Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Moja codzienność - ogród Oli 10:47, 16 paź 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Reniu klasyczna biel z małym dodatkiem

U mnie też będzie biel
Oj to tym bardziej jestem ciekawa)))
Szmaragdowy Zakątek 10:23, 16 paź 2016

Do góry
AnnaCh – ja po górach raczej mało wędruję, ale mimo korków na Zakopiance i tłumów na Krupówkach uwielbiam Zakopane. ..za WSPANIAŁE widoki (o każdej porze roku), za zapach kwaśnicy na żeberkach i smak oscypka z grilla (koniecznie z żurawiną), za niepowtarzalny nastrój ulubionej knajpki niedaleko Krupówek, za regionalne stragany pod Gubałówką, za gościnę gospodarzy i wspaniałą zabawę przy góralskiej muzyce i za to, że nigdzie indziej mi tak nie smakuje gorący grzaniec z pomarańczą i goździkami!
Nie ma chyba takiego drugie miejsca, w którym folklor i góralska tradycja sprzedawałyby się tak świetnie i z takim sukcesem zarażały wszystkich swoim klimatem.

ren133 – szara, mokra rzeczywistość …hmmm, no waśnie…a tam, rześko, czyściutko i bielutko…PIĘKNIE!
I pomyśleć, że ja zimy nie lubię ???!!!

Bogdzia – no widzisz, a ja o śniegu nic nie wiedziałam…może dlatego, że ja częściej oglądam telewizor niż telewizję. Nie lubię oglądać telewizji. Nie jestem wielkim jej przeciwnikiem, ale po prostu nie lubię jej. To wielki złodziej czasu. A ogromne ilości przemocy, nienawiści i krzywdy które wylewają się z ekranu generowały we mnie pewien rodzaj przygnębienia.
Żyjąc w meteorologicznej nieświadomości (zaopatrzona w parasol) pojechałam do Zakopca…a tam co?! Zamiast deszczu i burej pogody…miła niespodzianka !!! Piękna zimę mamy tej jesieni…ha ha
Moja codzienność - ogród Oli 10:02, 16 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Ależ jestem ciekawa tej kuchni może się zainspiruję

Reniu klasyczna biel z małym dodatkiem
Moja codzienność - ogród Oli 09:27, 16 paź 2016

Do góry
Ależ jestem ciekawa tej kuchni może się zainspiruję
Moja codzienność - ogród Oli 09:26, 16 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Olu jak mogłam pomyśleć że nic nie robisz haha ) buziol

hihihi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 15 paź 2016

Do góry
Wiedziałam, że się ze mnie śmiejecie jak tyle wpisów zobaczyłam
Także wpadłam oznajmić, że żyję Rąk, nóg i pleców nie czuję ale ... jestem z siebie dumna ... posadziłam wszystkie bukszpany!!! i jeszcze przesadziłam te od Karoli ... w sumie 100sztuk przez moje rączki przeszło
Łatwo nie było bo oczywiście najpierw trzeba było dobrze wszystko rozmierzyć - zrobić kwatery roślinkom, potem przesadzić róże i miscanty + bergenie ... no i wiadomo, że nie na zasadzie wykopać dołek, roślinka do środka i zasypac tylko wykopać głęboki dołek, nakłaść obornika, wymieszać z ziemią, dopasować roślinę i jeszcze wzbogacić mączką ... następnie w ten sam sposób ze stówką bukszpanów zrobic ... przy czym manewrować jeszcze między rurami od systemu nawadniającego Nie obyło się oczywiście bez problemów ... a mianowicie uszkodziłam jedną linię zasilającą donice przy tarasie ... na szczęście udało się szybko usunąć usterkę Boszsze jaka jestem zmęczona ... nie wiem jakim cudem udało mi się to wszystko wsadzić? ... chyba bardzo chciałam i musiałam (żeby buksiki się nie zmarnowały). Właśnie wzięłam gorącą kąpiel i idę spać
Na posty odpowiem jutro

I jeszcze dwa zdjęcia w trakcie dzisiejszych prac
Ogród Mirelli 21:14, 15 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Rozumiem
To co rozpoczynasz debatę na temat rabaty do liftingu?

Jeszcze nie. Najpierw planuję i muszę znaleźć nowe miejsce dla roślin, które tam rosną
Odcienie zieleni 2 17:34, 15 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Podobaja mi sie takie żywopłociki wśród bruku (piękny widziałam u Kasi siakowej) a u siebie nie iem dokaldnie ale czasami wystarczy jedno ujęcie, jedna inspirka i coś się może w głowie urodzi

Czekam

U mnie nie dasz rady sie zainspirować, ale zdjęcia zrobiłam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:27, 15 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Jak już powstaną kostki i dosadzę trawki to rozwiązanie samo się nasunie

Hehe dokładnie, też tak robię. Najpierw sadzę to co na 100% a niewiadome samo się rozwiązuje. Z naszą wyobraźnią to niestety nie zawsze jest tak łatwo i lubi płatać figla
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 17:10, 15 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję
A dziś juz nie mam wyjścia - muszę świeżą dostawę buksów posadzić

miłego sadzenia niech rosną zdrowo te slicznotki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:42, 15 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję

śliczne buksiki i pewnie pięknie znowu wszystko wyjdzie, mozesz mi Renia napisać ile płaciłaś za buksy tak dla porównania?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:00, 15 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dziękuję

Jakie cudowne pogoda sie poprawiła, to migiem posadzisz, ja muszę z cebulowymi powalczyć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:26, 15 paź 2016

Do góry
Macham sobotnio moim wiernym towarzyszkom))))
Przerwa na kawkę Ostecznie zdecydowałam sie na wersję "reksiową" ale za kostkami nic a za carexami miskany + roże (róże za buksami źle wyglądają bo mam tam mało miejsca). Kostki ostatecznie 130cm x 90cm. Sadzonki buksikowe sadzę co 25cm

Dzięki KAsiu, ze zagladasz
Odcienie zieleni 2 09:54, 15 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
...

ale czasami wystarczy jedno ujęcie, jedna inspirka i coś się może w głowie urodzi
Tak dokładnie jest
Mi się właśnie urodziło, że potrzebuję jeszcze 7 kulek buksowych Ciekawe co na to eM
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:41, 15 paź 2016

Do góry
anbu napisał(a)

Ekstra rabata

Aniu Dzisiaj czekają ją jeszcze zmiany ale dziękuję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 08:40, 15 paź 2016

Do góry
Pawlus napisał(a)
Nadrobiłem wszystko, graby cudne i na pewno rabata wyjdzie świetnie

Dziękuję
Odcienie zieleni 2 08:37, 15 paź 2016

Do góry
Efffa napisał(a)

Renia pewnie, ze zrobie z dalszej perspektywy, jutro jak wrócę z pracy.Generalnie ten bukszpan jest po dwóch stronach wejścia do domu, a Ty u Ciebie gdzie taki bukszpan chcesz wsadzić? Lub co kombinujesz? Pytam, bo ja tam mam pusto i może bym sie zainspirowała Twoim pomysłem?

Podobaja mi sie takie żywopłociki wśród bruku (piękny widziałam u Kasi siakowej) a u siebie nie iem dokaldnie ale czasami wystarczy jedno ujęcie, jedna inspirka i coś się może w głowie urodzi

Czekam
Odcienie zieleni 2 23:07, 14 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A można prosić z dalszej perspektywy?

Renia pewnie, ze zrobie z dalszej perspektywy, jutro jak wrócę z pracy.Generalnie ten bukszpan jest po dwóch stronach wejścia do domu, a Ty u Ciebie gdzie taki bukszpan chcesz wsadzić? Lub co kombinujesz? Pytam, bo ja tam mam pusto i może bym sie zainspirowała Twoim pomysłem?
W Gąszczu u Tess 21:22, 14 paź 2016

Do góry
Joku napisał(a)
Tessi, lube do ciebie zaglądać. Po raz pierwszy moje oczy widzą tak rozrośniętą Kassandrę. Zresztą u ciebie wszystko super rośnie.

Kassandra rzeczywiście przeszła wszelkie wyobrażenia)))
Rośnie, bo mam już niezłą glebę w ogrodzie. Glina, ale wzbogacona tonami kompostu. Widzę ogromną różnicę pomiędzy moją starą stroną ogrodu, a nową (czyli ogródkiem Babci Danusi).
jazzy napisał(a)
Twój ogród jest niesamowicie klimatyczny i cudnie zaaranżowany. Gapię się i gapię...
Buziaki!

Och, bez przesady)) Klimatyczny - no może tak. Ale cudnie zaaranżowany???
Cuda to Ty masz w swoim ogrodzie. CZAD!
ren133 napisał(a)

u mnie są nawet bardziej limonkowe ... ładne o ile ich gąsienniczki te małe wredne nie żrą

Ścinałaś liście? Bo ja nie, a zauważyłam, że obecnie wypuszcza nowe i są bardzo limonkowe. U mnie zielone ufoludki żrą głównie żurawki, orlików nie ruszają.
Dziękuję w imieniu citronelek

Juzia napisał(a)

Jaki tam protest!?!?! Jeden worek i wąż ogrodowy???
Phi!

Świetny Widok!!!

Jakie phi, co za phi Widziałaś tu u kogoś wąż i worek foliowy?
MarzenaG napisał(a)
ale fajna ten powojnik Kasandra nie znałam go wcześniej.
pasowałaby mi do niebieskiego zakątka, musze namierzyć na wiosnę

Teresko wszystko piękne i takie dorodne

Kassandrę polecam. Jest świetna. Lubię niebieski kolor w ogrodzie. Ten powojnik, nawet kiedy przekwitnie, jest nadal dekoracyjny - ma ozdobne kwiatostany. Postaram się jutro zrobić zdjęcia.
lojalna_ napisał(a)
Zurawki limonkowe biją po oczach piekne ))

No Widziałam, że ktoś je przypiął
Basilikum napisał(a)
Te limonkowe tez mi od razu wpadly w oko az sie zastanawiam gdzie ja mam dostatecznie duzo cienia.

Piekny masz ogrod, szkoda, ze nie zdolam calego watka przeczytac (drugi dalam rade )

Czy cienia jest dość można sprawdzić tylko w jeden sposób - sadząc citronelki Sorry, taki żarcik nieudolny. Cirtonelki u mnie rosną takze w przedogródku - tam jest słońce. Ale liscie im przypala.
Wątku nie czytaj, naprawdę nie ma w nim nic, czego się nie dowiesz w innych wątkach.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 20:59, 14 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Tutaj Reniu masz w cieniu,rabata od północy.praktycznie w ogóle bez słońca

Dalej ta rabata wchodzi w strefę słoneczną

Krzaczki dużo mniejsze,jaśniejsze.

Dziękuję Ci Kasiu, że o mnie pamiętalaś Ładna u Ciebie ta H ... dumam jeszcze nad ID
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies