'Aureola' zdecydowanie dominuje, to jest bezdyskusyjne. Ale z drugiej strony widzimy tylko fragment rabaty i oceniamy... Może z drugiej strony być podobna plama tej brązowej turzycy i wtedy być może całość sie może równoważyć.
Teraz moim zdaniem nieco weselsza kompozycja- wspaniale rozjaśnia tę rabatę.
Carex buchananii i Hakonechloa macra "Aureola"
to chyba nie jest Carex buchananii bo za bardzo sie rozkłada... Myślę, że z uwagi na różnice pokroju Imperata 'Red Baron' byłaby lepsza.
Nie upieram się, że jest, ale za to myślę, że Carexu powinno być więcej, Chyba tutaj nieco wyłysiał. Wg m,nie Impereta byłaby zbyt już kontrastowa bol i nieco pasiasta. Chyba za dużo tego dobrego? Nie uważasz?
To chyba miskant cukrowy. Ta ściana ma jak najbardziej uzasadnienie. Ma za zadanie zasłonić nieciekawe miejsca, a jak dojdzie do torów to niechybnie zostanie podgolona.
To Cortaderia selloana 'Silver Comet' i pomarańczowe delikatne kwiatki krokosmii (cynobrówka)
Cortaderia do zastąpienia w naszym klimacie jakimś paskowanym miskantem, niestety... Ja widziałbym w tej kompozycji, w zastępstwie, też Spartina pectinata 'Aureomarginata, ale w ograniczniku.
Nie powiem nic złego o minionym roku...
zdrowiem w końcu obdarzył,
pogodą mniej nieco...
/patrz deszczowe lato/
forsą jako tako
zaś spokojem bardzo.
Niechby i kolejny,
choć w części podobny
postarał się być!
Sebciu ja wiem, sadziłam w ogrodzie inteligentnym cisy po 490 zł za sztukę a cały żywopłot przekroczył 40 tysięcy zł, O świerkach po 1200 nie wspomnę a było ich chyba z 40 szt.
No muszę to pisać. A co jest nie fair, że u Was droższe? U nas malutkie są po 12 zł Mam Kupiłam sobie na kosteczkę zamiast bukszpanów
Ewo, oto znalazłam zdjęcie tych ścieżek pomiędzy rabatami Zwróć uwagę na jakość trawnika