Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:01, 24 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)
I dawno nie było więc dam

on jest żywy??
Ogród z pergolą 12:54, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

narazie w glowie mam po 2 szt drzewa lub cisa kolumnowego a w nogach molinie.
wcześniej chciałam róże na obeliskach ale ewoluuje w inna stronę widzę

to na razie zostawiłabym bez kostek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:31, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jeszcze Globemastery muszę wsadzić, qpe i kompost na rabatach rozlożyć, kompost na kopczykowanie róż już czeka ... chciałam jeszcze HT zastosować na buksy ale nie wiem czy to czasem już nie za późno ... no i trawy trza powiązać ale to już w listopadzie w ramach jesiennej rozrywki ogrodowej

Buziaki Jolu

Renia jak Ty masz wszędzie kore to jak rozkładasz tą qpe?

ale zmiany u Ciebie, wieki tu nie byłam! zrealizowałaś mój pierwotny plan na front tylko u mnie hortki zamiast róż miały być.
super będę u Ciebie podziwiać jak to w efekcie końcowym by wyglądało
Pan Krzyć z Jagodnicy bardzo fajny co? taki kowboj ;p
Ogród z pergolą 11:27, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A co będzie na środkowych?

narazie w glowie mam po 2 szt drzewa lub cisa kolumnowego a w nogach molinie.
wcześniej chciałam róże na obeliskach ale ewoluuje w inna stronę widzę
Pszczelarnia 11:26, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ewa piękne cisy, nie pamietasz moze ile mają lat?

powiedz mi jeszcze proszę liatry gdy sa teraz takie brzydkie brązowe to się ścina czy na wiosne? i moglabym je teraz przesadzić? zawadzają mi trochę na różance..

Liatry możesz teraz ściąć a przesadzić dopiero na wiosnę.

Cisy - to moja własna hodowla ale z sadzonek (ich wysokość to było jakieś 20-30 cm), jakie swego czasu kupiłam u naszego leśnika.

Mają 5 lat. Ale nie były cięte na żywopłot tylko w półokręgach i dlatego mają kształt taki dziwny, półokrągły.

Potrzebują jeszcze cięcia wiosennego starannego i pilnowania wilgotności (bo są sadzone pod jesionami).

Te 'Praying Hands' też zetnę.

Ogród z pergolą 11:24, 24 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Asia, możesz rozwinąć ten temat? Co znaczy jak pojedynczo stoją książki?
Chyba nie zrozumiałam?

Ania, miło się bezie czekać na taki efekt.

Pszczelarnia 11:19, 24 paź 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Trzeba się było zmobilizować. Posadziłam 8 w miarę dużych cisów przesadzonych z innego miejsca.

Kompost

Dół

Cisy

Powinno być zdjęcie po posadzeniu i z lania wody ale nie zrobiłam.
Dobrze jest mieć pomocnego Szwagra.

Przy rozrośniętych taxus baccata 3 sztuki wchodzą na 9 moich stóp w kaloszach, czyli 225 cm, czyli każdy ma 75 cm. miejsca (sadziłam na styk).

Ewa piękne cisy, nie pamietasz moze ile mają lat?

powiedz mi jeszcze proszę liatry gdy sa teraz takie brzydkie brązowe to się ścina czy na wiosne? i moglabym je teraz przesadzić? zawadzają mi trochę na różance..
Ogród z pergolą 11:13, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Na środkowych byś nie robiła kostek?

A co będzie na środkowych?
Ogród z pergolą 11:03, 24 paź 2016

Do góry
hahahahah no coś ty przecież Ty masz ogród jak z pinteresta! kultowy!
Ogród z pergolą 10:50, 24 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Gosia ) strasznie mnie ucieszyl Twój post normalnie kamień z serca...zawsze gdy wymyśle cos nowego to zazwyczaj jestem negowana i przyznam szczerze że dupsko juz mam mega twarde bo i w tym przypadku byłam gotowa na cięgi .. a tu tak fajnie! szok i dla mnie..
wiesz któregos wieczora tak mnie naszło, rozluźniłam sie zamknęłam oczy i zaczęłam to sobie wyobrażać i..
właśnie tak jak na pinach wyobrazam sobie swój ogród, trochę na efekt kostek poczekam ale cieszę się że już mam pomysł w głowie

taaa a ja do tego stopnia utonęłam w twoich pinach ze mi się zmian zachciało
Ogród z pergolą 09:50, 24 paź 2016

Do góry
Na środkowych byś nie robiła kostek?
Ogród z pergolą 09:29, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

fajne

nooo bardzo bym chciała tak wzdłuż altany ale to jeszcze sporo miesięcy urabiania.. on i tak już przeszedł z etapu trawnik do etapu trawnik i hortki więc jest progress..jest nadzieja
Ogród z pergolą 09:25, 24 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli dowolna ilośc kostek?

tak, chodzi o to żeby było geometrycznie, asymerycznie i tez przesrzennie. taki ogród w 3D
tobie łatwiej bo u mnie byłaś (choć dawno i pewnie mało pamietasz)ale wiem ze generalnie cięzko to tak ustawić..stąd moja kolejna prośba o pomoc
Ogród z pergolą 09:22, 24 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)
więc oblukałam twoją grę IDEALNA ASYMETRIA W SYMETRII
i mimo ze nei dam rady z przyczyn czasowych w nią zagrac to musze ci powiedzieć że jestem w szoku a w sumie to w dwóch
po pierwsze bo jak wogóle mozna wymysleć taką wspaniałą układankę
a po drugi bo nie wiedziałam nawet że zmierzasz w tak pieknym kierunku jaki w pinach ujęłaś
Bedzie wspanaile jak juz powstanie , juz mi slina cieknie

Gosia ) strasznie mnie ucieszyl Twój post normalnie kamień z serca...zawsze gdy wymyśle cos nowego to zazwyczaj jestem negowana i przyznam szczerze że dupsko juz mam mega twarde bo i w tym przypadku byłam gotowa na cięgi .. a tu tak fajnie! szok i dla mnie..
wiesz któregos wieczora tak mnie naszło, rozluźniłam sie zamknęłam oczy i zaczęłam to sobie wyobrażać i..
właśnie tak jak na pinach wyobrazam sobie swój ogród, trochę na efekt kostek poczekam ale cieszę się że już mam pomysł w głowie
Ogród z pergolą 09:15, 24 paź 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
tak myślałam właśnie że ilość kostek dowolna i tak właśnie mi wyszło czytałam też że chcesz asymetryczną symetrię w ogóle super pomysł z tymi kostkami bardzo mi się podoba

cieszę się mi się podoba w Twojej wersji to że na rabatach środkowych są rożne ilości
Ogród z pergolą 09:13, 24 paź 2016

Do góry
karolina_rg napisał(a)

o matko i córko jakie cudne kosteczki!!!
z czego to???? cis???
ale to jeden daje kostkę czy 4 sztuki razem posadzone i tak cięte???

strasznie mi się podoba i może bym znalazła miejsce u siebie

no pewnie idź w kosteczki
ten cis który j kupiłam baccata podobno osiąga 60cm szer ale ja będę dawać 4szt na kwadrat, szybciej efekt będzie
Ogród z pergolą 23:11, 23 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

wyjdzie ja w to wierzę jestem mega happy że znalazłam chociaz drogę która chce podążać
jeszcze marzy mi się to
https://pl.pinterest.com/pin/166422148710281059/
ale to jeszcze M musi bardziej się w ogród wkręcić, załapać bzika takiego jak ja

fajne
Ogród z pergolą 23:09, 23 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

zgadza się Renia to wymaga od gracza glębokiego przemyślenia ale w kontekscie tylko ustawienia kostek cisowych. Nie chcę ściśle wiązać zimozielonych z kompozycjami bo one moga się zmieniac na przestrzeni czasu a kostek bym juz przesadzac nie chciała. poza tym byliny i trawy tak naprawdę srednio są atrakcyjne wtedy kiedy te kostki mają odgrywać pierwszy plan. chodzi o to aby tej widok na ogrod w okresie kiedy byliny i trawy szpecą był ciekawy i atrakcyjny właśnie za sprawą tych kostek. dlatego chcę ustawić ja jak najbardziej abstrakcyjnie i tak jak dobrze to określiła Navi "przestrzennie"

Czyli dowolna ilośc kostek?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 17:53, 23 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Gosiu pomożesz?zagrasz?
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6273-ogrod-z-pergola?page=899#post_7

ide zaraz luknąć co to
Ogród z pergolą 17:02, 23 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
...
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708688678/...

o matko i córko jakie cudne kosteczki!!!
z czego to???? cis???
ale to jeden daje kostkę czy 4 sztuki razem posadzone i tak cięte???

strasznie mi się podoba i może bym znalazła miejsce u siebie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies