Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w Alei Lipowej...

Ogród w Alei Lipowej...

Madzenka 20:14, 14 mar 2012

Justynka, wiesz takie starocie mają swój urok i na pewno większy niż nowe Cieszę się że zostaną białe
A tak na marginesie wzięłam sobie do serca poszukanie mebli do mnie do ogrodu, zgodnie z Twoimi zaleceniami
Znalazłam pergolę wraz z kanapami i poduchami , roletami/markizą, codowne, nowoczesne za jedyne......
11 tys......
Euro.....
Dlatego zostaję przy meblach akacjowych
ircia 20:17, 14 mar 2012

justi napisał(a)
Dziękuję Wam za rady. Starocie zostaną białe. Odrapię je trochę i pomaluję, jeszcze szkoda ich wyrzucać. Trzeba jeszcze jeden fotel nareperować.

Dobra decyzja Justi Może taka porządna konserwacja przedłuży ich żywot Ech - jakbym chciała usiąść z Tobą w tym kąciku
justi 20:21, 14 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Justynka, wiesz takie starocie mają swój urok i na pewno większy niż nowe Cieszę się że zostaną białe
A tak na marginesie wzięłam sobie do serca poszukanie mebli do mnie do ogrodu, zgodnie z Twoimi zaleceniami
Znalazłam pergolę wraz z kanapami i poduchami , roletami/markizą, codowne, nowoczesne za jedyne......
11 tys......
Euro.....
Dlatego zostaję przy meblach akacjowych

Daj link do tych mebli, chociaż pooglądam, a może wygram w totka, .....albo bratu podrzucę, on lubi takie nowoczesne cuda.
justi 20:25, 14 mar 2012

ircia napisał(a)

Dziękuję Wam za rady. Starocie zostaną białe. Odrapię je trochę i pomaluję, jeszcze szkoda ich wyrzucać. Trzeba jeszcze jeden fotel nareperować.

Dobra decyzja Justi Może taka porządna konserwacja przedłuży ich żywot Ech - jakbym chciała usiąść z Tobą w tym kąciku

Może masz rację Irciu i jeszcze trochę pożyją te mebelki po malowaniu. Moja mama przytargała je, już używane z Belgii parę lat temu. A w kąciku zawsze możemy przysiąść, tylko musiałabym go ładniej udekorować bo szału u mnie nie ma.
Celina 20:55, 14 mar 2012

No i postanowiłaś
ircia 13:37, 15 mar 2012

justi napisał(a)

Może masz rację Irciu i jeszcze trochę pożyją te mebelki po malowaniu. Moja mama przytargała je, już używane z Belgii parę lat temu. A w kąciku zawsze możemy przysiąść, tylko musiałabym go ładniej udekorować bo szału u mnie nie ma.

Ja tam nie potrzebuję więcej szału - podoba mi się tak jak jest - przytulnie i „po domowemu„ I to bardzo sobie cenię
Namówiłaś mnie Justi na lobelię - pięknie wzeszła i rośnie. Podpowiedz mi jeszcze kiedy mam poprzesadzać te kępki do doniczek? Na razie siewki mają po 2 listki.
justi 15:12, 15 mar 2012

Irciu wrzuć zdjęcie tej lobelii u siebie to zerknę.

Moje takie maluchy dopiero

andziulka 21:17, 15 mar 2012

justi napisał(a)
Mam jeszcze taki mały dylemacik, czym pomalować te stare fotele, żeby farba nie odłaziła? Malowałam farbą w spreyu, ale wsiąka bardzo i marny efekt. Starocie, ale jeszcze mogłyby posłużyć trochę.
Może macie jakieś pomysły?

na tym zdjęciu jeszcze wyglądają dobrze, ale już są w gorszym stanie

Justynko, w swoim ogrodzie mam meble w innym klimacie, ale Twoje są urocze Zaraz umieszczę zdjęcie widokówki, jaką przysłała mi moja siostra z Francji. Powiesiłam ją sobie w moim gabinecie przy komputerze. Zawsze poprawia mi nastrój Wydaje mi się, że fotele są identtyczne jak u Ciebie
monteverde 21:31, 15 mar 2012

obejrzałam u Andziuli jej fotele bardziej kanciaste maja boczki a czym Twoje Justi pomalować ? nie wiem
justi 21:32, 15 mar 2012

Fajnie Aniu, to czekam na tą widokówkę. Mam jeszcze jeden fotelik trochę inny, ale pies obgryzł pół warkocza
.... szukam zdjęcia....
nie wiem gdzie jest, ale to samo jest na 8 stronie, jeśli chcecie luknąć.