Takie następne wariacje z dołożonymi roślinami. Świerki białe (mam do przesadzenia) przeplatane tawułą japońską ciętą w kulkę pod nogami żurawka. Zawijasek np. na trzmielinie (oszczędnie). Dwie wiśnie owocowe i pod nimi 2 pigwowce. Pod serbami hortensje przeplatane trawami (jak w ogródzie z lustrem) - nie narysowane tutaj.
Rewelacyjnie Ci wyszły te płotki, świetnie to wygląda. No i widzisz - będziesz miała warzywnik, a mówiłaś że nie ma miejsca. A co to za drzewka rosną pomiędzy?
O cebulki się nie martw, dadzą radę. Często je widać w styczniu, potem przychodzą mrozy i jest dobrze. Najwyżej przysyp cienko pulchną ziemią.
Dzisiaj nie będzie takiego wschodu słońca - uruchamiam wspomnienia.
Mamy teraz najgorszy okres. Najmniejsze nasłonecznienie w całym roku przypada właśnie od 13 do 18 grudnia. Także ratujcie się przed deprechą czym tylko możecie.
kiedyś mieliśmy b. podobnego Mikusia, pilnował mnie i moją siostrę jak nas mama wystawiała w wózku na spanko( ja kwietniowa), gdy byłyśmy malutkie nikogo nie dopuścił do nas, aż mi się łzy zakręciły jak Twoją zobaczyłam sunie
dzisiaj była śliczna pogoda, teraz trochę wieje i pada deszcz, kwitną jeszcze bratki,pigwowiec
pierwiosnki zaczynają kwitnąć końcówka kwiatu budleji ognik szkarłatny wychodzą wiosenne miniaturowe narcyzy no i kotki na wierzbie i kto tu mówi o zimie
Marzenko, ja po ugotowaniu odcedzam, rozkładam na talerzu i studzę.
Zimne układam na tackach warstwowo, każdą warstwę oddzielam folią. Wyjmuję z zamrażarki dzień wcześniej, a w ostatnim momencie wrzucam na pół min na wrzątek. Polecam Ci, to ogromna wygoda.
To samo robię z pierogami. A wiesz, z czego mam tacki? Z Ferrero...
Witam następne zdjęcia hipeastrum Jewel
no i tej łososiowej
a na ogrodzie białe bałwany stoją wszystko już pookrywane co musiało być tzn. wszystkie hortensje macrophylle, kalmie, róże narazie maja tylko kopczyki, bo jeszcze dużo na nich liści i pączków
rząd osłoniętych hortensji, po wczorajszym wietrze się utrzymał, zrobiłam im tunelnic już im nie grozi na następny rok powinny pokryć się kwiatami
został już przerzucony kompostownik, na samej górze widać"złoto" jedna komora jest już pusta, a dobra ziemia w workach
jeszcze na różach pąki frezja
papageno