Nie cięte wyrosną w ogromne drzewa, miałam takie w jednym z ogrodów, wielkie jak dom, ciagle sypały się obumarłe suche gałązki, strasznie śmieciło. Jest śliczne gdy młode i ładne świeże gałazki, potem niesie dużo mniej radości.
Moja wierzba u Mamy przyjęła się z patyka wsadzonego w ziemię, potem wrosła w płot i go rozwaliła. To wszędobylskie drzewo
Napisałam Marto kiedyś do Kwietnika artykuł o wiejskim ogrodzie Zdzisława, chyba musze go ponownie odwiedzić w mojej rodzinnej miejscowości. Tamten ogród to właśnie tak jak piszesz wygląda.
Mam na drewutni i co roku przemarza. Sąsiadka też miała pięknie porośniętą siatkę i którejś zimy wszystko jej przemarzło. Zostawiła na siatce uschnięty bluszcz jako zasłonę... Brzydko to wygląda...
Dzisiaj świeciło słoneczko i moja brygada RR cięła mocno tulipanowca. Podkrzesałam od dołu jedno piętro gałęzi, żeby nie właziły na świerki. Świerkom poobcinałam końcówki, żeby się zagęszczały.
Jak widać zima u mnie nie odpuszcza. Rynny popękane niestety i lodowe kałuże.
Tutaj widać, że tulipanowiec uległ burzy i mocnym podmuchom wiatru. Bardzo brzydko ma w środku. Nie ma przewodnika, przez co ciągle go zmuszam, żeby nie rósł na boki tylko do góry.
Tniemy Fiskarsem na teleskopowym wysięgniku, to zmyślne urządzenie i bardzo pomoce
Chłopaki w dobrym humorze, to już inny ogród, gdzie było wielkie cięcie
Bo to nie oni siedzą na drzewie tnąc "wilki". Tomek się męczy
pięknie pisze Ania monteverde o kobietkach . baaardzo mi się to podoba .
Danusiu właśnie wczoraj wypróbowałam sekator od ciebie . jest super .w ogrodzie pierwsze koty za ploty . wycięłam trawy które twardo stały na straży zimy i już pokusiłam się przyciąć hortensje . , ale to w tych zacisznych miejscach . na przewiewie jeszcze mam opory . dość wcześnie wzięłam się za przycinanie . jak myślisz derenie i wajgele już można? , może nic im nie będzie
Iwonko, jeśli dąb czerwony to zostaw, a jak zwykły to wywalaj, bo tylko mączniak i walące w dach żołędzie aż do grudnia, a może i dłużej, masa liści. Póki możesz to usuwaj, posadzisz lepsze drzewo. Świerki cudowne i to one powinny być gwiazdami Twojego ogrodu.