Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 22:00, 17 lut 2012

Do góry
Mnie chodziło o coś takiego na ten przykład

Po lewej kule z cisa albo bukszpanu, a tu po prawej drzewko w skarpecie ze średnich traw. Albo coś innego.
Rododendronowy ogród. 22:00, 17 lut 2012

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Masz rację Agnieszko. Zamiast o ptaszkach, to Dziewczyny o chorobach. Jak nie przestaniecie to zaraz dostaniecie po zastrzyku.

Myślę, że to powinna być przestroga
Miało być inaczej 21:57, 17 lut 2012

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Miły ten gość, wygląda tak jakby zaglądał do mieszkania i wpraszał się z wizytą. Teraz, kiedy spadło tyle śniegu ptakom ciężko znaleźć pożywienie. Trzeba im pomagać.

Bożenko,nie tylko się wpraszają ale i przychodzą

Ogród pełen motyli...... 21:56, 17 lut 2012

Do góry
leonia_pawlik napisał(a)

Słoneczniki to bardzo fotogeniczne kwiaty. One sprawiają, że zdjęcie zawsze jest udane i piękne.

To słoneczniczek szorstki z nasionami pysznogłówki. Prawda, że razem tworzą piękny jesienny bukiet.

Bardzo lubię słoneczniki, a takich jak w Twoim ogródku to jeszcze nie widziałam. Są ślicznie i niespotykane

A jakie są Wasze pomysły? 21:53, 17 lut 2012

Do góry
Asia no to proszę. Tylko nie wiem czy dokładnie o to chodziło.....

Wiosna

Lato

Rododendronowy ogród. 21:51, 17 lut 2012

Do góry
Masz rację Agnieszko. Zamiast o ptaszkach, to Dziewczyny o chorobach. Jak nie przestaniecie to zaraz dostaniecie po zastrzyku.

Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 21:42, 17 lut 2012

Do góry
Azalie w pięknych ognistych kolorach. Ja nie mam ani jednej, ale muszę to koniecznie nadrobić Podobno są one mniej kapryśne niż rododendrony. Pozdrawiam weekendowo

Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 21:35, 17 lut 2012

Do góry
Tak sobie dzisiaj pomyślalam, że wszędzie sie "wtrancam"..... . Jak mnie macie dosyc to napiszcie to przestanę....

...trawnik oryginalny w postaci strusiego zadu z piuropuszem po prawej A miały wyjść ładne koła
Mój ogród 21:33, 17 lut 2012

Do góry
Sebku, kolej jest nieczynna i tory zarastają. Za kilka latam las zarośnie tory całkowicie i nie będzie ich widać. Połowa torów jest rozkradziona. Ale las jest malowniczy, jak mam tylko czas to idę na spacer.Dzisiaj byłam w Tesko i kupiłam trochę nasionek, między innymi ogórki ;śremski i jednoroczną czarnuszkę. Nie wiem, czy nawet widziałam czarnuszkę, ale na zdjęciu wyglądała tak ładnie.
Pokażę jeszcze rośliny z mojej skarpy.
Pióropusznik strusi, który jest ekspansywną rośliną, na skarpie nie rozrasta się. Klony z tyłu są silniejsze.
A to paprotka zwyczajna, muszę ją przesadzić bardziej do przodu, Powoli się rozrasta.

żurawka najpierw rosła, na słońcu, ale wyraźnie woli cień. W tym roku zrobię z niej dwie kępki. Niestety nie wiem co to za odmiana.
z
Ogród pełen motyli...... 21:32, 17 lut 2012

Do góry

Słoneczniki to bardzo fotogeniczne kwiaty. One sprawiają, że zdjęcie zawsze jest udane i piękne.

To słoneczniczek szorstki z nasionami pysznogłówki. Prawda, że razem tworzą piękny jesienny bukiet.

W cieniu - zacieniona 21:31, 17 lut 2012

Do góry
Mam te cebulki,może w ogrodzie ktoś ma i wie co z nimi dokładnie ....kupiłam na żywioł - obrazek mi się podobał...

Ranunculus White ---czy to jaskier per ski?

Wsadziłam dzisiaj do doniczek,mają kiełki -nie podlałam,niech jeszcze trochę poczekają.

Ixsia -Iksja -Lepniczka
Moje storczykowo 21:16, 17 lut 2012

Do góry
Epicatleja "Don Herman" widoczna na zdjęciach wyżej za Cambrią.

W cieniu - zacieniona 21:04, 17 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Smakowało?

Bardzo dobre jak zresztą można było się spodziewac.
.Cynamon ma właściwości rozgrzewajace i antyseptyczne,mix b.dobry na zaczynające się podziębienia - tylko nie zalewać wrzątkiem.

Tak Bogusiu znam zalety każdego ze składników i wrzątku też nie lałam. Ja robiłam takie coś bez cynamonu ale faktycznie warto go trochę dodac.
Miało być inaczej 20:52, 17 lut 2012

Do góry
Marzenko, u mnie jest dużo zwierząt , bo bardzo blisko jest las..... ale żeby robić fotki, musiałabym tam mieszkać...... może już niedługo......ale Tobie i tak nie dorównam, bo Twoje zdjęcia to mistrzostwo No, ale w końcu nie chodzi tylko o zdjęcia, ale o pomoc dla zwierzaczków

Agnieszko, wszędzie są ptaki i zwierzaki, mi czasami uda się coś uwiecznić na zdjęciach, ale Bogdzia , Ania asc i Marzenka to mistrzynie....bardzo lubię ich zdjęcia, wprowadzają życie do ogrodów i przypominają nam o tym, że powinniśmy pamiętać zimą, że ktoś potrzebuje naszej pomocy.

Ja staram się robić co mogę.... w blokach też czasami mam gości

Mój kawałek raju 20:47, 17 lut 2012

Do góry
Walentynkowa różyczka, a dzisiaj przyszły hiacynty Hollyhock i mają już kiełki jutro pójdą do doniczki
Ogród Sylwii od początku :) 20:33, 17 lut 2012

Do góry

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 20:22, 17 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tu gdzie zygzaki płyty dojście do altanu też przydałoby się przełamać krzaczkami przechodzącymi z jednej strony na drugą.

Danusiu, przy okazji projektowania donicy z ławką i ciurkadełkiem napisałaś to zdanie powyżej i ono mi do dziś dnia nie daje spokoju Te krzaczki do przełamywania powinny być niskie czy wysokie, roślinki jednego rodzaju, czy różne? Ile takich mini rabatek tam widzisz? Czy przesadzić stamtąd tą niską morwę (to drzewko-soliter w kamiennym kwadraciku)? Bo ja przyznam się szczerze kompletnie nie mam pomysłu........ HEEELP bo spać przez toto nie mogę
Ogród pełen motyli...... 20:11, 17 lut 2012

Do góry

Na mojej działce nie może zabraknąć słoneczników. Sieję je dla ptaszków, które gromadnie odwiedzają u schyłku lata moją działkę, oraz na kwiaty cięte, Okazuje się, że słoneczniki są bardzo trwałe jako kwiaty bukietowe.

Same teraz widzicie, jaką gęstwinę mam na działce. Hania ma rację; trudno taki ogród utrzymać w porządku, ale ja moim roślinom pozwalam " bujać", jak im się tylko podoba.

Któregoś lata wyhodowałam takiego giganta!

Ogród Sylwii od początku :) 20:09, 17 lut 2012

Do góry

Ogród Sylwii od początku :) 19:59, 17 lut 2012

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies