połaczenie maku wschodniego z trawa ozdobną- dobry pomysł. Bardzo lubię to zdjęcie, choć to nie mak wschodni.
To zdjecie M. Surowińskiego z Ogrodów Traw:
Myślę że to nie może być ciężka trawa, zbyt bujna, bo makom będzie z nią za mokro. Musi być delikatna, ażurowa. Może drżączka - briza media, albo mniejsza odmiana śmiałka- np deschampsia fleksuosa Aurea, czy Deschampsia 'Goldtau', ale nie znam tych śmiałków osobiście, zakwitną po maku z niebieskawym owsem wieczniezielonym, tylko wtedy będzie chłodna tonacja . Jeszcze proso rózgowate, jak kwitną maki będzie zielonym dodatkiem, a zakwitnie po nich. Choć nie wiem co maki na to że je to proso lekko zdominuje. Albo niskie kępkowe trawy, wtedy dadzą tylko otoczenie ładne i potem przejmą pałeczkę kiedy maki padną.
Miałam dziś spotkania i dopiero wróciłam, ale mam niespodziankę, pokażę jak tylko kuriera z paczkami sklepowymi odprawię
Koty w wątku się u mnie pokazały, Jak fajnie, to na pocieszenie, że mi dwa naraz odeszły A rankiem jak zajrzałam na Ogrodowisko przed wyjazdem to miałam takie towarzystwo, Prezes przypatrywał się na to mrugające oczko z reklamy. A ta widoczna trawa to nowy artykuł.
Gonię na pocztę, ale przed wyjściem pokażę nową ptasią restaurację teraz i duże się mieszczą w środku, tylko do zdjęć gorsze bo się chowająw środku i ich nie widać.
[
Dlatego jabłka poszły na werandę pod barem... kos zadowolony ze stolika barowego na zewnątrz..
Bardzo mi się podobają,tak bardzo,że dostałam białego i niebieskiego.Musiałam wsadzić do ziemi,już wychodzą listki,mam nadzieję,że do wiosny te malutkie doniczki nie będą za małe.
Irenko, ponoć pierwsze emotki powstały w tym celu.....ale wiemy sami,że technika nie zastąpi prawdziwego kontaktu z drugim człowiekiem Ja wolałabym rozmawiać z każdym osobiście.... ale jak się niema co się lubi......
Agnieszko Haniu, Irenko już dobrze się czuję i nawet byłam na małych zakupach takich tylko do codziennego użytku. Dziekuję bardzo Wam za troskę .Marysi po prostu nie umie podziękowac. Taką apteke mi przysłała że kazdego by na nogi postawiła. Dla Was wszystkich -buziaczki.
Bogdziu.... ale słodki.....ciesze się,że się lepiej czujesz
Agnieszko Haniu, Irenko już dobrze się czuję i nawet byłam na małych zakupach takich tylko do codziennego użytku. Dziekuję bardzo Wam za troskę .Marysi po prostu nie umie podziękowac. Taką apteke mi przysłała że kazdego by na nogi postawiła. Dla Was wszystkich -buziaczki.
Bogdziu.... ale słodki.....ciesze się,że się lepiej czujesz