Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bajkowy ogród Weroniki

Bajkowy ogród Weroniki

an_tre 21:24, 28 lut 2012

Jak pięknie Weronika roztańczyła się w ogrodach
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Milka 13:42, 29 lut 2012

weronika77 napisał(a)
Dziewczyny, wcale nie spałam. Wyszukałam dla Was jeszcze jedną "gadułkę" Małgosię z Kubusiowa i się tam zasiedziałam na 286 alejkach. Wyszłam o 0.40 jak mój mąż się obudził, a i pies zaspany i zdziwiony się przyczłapał do laptopa i cierpliwie prosił wzrokiem o zgaszenie światła, i o zwolnienie z pilnowania. Uśmiałam się tam nawet z rzeczy smutnych, jak to wszystko jest względne, nieraz już pomyślałam. Gosia się ucieszyła, że Jej mąż ("ogranicznik zakupów") jej nie towarzyszył, gdy się wyrwała na ogrodowe zakupy, ale los ją pokarał, bo utkwiła w windzie, z której nie mogła dać głosu z telefonu...itd. Irenka chyba Ją zna, ale Ircia?
Irenko, sugerujesz, że czworonoga mam poddać utracie męskości, pozbawić go piękności w potomkach?
Zdaje się, że można to zrobić po uk. roku?
Twój Pucek chyba ma korzenie arabskie, i harem do usługiwania?

Weroniko, masz rację, Gosia też gaduła
dobrze, że Kajtek i mąż czuwają, bo całą noc byś siedziała i męczyła oczy, a my w swej naiwności myślałyśmy,że harce nie zauważone przejdą
przybyły 2 suczki, czyli większość demokratyczna, to Pucek, jako szt. 1 musiał przejść zabieg; przegrał mniejszością głosów; przynajmniej nie narzeka, że była dyktatura
Milka 13:48, 29 lut 2012

weronika77 napisał(a)

Weronika pewnie śpi, bo my tu sobie pogaduchy urządzamyobie z Ania jesteśmy bardzo podobne, to już sama stwierdzam fajnie, że tak pozytywne skojarzenia wywołujemy

Jak tak myślicie, to możecie być w błędzie. Czasem bez logowania błądzę po Waszych ogrodach, a dzisiaj w taneczny niemal nastrój wpadłam i wracam właśnie od Ciebie Irenko (wiesz o tym)...a Kajtek czeka i pan.
Rosną u Ciebie same okazy rzadko spotykane w naszych ogrodach, u mnie chyba nie dla nich klimat.
Wrocław lubię, Stare Miasto z pięknymi kamieniczkami podobnymi do toruńskich, i kwiaciarki na Placu Solnym jak w moim kiedyś Toruniu, i piękne fontanny, Dworzec Główny...pomarzyć dobra rzecz.
Doniczki od syna piękne, Ty piękna, i młoda, choć babcią Cię zwą, a te skoki na linie, brak słów.
Liczę, ze spotkamy się w Rododendronowym Ogrodzie u Bogdzi wkrotce.

wiem, że mnie w pięknym pląsie odwiedziłaśdzięki

Wrocław, to miasto, które ma swój klimat, dużo zieleni i ludzie dobrze się tu czują, jak będziesz przejazdem, możemy na nowo odkrywać jego uroki

dzisiejsze babcie, są odważne i zwariowane, takie czasy; co do roślinek, to eksperyment, na razie z dobrym skutkiem, co dalej pożyjemy zobaczymy....ale jak nie uda się to i tak warto
pozdrawiam Weroniko
weronika77 22:12, 03 mar 2012

Celinko, fajnie że wpadasz między tapetowaniem, na moją ławeczkę złapać oddech. Zajrzałam do Ciebie, ale tapety nie widzę.Może następnym razem się pochwalisz?
Irenko, dla Ciebie też zawsze miejsce jest na mojej ławeczce, uciekaj od czasu do czasu od swojej budowy na mały relaks.
Ja grasowałam dzisiaj u Kasi, projektantki wnętrz, w "To będzie zaczarowany ogród", która ma piękny, biały domek i takiż ogród.Do domku zaprowadził mnie Sebek ze str.12 wprost na forum Muratora, i zobaczyłam tam fajne rzeczy. Dlatego zaniedbuję swój "ogród". A ten wątek Kasi polecam Dajanie, znajdzie tam swoje klimaty i białą kuchnię.
hanka_andrus 22:56, 03 mar 2012

Weroniko,jak u Ciebie w ogródku? Pląsasz i tu i tam? Czytania dziś dużo....nie wiem czy wydolę!
Pozdrawiam sympatyczną Panią z jeszcze sympatyczniejszym piesiem!Do jutra.....
weronika77 19:30, 05 mar 2012

Hanusiu z Twojej wizyty się szczególnie cieszę, może i u mnie najdzie Cię wena twórcza i jakieś rymy zostawisz...jak się zrobi wiosennie. Niestety u mnie jeszcze zimno.
W tym samym czasie u Ciebie wiosna zakwitła krokusami. Zorzę polarną też u Ciebie zobaczyłam, a moje skojarzenie z pokazem świateł laserowych załączę dla Ciebie.
Tak pląsałam, że trochę muszę odpocząć. A z czytaniem...ja wysiadam z wyścigami na "100" stron,
a i nie z takim zamiarem tu przyszłam. W miarę czasu i możliwości będę to zaglądać, a będę, bo zawsze coś ciekawego się znajdzie. Pozdrawiam! [img
dajana 21:55, 05 mar 2012

Witaj Weroniko ! co ja czytam ,,gościsz juz wielu amatorów swej ławeczki. Oj chyba będziesz musiała dostawić jeszcze jedna,, bo tłok się na niej robi he,he .Widzisz nie tylko ja ją lubię Jakaś ty roztańczona o rany,, chętnie bym do was dołączyła Śliczne zdjęcie i ten języczek Kajtusia he,he,Czyżby Kajtuś rozglądał się już za pannami? Powiem ci że kastracja daje jedynie bezpłodność,, ale nic oprócz tego się nie zmienia .Tak powiedział weterynarz mojej sąsiadce ,Ona ma psa i cały rok ma problem bo wciąż jakaś samiczka ma cieczkę a on biedak zipie i piszczy , instynkt przedłużenia gatunku jest silniejszy od wszystkiego Bidulki Własnie z tych powodów jeśli mam wybór zawsze wybieram samiczki Chyba że przygarniam jakiegoś biedaka wtedy patrzę jedynie w jego oczy ,nie pod ogon Jaki wątek Kasi masz na mysli i gdzie go mogę znaleść ?Jestem na etapie potrzebującej Myślisz o mnie, jak miło Dodam jeszcze ze moje róże żyją Weroniko nie zmarzły i kotek przeżył ten co sobie upodobał moją działkę i pies który mnie ugryzł kiedy go nakarmiłam .Czyli wszystko jest w porządku nadal ich karmię a jedzenie znika .Zrobiłam im budę z beczki na wodę ,wyłożyłam styropianem i kocem Osłoniłam od wiatru a na taczki pod zadaszonym tarasem w pojemnikach suchy pokarm ,na drugiej mięso z ryżem i warzywami Taka porcja znika co drugi dzień W budzie coś śpi ale nie wiem co,, myślę ze może kotka .Liczę na to że się oswoi i zostanie Chciałabym mieć kota Mój sąsiad wiesza na każdej sośnie legowiska dla ptaszków,na moich tez powiesił .chce zwabić wszystkie ptaki z naszego terenu ,oby nie jastrzębie,, dużo nad działką ich krąży polujących zbyt dużo.Mnie to nie cieszy bo to zwiastun śmierci innego zwierzątka ale natura to natura ,nic nie można w niej zmieniać Tulańca przesyłam
Milka 22:02, 05 mar 2012

weronika77 napisał(a)
Celinko, fajnie że wpadasz między tapetowaniem, na moją ławeczkę złapać oddech. Zajrzałam do Ciebie, ale tapety nie widzę.Może następnym razem się pochwalisz?
Irenko, dla Ciebie też zawsze miejsce jest na mojej ławeczce, uciekaj od czasu do czasu od swojej budowy na mały relaks.
Ja grasowałam dzisiaj u Kasi, projektantki wnętrz, w "To będzie zaczarowany ogród", która ma piękny, biały domek i takiż ogród.Do domku zaprowadził mnie Sebek ze str.12 wprost na forum Muratora, i zobaczyłam tam fajne rzeczy. Dlatego zaniedbuję swój "ogród". A ten wątek Kasi polecam Dajanie, znajdzie tam swoje klimaty i białą kuchnię.

Weroniko u ciebie na ławeczce sama przyjemność posiedzieć
i kawka pyszna i towarzyszka urocza i psiak zabawny

z przyjemnością czekam na wiosnę u ciebie; będzie bajkowo
hanka_andrus 22:23, 05 mar 2012

Weroniko,tłok na ławeczce,to ja po Twoim ogródku pochodzę....jeśli mogę?
Za dużo czasu nie mam,ale.....chwil kilka.....przed snem..... Uściski ślę!
dajana 22:29, 05 mar 2012

Hanusiu w tłoku cieplej ,zapraszam Gdzie ta wiosna Haniu ?wciąż tylko mówią ze nadchodzi ,,kulawa czy co? Dobrej nocy Haneczko i radosnego poranka i ja muszę do łóżeczka,, zbyt wcześnie wstaję niestety