Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Milka 13:50, 13 paź 2016

O matulu, jaka zima w Tatrach, ale za to ile słońca hosty w jesiennych odsłonach tez mi się podobają
Nikita 00:40, 14 paź 2016

yolka – Jolu, tam pięknie słoneczko skrzyło się w bielutkich płatkach śniegu.

AgataP – Nooo… było super. Tym bardziej, że ja po prostu kocham Zakopane, uwielbiam to miasto, niesamowity nastrój i klimat który tam panuje… i wspomnienia….

Krys – czapka……hmmm….została w domu

Ewik – śniegu było po kolana…śliczny, mięciutki puch !

Margarete – mi też ta zima nie przeszkadzała…szkoda tylko, że ja nic wcześniej nie wiedziałam o śniegu i panujących tam temperaturach. Nie oglądałam przed wyjazdem prognozy pogody. Ale dałam radę. Kilka bluzeczek ubranych „na cebulkę” , rękawiczki zakupione na regionalnym straganie i było ok.

Milka – Irenko, śliczna zima! Aż nie chciało się wracać do tej ponurej, deszczowej codzienności.
AnnaCh 08:45, 14 paź 2016

Ja kocham Tatry, Zakopane już mniej
Wyjazd super, ale mi akurat ten śnieg w wędrówkach by przeszkadzał
Pozdrawiam Madzia
ren133 08:48, 14 paź 2016

Pozdrawiam Magda Fajnie tak oderwać się na chwilę od szarej rzeczywistości
Bogdzia 11:48, 14 paź 2016

Pisałas że bedziesz w górach a o śniegu tez wiedzialam bo w tv mówią. Sporo tego śniegu spadło , piękne widoki.
Nikita 10:23, 16 paź 2016

AnnaCh – ja po górach raczej mało wędruję, ale mimo korków na Zakopiance i tłumów na Krupówkach uwielbiam Zakopane. ..za WSPANIAŁE widoki (o każdej porze roku), za zapach kwaśnicy na żeberkach i smak oscypka z grilla (koniecznie z żurawiną), za niepowtarzalny nastrój ulubionej knajpki niedaleko Krupówek, za regionalne stragany pod Gubałówką, za gościnę gospodarzy i wspaniałą zabawę przy góralskiej muzyce i za to, że nigdzie indziej mi tak nie smakuje gorący grzaniec z pomarańczą i goździkami!
Nie ma chyba takiego drugie miejsca, w którym folklor i góralska tradycja sprzedawałyby się tak świetnie i z takim sukcesem zarażały wszystkich swoim klimatem.

ren133 – szara, mokra rzeczywistość …hmmm, no waśnie…a tam, rześko, czyściutko i bielutko…PIĘKNIE!
I pomyśleć, że ja zimy nie lubię ???!!!

Bogdzia – no widzisz, a ja o śniegu nic nie wiedziałam…może dlatego, że ja częściej oglądam telewizor niż telewizję. Nie lubię oglądać telewizji. Nie jestem wielkim jej przeciwnikiem, ale po prostu nie lubię jej. To wielki złodziej czasu. A ogromne ilości przemocy, nienawiści i krzywdy które wylewają się z ekranu generowały we mnie pewien rodzaj przygnębienia.
Żyjąc w meteorologicznej nieświadomości (zaopatrzona w parasol) pojechałam do Zakopca…a tam co?! Zamiast deszczu i burej pogody…miła niespodzianka !!! Piękna zimę mamy tej jesieni…ha ha
Nikita 10:30, 16 paź 2016

A w „szmaragdowym” nadal jesień…rozpoczyna się coroczny, kolorowy spektakl…
winobluszcz zapłonął CZERWIENIĄ

ZŁOCĄ się hosty

miłorzęby eksplodowały ŹÓŁCIĄ
Nikita 10:34, 16 paź 2016

Nadal „kocą” się rozplenice, zakwitł także zebrinus

zakwitło coś co do tej pory było bluszczem…ale bluszczem raczej nie jest
jankosia 10:50, 16 paź 2016

Haha, jest bluszczem I coś kojarzę że od momentu kiedy zakwita zostaje objęty ochroną Tylko to info trzeba zweryfikować bo nie wiem czy aktualne i czy w ogrodach też Zazdroszczę ci
AnnaCh 11:27, 16 paź 2016

Magda ja mam takie jedno miejsce, które kocham za widok na najwyższe Tatry, ale to w Bukowinie A klimat góralski bardzo lubię, szczególnie muzykę z niebanalnymi rozwiązaniami harmonicznymi. Widać, że mam w domu muzyka
Przebarwiające się hosty są śliczne, ale miłorząb wymiata