowy odcień
za głosy dziękuję tym bardziej, że ktoś w konkursie wyraźnie zarzucił , że nie sztuką jest być na jakimś forum i zwołać społeczność forumowo do głosowania... jak widać po wynikach wcale to nie jest takie oczywiste
Ta czy siak mój ogród wzbudził wiele emocji od tych pozytywnych po negatywne o czym świadczy 4 strony komentarzy...