Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:15, 17 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A teraz wspomniany deser zamiast pączków

6 pierwiosnków

Jakie wiosenne.....śliczne
Co z tym skalniakiem...? 09:06, 17 lut 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
Nieszko, ale tak regularnie ułożone kamienie nie będą dobrze wygladały
jeśli ma być trochę śródziemnomorsko i lubisz swoje kamienie, to możesz ułożyć je nieregularnie w takie niby naturalne głazowizko - u góry zgrupowac a resztę "rozsypać" w stronę dołu rabaty, tak jakby same zaczeły się staczać w jednym kierunku, po skosie
i posadzić jałowce kolumnowe udajace cyprysy, kosodrzewinę,róże okrywowe, lawendę i niskie byliny kwitnące, z tych zadarniających i słońcolubnych

Ewalm czyli masz na myśli żeby pozbyć się tych ułożonych wokół tylko zostawić te niby spadające w dół? W sumie leniwcom którym się nie chce iść do schodów było by łatwiej wchodzić na taras
A pozbycie sie kamieni wokół ma swoje dobre strony bo cieżko wykaszać wogół nich i kanty też za dobrze nie wyglądają
Hmm... muszę przemyśleć. Zwłasza że nie daleko mam oczo w którym są też zwykłe otoczaki...
Ogródek Hanusi po zimie 09:04, 17 lut 2012

Do góry
Witajcie! Już 405 strona,a goście niezmiennie z kwiatkami docierają! Karolino,Bogusiu- dziękuję za pamięć.
Na Pomorzu mgliście i deszczowo.Ale wstawać trzeba,mimo,że musu nie ma.
Jakieś zajęcie na cały dzień naszykować,chałupkę ogarnąć i czekać na gości .
A w międzyczasie...Ogrodowisko!

Wszystkim składającym mi ,,setkowe " życzenia dziękuję serdecznie za piękne kwiaty i życzę zdrowia !

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:00, 17 lut 2012

Do góry
an_tre, cieszę się, że o mnie nie zapominasz i wpadasz czasem zobaczyć co i jak

Dzidka, moja pragnia rosła sobie na początku grzecznie i powoli się rozrastała, ale jak już ruszyła, to muszę ją teraz przycinać, żeby nie zarosła wszystkiego. Jako roślina zadarniająca jest świetna.

VIva, no powiem ci, że po prostu zazdroszczę takich pustych miejsc i tyle Moim marzeniem jest mieć trochę pustego miejsca, bo planów miałabym wtedy cały ocean A teraz, gdy kupię jakąś roślinę, to chodzę z doniczką po ogrodzie i drapię się w głowę, gdzie mam ją wsadzić albo co mam wyrzucić.

Zielony CIEMIERNIK

Pogaduchy skowronków 08:57, 17 lut 2012

Do góry
Halo,halo!Zmiana pogody!Deszcz,mglisto,ślisko. wskaźnik podjechał na +2.
Plusowo jest,ale mi po kościach ,,łamie"-tyle wilgoci w powietrzu.Zanim spłynie te 0.5 m śniegu tydzień będzie niezbyt korzystny zdrowotnie....
Skowronków mimo wszystko budzę,czas przejrzeć zapasy nasion,może coś dokupić?
Co niektórzy z Was już sieją,ja poczekam jeszcze z tydzień.Może więcej słońca będzie na moim parapecie.
A póki co.......kawa,coś do niej i .....Ogrodowisko!
Miłego dnia,Jutro weekend!

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:30, 17 lut 2012

Do góry

zaspy po kolana

kosodrzewiny nie widać

a na koniec mój zimowy bukiet
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:26, 17 lut 2012

Do góry
Jeszcze nie pokazywałam Wam mojego ogródka zimą.

Kilka dzisiejszych zdjęć.

Co z tym skalniakiem...? 08:17, 17 lut 2012

Do góry
nieszka napisał(a)

Może ktoś ma pomysł jak przerobić moją skalniakową skarpę przy tarasie?
W tej chwili rosną tam same byliny i kilka niskich iglaczków. Pomyślałam że ją troszkę powiększę, zaokrąglę bardziej i podzielę na dwa poziomy obkładając kamieniami. No ale pewności żeby tak zrobić nie mam. Myslałam również aby zamiast kamini ułożyć podkłady kolejowe.

Te kamienie zupełnie tu nie pasują
Podkłady kolejowe przy samym tarasie to chyba też nie najlepsze rozwiazanie
Tę rabatę pociagnęłabym aż za róg nadając jej miękki, zaokrąglony kształt, podsypałabym ziemi i wykończyła kamieniem w formie murka oporowego. Trudno narzucać rodzaj kamienia, bo to w znacznym stopniu zależy od pojemności portfela . Myślę, że mógłby to być nawet piaskowiec.
Na krańcu rabaty, z prawej strony posadziłabym jakieś soliterowe drzewko szczepione na pniu. W zależnosci od upodobań może to być buk czerwony pendula, modrzew pendula, miłorząb kulisty, brzoza youngii....
Samą rabatę obsadziłabym niższymi trawami, kolorową szałwią lekarską i omszoną, jakąś różyczką miniaturową, karłowymi iglaczkami... wybór jest ogromny
Przy samym murku dałabym floksy szydlaste, jałowca płożącego Golden Carpet, który miękko spłynie po kamieniach i inne byliny poduchowate.
Wybór oczywiście należy do Ciebie
Ogrodnik mimo woli 07:17, 17 lut 2012

Do góry
Ty mnie żegnałaś wieczorem to ja Cię powitam rano.Miłego dnia.

Ogrodnik mimo woli 02:26, 17 lut 2012

Do góry
Aniu trochę późno , ale szczere życzenia , gratuluję i życzę następnych seteczek no i obowiązkowo różyczka z mojego ogrodu

Ogrodnik mimo woli 23:44, 16 lut 2012

Do góry
Nigdzie nie buszuję tylko w między czasie pracuję

Dla rozbawienia pokaże mój pierwszy basen........ Synuś w ciuchach wrzucił mie, a ja wrzuciłam koleżankę..... i to było to...na upał woda jest najlepsza
Miało być inaczej 23:43, 16 lut 2012

Do góry
Dobranoc, życzę Wam kolorowych snów o ogrodach

Co z tym skalniakiem...? 23:43, 16 lut 2012

Do góry
Nieszko, ale tak regularnie ułożone kamienie nie będą dobrze wygladały
jeśli ma być trochę śródziemnomorsko i lubisz swoje kamienie, to możesz ułożyć je nieregularnie w takie niby naturalne głazowizko - u góry zgrupowac a resztę "rozsypać" w stronę dołu rabaty, tak jakby same zaczeły się staczać w jednym kierunku, po skosie
i posadzić jałowce kolumnowe udajace cyprysy, kosodrzewinę,róże okrywowe, lawendę i niskie byliny kwitnące, z tych zadarniających i słońcolubnych

Jeszcze hobby czy już uzależnienie..? 23:28, 16 lut 2012

Do góry
Ogrodnik mimo woli 23:11, 16 lut 2012

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Też jestem troszkę zszokowany
Za miesiąc nabić tyle stron ? O rany !!!
Obrotna dziewczyna z tej naszej Ani
I to się chwali - a nie gani.

Robotę ma dobrą - bo w swojej chałupie
Miast zarabiać na życie - w Ogrodowisko łypie.
Często na naszych drogach Ją spotkać można
Podobno jeździ szybko ale jest ostrożna.

Wszystkiego najlepszego na stówę!!!

Zbysiu WIELKIE DZIĘKI
To już drugi wiersz dla mnie
Ania i róże i cała reszta :) 23:09, 16 lut 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pozdrawiasz jak zawsze w świetnym stylu - rzadko wzdycham do monitora - ale na widok tych róży to odruch bezwarunkowy

.
Ogrodnik mimo woli 23:07, 16 lut 2012

Do góry
Też jestem troszkę zszokowany
Za miesiąc nabić tyle stron ? O rany !!!
Obrotna dziewczyna z tej naszej Ani
I to się chwali - a nie gani.

Robotę ma dobrą - bo w swojej chałupie
Miast zarabiać na życie - w Ogrodowisko łypie.
Często na naszych drogach Ją spotkać można
Podobno jeździ szybko ale jest ostrożna.

Wszystkiego najlepszego na stówę!!!

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 23:06, 16 lut 2012

Do góry

Wyjątkowo oryginalna i niepowtarzalna..........
Ania i róże i cała reszta :) 23:05, 16 lut 2012

Do góry

.
Rododendronowy ogród. 23:05, 16 lut 2012

Do góry
weronika77 napisał(a)

Weroniko z takim zaopatrzeniem w słodkosci i zaczarowanym szampanem w którym widac śliczną dziewczynę (moze wiesz kto to?) możesz przychodzic każdego dnia. U mnie zawsze znajdziesz towarzystwo wspaniałych i mądrych ludzi którzy i dzis tu są.Witamy Cię w Ogrodzie Rododendronowym i zapraszamy na stałe.

Bogdziu, dzięki za zaproszenie. Ja się kręcę po Twoim ogródku często. A czy wciąż jestem zapisana w Twoim kajeciku na 19.V.?e
A ta dziewczyna co się przegląda w szampanie, to ta sama co po lewej, tylko kiedy to było...
Zostawiam ślad zimowy, odwiedziłam Cię z moim psotniczkiem Kajtkiem.
Widzisz, że nie mogę cały czas siedzieć przy laptopie, bo ktoś musi rozmrozić mojego pupilka. Jest tak wierny i mój anioł stróż, że waruje przy mnie dotąd aż zgaszę światło, chociaż czasem cichutko pochrapuje. Kolorowych snów!

Zapisana oczywiście jesteś i bedę czekała na Ciebie.Tej dziewczyny w szamanie się domyślałam, fajnie to zrobiłas.Kajtek śliczny piesek , kiedyś miałam podobnego jeśli chodzi o długi włos ale nie o kolor.Należy mu sie trochę pieszczot od pani za ta wiernośc. Podrap go za uszkiem ode mnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies