Od d__y strony...... czyli tak jak większość rzeczy robię w ogrodzie
Wracam do aktualizacji listy róż........ już mnie głowa boli....... trzeba podjąć jakąś męską decyzję Bo czym dłuzej szukam tym bardziej nie wiem co...
Dostałam nowe foty Małyszki Dobrze, że nie widać w oczach przerażenia
Irenko,jak zaczeliśmy się budować to M wyjechał do pracy najpierw do Holandii,potem do Danii.Całą budowę prowadziłam sama ,a ogród od podstaw zrobiłam jedna swoją parą rąk.On wie ile ten ogród dla mnie znaczy i może nie chce sie wtracać.Nie palę,nie piję,nie wydaję kasy na ciuchy,markowe kosmetyki to mam odmówić sobie tej jednej jedynej przyjemności,jaka mam?
Zarażona wirusem ogrodowiskowym pognałąm dzisiaj do olbrzymiego centrum ogrodniczego po pęki pierwiosnków , a tam nic.... Nadal zima panuje ....
Ale nie byłabym sobą, gdybym nie przytargała nowej donicy Kompozycja jeszcze nieudolna ale świeżych zakupów dokonam w markecie spożywczym
i osmanthusa, który wiosną stanie przed wejściem do domu w kolekcji doniczek. Stały też kule bukszpanowe, małe po ok 20 cm za 89 zł to dużo ?????
Białe peralgonie wzeszły, ale coś źle musiałam zrobić bo cztery mi uschły, może za późno pikowałam, albo za mokro miały. Zostało 10 szt. z dwóch paczek i boję się o ich dalszy los.
Ewo, za zdjęcie schodów dostałam burę od męża , ... bo jeszcze nie dopracowane , muszę mu pokazać Twoje pochwały. U nas dębu też jest mało i buków mało tylko sosna i sosna. Jak to na piaskach
Biała róża to Swany, masz zamiar sadzić okrywowe?, jakiego szukasz pokroju? Mogę Ci też polecić White Cover Poulsena, jest super, super!
Swany mam też szczepioną (kwiaty w zbliżeniu)
Swany wypuszcza bardzo długie pędy i późno rozpoczyna kwitnienie
White Cover tworzy piekną kopułkę i kwitnie bez przerw ,tutaj początek kwitnienia, ale widać ile ma pąków