Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Celina 19:52, 06 kwi 2012

Jolu przede wszystkim zdrówka Ci życzę Spokojnych Świąt
jotka 22:09, 06 kwi 2012

Marysiu, Celinko, dziękuję za życzenia i je oczywiście odwzajemniam.

Piątkowe popołudnie bardzo intensywne, bo M. przyjechał po tygodniu nieobecności. Ale wcisnęłam na listę spraw do załatwienia wizytę na działkę po świeży bukszpan i ewentualne kwiatki. Czasu było mało, ale pstryknęłam kilka fotek komórką dla utrwalenia chwili. W tym roku bukszpan nie został podkoszony przez żadne obce ręce. Natomiast strata ewidentna była, bo kolejny raz ktoś wykopał moją borówkę amerykańska. Tym razem jedną, ale być może ktoś go spłoszył, więc liczę sie z tym, że następnym razem mogę nie mieć kolejnych....
Jakiś zły człowiek szykuje sobie zapewne plantację borówkową - ode mnie ma już 4 i 3 od córki
Nie mogę przestać o tym myśleć - nienawidzę takich zachowań ....

Ale żeby zatrzeć to nie miłe wrażenie, kilka fotek z dzisiaj

Bogdzia 22:19, 06 kwi 2012

to bardzo przykre i denerwujące jak ktos takie spustoszenie robi. Pewnie jest to ktos z działek. Może pomaluj trochę swoje krzaki i jeśli zginą idź na spacer. Byc może znajdziesz.
hanka_andrus 22:24, 06 kwi 2012

Jolu,jakoś agrestu nie chce,ani porzeczki,a na borówkę zagiął parol!
Zaklęłaś,mam nadzieję siarczyście!
A ja chciałam Tobie Wesołych Świąt życzyć,zdrowia, pogody ducha mimo wszystko,no i doczekania kolejnych latorośli w rodzinie.../niekoniecznie bliźniaków/.
Pozdrowienia dla M.
jotka 22:25, 06 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)
to bardzo przykre i denerwujące jak ktos takie spustoszenie robi. Pewnie jest to ktos z działek. Może pomaluj trochę swoje krzaki i jeśli zginą idź na spacer. Byc może znajdziesz.

M. To się aż za serce trzymał ... On tak samo nie lubi amatorów cudzej własności; oboje jesteśmy inaczej wychowani. Bo to nie tylko strata finansowa, ale trud włożony i zmarnowana nadzieja na kosztowanie własnych owoców wkrótce ...
Też od razu zapytał, czy nie mam w torebce lakieru do paznokci ...
Bożenko, trudno byłoby znaleźć, bo u nas jest około 1000 ogródków działkowych, w samym moim sektorze około 200. A jeszcze jak sobie pomyślę, że jednak znalazłabym, to chyba bym próbowała ręce uciąć ...
jotka 22:29, 06 kwi 2012

hanka_andrus napisał(a)
Jolu,jakoś agrestu nie chce,ani porzeczki,a na borówkę zagiął parol!
Zaklęłaś,mam nadzieję siarczyście!
A ja chciałam Tobie Wesołych Świąt życzyć,zdrowia, pogody ducha mimo wszystko,no i doczekania kolejnych latorośli w rodzinie.../niekoniecznie bliźniaków/.
Pozdrowienia dla M.

Haniu, dziękuję za życzenia, zaraz przekaże też M.
Z tej złości ścięłam też tulipany i zabrałam do domu, żeby jakaś wredna rączka mnie nie uprzedziła ...

Ręce opadają z bezsilności i brzydkie słowa cisną się na język ...
Mala_Mi 22:37, 06 kwi 2012

Jolu.....elektryczny pastuch-niespodzianka..... trochę szkła do dołka Wymyśl coś, bo takich ...w Wielki piątek nie będę przeklinać należy ukarać!
Sebek 22:40, 06 kwi 2012

jotka napisał(a)
Marysiu, Celinko, dziękuję za życzenia i je oczywiście odwzajemniam.

Piątkowe popołudnie bardzo intensywne, bo M. przyjechał po tygodniu nieobecności. Ale wcisnęłam na listę spraw do załatwienia wizytę na działkę po świeży bukszpan i ewentualne kwiatki. Czasu było mało, ale pstryknęłam kilka fotek komórką dla utrwalenia chwili. W tym roku bukszpan nie został podkoszony przez żadne obce ręce. Natomiast strata ewidentna była, bo kolejny raz ktoś wykopał moją borówkę amerykańska. Tym razem jedną, ale być może ktoś go spłoszył, więc liczę sie z tym, że następnym razem mogę nie mieć kolejnych....
Jakiś zły człowiek szykuje sobie zapewne plantację borówkową - ode mnie ma już 4 i 3 od córki
Nie mogę przestać o tym myśleć - nienawidzę takich zachowań ....

Ale żeby zatrzeć to nie miłe wrażenie, kilka fotek z dzisiaj

Bardzo dużo już u Was kwitnie - cudne te tulipany. A kradzieży roślin nie znoszę - gałązkę, sadzonkę to jeszcze, ale cały krzak to przesada.
jotka 22:43, 06 kwi 2012

asc napisał(a)
Jolu.....elektryczny pastuch-niespodzianka..... trochę szkła do dołka Wymyśl coś, bo takich ...w Wielki piątek nie będę przeklinać należy ukarać!

Aniu, wierzę, że dobro uczynione drugiemu człowiekowi wraca do nas, więc pewnie ze złem jest to samo i tego temu ... życzę, żeby wiedział jak to boli i sie naprawił ...

Dlatego bardzo zazdroszczę Wam przydomowych ogródków, bo nie dość, że blisko i można wyskoczyć nawet na parę minut, to jeszcze dopilnować łatwiej ...
jotka 22:45, 06 kwi 2012

Sebastianie, we wtorek i środę nieźle popadało to roślinki dostały pić, teraz tylko słoneczka i będzie u mnie kolorowo