Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:34, 20 sie 2014

Do góry
eee_taam napisał(a)
to jak tą malinówkę zrobić ?
taki prosty przepis znalazłam

1kg malin zasypac 0,5kg cukru - 2-3 oczekać potem zalac 0,5 l spirytusu , na 6 tygodni zostawic, przecedzić i zostawic na dojrzewanie

czy to tak mam robic czy sa jakies udziwnienia jeszcze? albo sciśle tajne triki
ja tak robiłam i wyszła dobra malinóweczka
Kondziowy ogrod cz II 11:54, 20 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

odrościki wyglądają mi na cisy...

Kondziu ale ukrywasz te zakupy... nie bądź taki
nie ukrywam poprostu jakos nie lubię sie chwalić zakupami jak bede miał czas to spisze je i dam listę
Początki w Kruklandii 10:48, 20 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

myślisz, że przyjedzie???? jeśli paczka z rosarium to oni przysyłaja fajną rozpiskę co kiedy trzeba.
Sypałaś obornik granulowany?

Dostałam rozpiskę, sypnęłam obornik bydlęcy...20 granulek do dołka. Nawet liczyłam, a w grubych rękawicach to strasznie ciężko i trochę wymieszałam z ziemią. To tak miało być ?
Początki w Kruklandii 10:35, 20 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

O jaaaa Uśmiecham się na samą myśl o tej purpurze
Pożyjemy, zobaczymy

Marzenko...teraz będę Cię męczyć o pielęgnację

myślisz, że przyjedzie???? jeśli paczka z rosarium to oni przysyłaja fajną rozpiskę co kiedy trzeba.
Sypałaś obornik granulowany?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:23, 20 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

jest dokładnie tak jak piszesz mamy ogromny ogrodowy potencjał na ogrodowisku. Dziwie się, że tak mało ogrodów z ogrodowiska wzięło udział... Jednak pozwole się nie zgodzić że dla każdego właściciela jest najpiękniejszy jego ogród... owszem mój ogród mi się podoba ale absolutnie nie uważam go za piękny
Według mnie piękniejszy ogród ma między innymi Sylwia, Marzenka, Gusiarz, Bogdzia, Anita, Madzia, Domi, Zeta, Mała Mi ... pomijając Danusi, z lustrem i zimozielony bo te są poza konkurencją ... mogłabym jeszcze kilka wymienić swojego za najpiękniejszy nie uważam pomimo że do konkursu się zgłosiłam...

Ana dobrze, że w konkursie jest mało ogrodów od nas...bo bym miała kłopot z wybraniem

Początki w Kruklandii 09:39, 20 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
sztuczne róże Ci przyszli????

wiem... żart, ładniutkie.

Ogród z lustrem 09:35, 20 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

buahahaha leże i kwiczę!!!!!!

U mnie taka sama reakcja
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:13, 20 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

to kilka które po nieprzespanej nocy mi do głowy przyszły(zawód matka jakby napisała Zielona )ale zobacz jak te ogrody są różne a mimo to każdy chciałabym mieć
dokladnie
Kondziowy ogrod cz II 09:11, 20 sie 2014

Do góry
agatanowa napisał(a)

Kondziu, a z czego zrobiono ten tunel-gąsiennicowy? Bardzo śmieszny

odrościki wyglądają mi na cisy...

Kondziu ale ukrywasz te zakupy... nie bądź taki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:08, 20 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Moja lista jest inna widzisz kazdy gustuje w rożnych ogrodach i to jest piekne

to kilka które po nieprzespanej nocy mi do głowy przyszły(zawód matka jakby napisała Zielona )ale zobacz jak te ogrody są różne a mimo to każdy chciałabym mieć
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 08:27, 20 sie 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Na ogrodowisku jest dużo pięknych ogrodów I naprawdę trudno wybrać najpiękniejszy, bo chyba dla każdego właściciela ogrodu najpiękniejszy jest ten jego Mi się wszystkie podobają

jest dokładnie tak jak piszesz mamy ogromny ogrodowy potencjał na ogrodowisku. Dziwie się, że tak mało ogrodów z ogrodowiska wzięło udział... Jednak pozwole się nie zgodzić że dla każdego właściciela jest najpiękniejszy jego ogród... owszem mój ogród mi się podoba ale absolutnie nie uważam go za piękny
Według mnie piękniejszy ogród ma między innymi Sylwia, Marzenka, Gusiarz, Bogdzia, Anita, Madzia, Domi, Zeta, Mała Mi ... pomijając Danusi, z lustrem i zimozielony bo te są poza konkurencją ... mogłabym jeszcze kilka wymienić swojego za najpiękniejszy nie uważam pomimo że do konkursu się zgłosiłam...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:44, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
eee to dla nie zbyt skomplikowane, tzn za mało mam miejsca...

To wykop małe oczko a głębokie i nie będzie problemu.. zerwiesz tylko liście przed zimą i już.. albo małe lilie.. ja przezimowałam lotosa w garażu.. wiec co to są lilie

No to teraz druga na liście beznadziejnych.. Rose de Resht.. kwitnie do niczego w tym roku ... i zachorowała jako pierwsza..

Chyba pierwsze foto kwiatów w tym roku.. nawet nie było co focić.. i chyba ostatnie, bo jakoś nie kwapi się do szału .. tzn tylko mnie doprowadza do szału ... kandydatka nr jeden do wyciepania.. Pędy po poseudo kwitnieniu pierwszym.. poszły na ponad 1,5 metra... chora, nie kwitnie i wygląd krzewu jak baba jaga.. po nocy zapitej i tygodniu bez dostępu do łazienki..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:37, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
śliczna ta róża

Była śliczna... w tym doprowadza mnie do szewskiej pasji.. i wszystkie róże po sąsiedzku z nią też chore... grrrr... ale dam jej szansę do przyszłego roku..
Queen of Sweden... kwitnie drugi raz od dawna.. pierwsza zaczyna kwitnąć. Drugie tłoczenie dość małe kwiaty, ale krzew prosty i zdrowy. Kwiaty ma na tylko na czubku.... mus przyciąc niżej wiosną, bo aby kwaty obejrzeć trzeba na drabinę chyba wejść..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:35, 19 sie 2014

Do góry
eee to dla nie zbyt skomplikowane, tzn za mało mam miejsca...
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:34, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Ania jaka głębokość potrzebna jest dla lilii wodnych?

Zależy jakie duże oczko... moje zimują na głębokości ok 50-80cm.. ważne by woda nie zamarzła do samego dna.. czyli by nie zamarzły donice z liliami.. Ale bez problemu przechowują sie w garażu czy piwnicy. Nawet nieogrzewanym... folia pęcherzykowa.. okręcasz i dają radę nawet w mrozy
Ale najlepiej zapytaj Mariusza.. i weź poprawkę, że u Ciebie zimniej..

i cd róż..
Pomponella.. zielona.. ale pąki połamane przez ułamana katalpę.. trzeba poczekać na zawiązanie pąków nowych.. wierzę w nią...

Dziś przyszły róże dla sąsiadki i dla mnie... pierwszy raz zamawiałam w Rosa Ćwik... zapakowane tak, że najgłupszy dostawca nie był w stanie zniszczyć.. wszytko całe.. a Pomponella w pąkach Wrzucam foto, bo ostatnio dziewczyny boksowały się z połamanymi różami..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:33, 19 sie 2014

Do góry
śliczna ta róża
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:31, 19 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

hi, hi Uśmiałam się. ale dziś też głos oddałam.

też się uśmiałam a potem przeczytałam inne słowa i przykro mi się zrobiło bo nikt nie ma ani przykazu ani obowiązku ślepego głosowania na mój ogród.
Udział w konkursie wzięłam dla "świętego spokoju" bo przyjaciółka wierciła mi dziurę w brzuchu przez 6 wcześniejszych tygodni. Traktuję to jako zabawę i moje życie nie zależy od tego czy wygram czy nie...

Nie mniej jednak jest mi bardzo miło bo przeczytałam mnóstwo ciepłych słów
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:21, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

być może mam problem z czytaniem ze zrozumieniem [...] Tak czy siak bez sensu 'czepiać' się nazewnictwa...

Hahahaah, dobre! chyba tak jest w rzeczywistości bo napisałam przecież wyraźnie, że nie chodzi o to, czy kupił, odziedziczył, dostał w darowiźnie, tylko o to, że nie może działać do końca swobodnie i robić tego, co chce (i to może mieć wpływ na kształt ogrodu)

mniejsza o to, Ana, bo coś się zapętlamy

spokojnej nocki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:13, 19 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

proszę bardzo w konkursie
http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/zurawkowy-ogrod?contestGuid=53809
na ogrodowisku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza

Aniu, dzisiaj już znalazłam w konkursie, bo wysunął się do pierwszej dziesiątki. I Robaczek jest w pierwszej dziesiątce.
A na O znam ogród Łukasza, często zaglądam, choć nie zawsze mam czas pisać.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:09, 19 sie 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

hi, hi Uśmiałam się. ale dziś też głos oddałam.
Kto mi poda link do ogrodu Łukasza, bo jakoś go znaleźć nie mogę ?

proszę bardzo w konkursie
http://www.mojpieknyogrod.pl/ogrod/ogrod-ozdobny/zurawkowy-ogrod?contestGuid=53809
na ogrodowisku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies