Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 13:29, 20 sie 2014

I tak trzymać, zobaczysz, pomęczy cię, poleniechujesz i nagle sama ruszysz znam to
Kindzia 13:43, 20 sie 2014

Oby
Milka 14:03, 20 sie 2014

Danusiu.....oglądam, nawet dawkowane

Agata........wcześniej były agresywne i nasycone kolory
oto one znowu o poranku
ana_art 14:09, 20 sie 2014

a te rozplenice to kiedy tam sadziłaś???? od miesiąca mnie męczy takie zestawienie przy gazonach zamiast rh
Milka 14:15, 20 sie 2014

Od początku, jak te gazony powstały czyli będzie już 2 lata; cisy super je zarastają, za rok nic ich nie będzie widać
za gęsto tam mam, ale nawet nie myślę o kopaniu, 3 hosty potwory i 2 potwory Vertigo, jeżówki, lilie, ostróżki, naparstnice... i wcisnęłam jeszcze trzmieliny na pniu, odbiło mi
Milka 14:33, 20 sie 2014

Jula.....ma żyzną i wystarczająco wilgotną ziemię, nic tam nie rosło, ustawiam ją do poziomu zapinkami, a ta i tak w górę...może podleję jeszcze Florovitem? słońca pod dostatkiem, a sadziłam ją w czerwcu chyba w tym roku, będę czekać, może za rok mnie zaskoczy

a tu mój nabytek, szukałam długo, po przetestowaniu u fryzjera, rewelka, zamiata wszystkie psie włosy, nic się nie czepia do niej, idealnie zbiera w kupki, szczotka z gumekto też ważne narzędzie ogrodniczki

Gosia....jakby Krzyś z moim razem tu pracowali, to już za miesiąc byłoby oblewanie ale Sylwester tu na banka domek na żywo widziałaś, co ciapałam
miskant Ml o poranku

Marzenko.....cieszę się, że się podoba używamy Sadolin Extra biało kremowy, po pierwszej warstwie delikatne szlifowanie, bo włos staje i potem druga, jestem zadowolona, w realu równieża róża ma już w drugim kwitnieniu chyba z 9 pąków, czekam aby wszystkie naraz się otworzyły....tylko czy ja tu nie za gęsto naciapałam, 5 róż, 5 Vertigo i cedr, pewnie coś będę przenosić...
róże o poranku

Milka 14:46, 20 sie 2014

Kasiu........tam nie tylko czerwieniaste piękne, dużo więcej, naciesz się, zimą plany,wtedy z ochotą rewolucje robimy
ja z kolei po raz 3 będę przenosić żurawki, dobre...
otucha, jak szal...pomaga
ubiegłoroczne patyki, chyba Anabel i limki

i tegoroczne w pobliżu

Wiunia....a kiedyś gościła tam szwedzka czerwień, jakoś mi dąb ożywiała, a teraz wszystko spokojne, czyli się starzeję hi, hi

i kolejny wielki tegoroczny patyk, taki w kształcie procy, jeden bujnął wysoko, drugi niżej, chyba limka to jednak...bo wtykałam też Vanilki i Pinky

Milka 15:04, 20 sie 2014

Agatko.....pocieszyłaś mnie z tą różą, zatem tylko cierpliwość mi została
testowaliśmy różne specyfiki, najlepiej sprawdza się Sadolin Extra do zewnętrznych malowań, dajemy 2 warstwy; też nim będą deski na tarasie domku robione, chcę w całości jasny charakter utrzymać, resztę zrobią dodatki i zasłony z nieprzemakalnych tkanin na zewnątrz
motyle w Praktikerze upolowałam, okazja po przecenie, ale w Hortulusie kupowałam kolejne ozdoby; ważki, motyle, jaszczury i inne, duże są drogie do 300 zł, mniejsze około 40-60..
Astrid cudownie pachnie i kolor dobrego wina ma

a tu niespodzianka, pierwszy kłos trawki Miłka, to niska odmiana, bardzo ładna zwarta kępa
kwiatostan będzie mocno czerwono-różowy

Kasiu....na tych moich murach mam pole do popisu, galeria w ogrodziekocham to moje miejsce, stale coś się tworzy, każdy dzień inny, każdy rok w ogrodzie nie ten sam
żaby mam i żywe, niestety to dla mojej rottki wróg, też je ubija....ale wczoraj dostała pochwałę upolowała nornice, bo nieźle mi w kwitnących wrzoścach rządziły i zaczęły schnąć...
na mury puściłam bluszcze, pełno w różnych miejscach ale tylko ten ma takie wielkie liście

3 rodzaje hortek o poranku

Polinka.....ale się ubawiłam u mnie minęło 35 lat od ślubu czekam na wasale raczej weekend wchodzi w grę
Milka 15:08, 20 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Dobrze, że zdjęcie wnętrza domku powtórzone...CUDNE jest!!! Pięknie urządziliście!!! Takie przytulne wnętrze!!!

Już wkleiłam zdjęcie czerwoniastej

Dzięki Kasiu, no wszystko się nudzi, zima mi dzięki temu szybko przeleciała, z tą też tak będzie
buksiki męża po moim cięciu rosną i te czuby, co zostawiłam też, będę formy tworzyć

Milka 15:12, 20 sie 2014

eee_taam napisał(a)
Irenko a powiedz ty mi co ty robisz z twoja Hakonechloa macra ze tak rośnie

ja kupiłam te trawe 2szt w zeszłym sezonie przyrosły moze 1 lub dwa badylki ....cały czas mam wrazenie ze ktos mnie oszukał i szprzedał mi w odmianie "micra"

Nic nie robię, chyba jej dopasowało tam jest dość wilgotno, słońce nie tak palące, może to potrzebuje?
All Gold mam w 3 miejscach, również tu koło rh....ale widzę, ze orliki zasiały się na dobre i mus je wykopać, za ciasno!