Ferie spędziłam na Teneryfie, odpoczęłam i załapałam słońca, endorfin, myślałam, że wrócę, to już będzie wiosna, będzie ogród, ptaszki... tymczasem w czwartek w samolocie rozmyślałam gdzie wracam i czy wszystko ok. Moje myśli, jak pewnie wszystkich krążą wokół jednego, jedyne ukojenie, to jak pójdę, nawet w zimnicy na ogród, tym sposobem mam nawet już coś zrobione...
Witaj Elu.
Przez tą wojnę na Ukrainie to wszyscy jesteśmy rozbici i w stresie
Dziwnego i smutnego czasu przyszło nam do przezywania.
O tak, troszkę odpoczywam od Ogrodowiska
Zima lekka, teraz na lekkim mroziku parę dni.
W sobotę wyszłam na godzinkę do ogrodu i już przycięłam powojniki, kilka hortensji i kilka traw.
No i troszkę badylków po zimie wywiozłam na ognisko. a uzbierałam tego 3 taczki.Ale jeszcze tego będzie.
Czekam na cieplejsze dni do takich działań.
O super, że skrzypaczka niebieska bardzo się podoba twojej synowej
Teraz mam zamówienie na kwiaty i na blond skrzypaczkę i jakiś kolor sukni wymyślę.
Fajnie,że anioły będą potrzebne.Lubię anioły.
Ostatnio malowałam na konkurs i na desce anioł nad Klesztowskim kościołem.
Obok mnie jest Klesztów i taki kościółek i moja parafia też
Jak każda bylina rozłogowa wymaga czujności. Ona jest tak żywotna, że przeżyje zabiegi o każdej porze roku.
Na tej Twojej skarpie puściła się na żywioł. Można było ją przyciąć i byłoby OK.
Pod swoje brzozy wrzuciłam tojeść rozesłaną i rogownicę oraz kilka kuklików. Niczego już tam nie pielę. To takie półdzikie miejsce. Fotogeniczne bardzo kiedy ta rogownica kwitnie.
Zostawiam dla zachęty.
Justyna milusi tarasik fajnie go obsadziłaś .
Co do Plqtanów to w zeszłym roku trafiłam je w markecie ale em mi nie dał kupić bo podobna u nas na Mazowszu by przemarzał?
W tym roku jak trafię to na pewno już kupię
Moje doświadczenie mi mówi że musisz je głębiej wsadzić lub wepchac do dna i ciut skrócić. Zakoruj grubo drobną korą i w zaciszne miejsce. Można zadolować to niewysychają tak szybko.
Udadzą się na 100 proc bo masz ręke do roślin.
Ja teraz mam takie doniczki głębsze bo w ziemi mi nornice żeżarły.
I założyłam donicowe przedszkole.