Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

karolina_rg 17:02, 23 paź 2016

anna_t napisał(a)
...
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708688678/...

o matko i córko jakie cudne kosteczki!!!
z czego to???? cis???
ale to jeden daje kostkę czy 4 sztuki razem posadzone i tak cięte???

strasznie mi się podoba i może bym znalazła miejsce u siebie
Filemon24 17:46, 23 paź 2016

tak myślałam właśnie że ilość kostek dowolna i tak właśnie mi wyszło czytałam też że chcesz asymetryczną symetrię w ogóle super pomysł z tymi kostkami bardzo mi się podoba
malkul 18:07, 23 paź 2016

więc oblukałam twoją grę IDEALNA ASYMETRIA W SYMETRII
i mimo ze nei dam rady z przyczyn czasowych w nią zagrac to musze ci powiedzieć że jestem w szoku a w sumie to w dwóch
po pierwsze bo jak wogóle mozna wymysleć taką wspaniałą układankę
a po drugi bo nie wiedziałam nawet że zmierzasz w tak pieknym kierunku jaki w pinach ujęłaś
Bedzie wspanaile jak juz powstanie , juz mi slina cieknie
ren133 23:09, 23 paź 2016

anna_t napisał(a)

zgadza się Renia to wymaga od gracza glębokiego przemyślenia ale w kontekscie tylko ustawienia kostek cisowych. Nie chcę ściśle wiązać zimozielonych z kompozycjami bo one moga się zmieniac na przestrzeni czasu a kostek bym juz przesadzac nie chciała. poza tym byliny i trawy tak naprawdę srednio są atrakcyjne wtedy kiedy te kostki mają odgrywać pierwszy plan. chodzi o to aby tej widok na ogrod w okresie kiedy byliny i trawy szpecą był ciekawy i atrakcyjny właśnie za sprawą tych kostek. dlatego chcę ustawić ja jak najbardziej abstrakcyjnie i tak jak dobrze to określiła Navi "przestrzennie"

Czyli dowolna ilośc kostek?
ren133 23:11, 23 paź 2016

anna_t napisał(a)

wyjdzie ja w to wierzę jestem mega happy że znalazłam chociaz drogę która chce podążać
jeszcze marzy mi się to
https://pl.pinterest.com/pin/166422148710281059/
ale to jeszcze M musi bardziej się w ogród wkręcić, załapać bzika takiego jak ja

fajne
anna_t 09:13, 24 paź 2016

karolina_rg napisał(a)

o matko i córko jakie cudne kosteczki!!!
z czego to???? cis???
ale to jeden daje kostkę czy 4 sztuki razem posadzone i tak cięte???

strasznie mi się podoba i może bym znalazła miejsce u siebie

no pewnie idź w kosteczki
ten cis który j kupiłam baccata podobno osiąga 60cm szer ale ja będę dawać 4szt na kwadrat, szybciej efekt będzie
anna_t 09:15, 24 paź 2016

Filemon24 napisał(a)
tak myślałam właśnie że ilość kostek dowolna i tak właśnie mi wyszło czytałam też że chcesz asymetryczną symetrię w ogóle super pomysł z tymi kostkami bardzo mi się podoba

cieszę się mi się podoba w Twojej wersji to że na rabatach środkowych są rożne ilości
anna_t 09:22, 24 paź 2016

malkul napisał(a)
więc oblukałam twoją grę IDEALNA ASYMETRIA W SYMETRII
i mimo ze nei dam rady z przyczyn czasowych w nią zagrac to musze ci powiedzieć że jestem w szoku a w sumie to w dwóch
po pierwsze bo jak wogóle mozna wymysleć taką wspaniałą układankę
a po drugi bo nie wiedziałam nawet że zmierzasz w tak pieknym kierunku jaki w pinach ujęłaś
Bedzie wspanaile jak juz powstanie , juz mi slina cieknie

Gosia ) strasznie mnie ucieszyl Twój post normalnie kamień z serca...zawsze gdy wymyśle cos nowego to zazwyczaj jestem negowana i przyznam szczerze że dupsko juz mam mega twarde bo i w tym przypadku byłam gotowa na cięgi .. a tu tak fajnie! szok i dla mnie..
wiesz któregos wieczora tak mnie naszło, rozluźniłam sie zamknęłam oczy i zaczęłam to sobie wyobrażać i..
właśnie tak jak na pinach wyobrazam sobie swój ogród, trochę na efekt kostek poczekam ale cieszę się że już mam pomysł w głowie
anna_t 09:25, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

Czyli dowolna ilośc kostek?

tak, chodzi o to żeby było geometrycznie, asymerycznie i tez przesrzennie. taki ogród w 3D
tobie łatwiej bo u mnie byłaś (choć dawno i pewnie mało pamietasz)ale wiem ze generalnie cięzko to tak ustawić..stąd moja kolejna prośba o pomoc
anna_t 09:29, 24 paź 2016

ren133 napisał(a)

fajne

nooo bardzo bym chciała tak wzdłuż altany ale to jeszcze sporo miesięcy urabiania.. on i tak już przeszedł z etapu trawnik do etapu trawnik i hortki więc jest progress..jest nadzieja