Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

MartaCho 12:33, 03 cze 2022

Pięknie, pięknie!
Roocika 12:59, 03 cze 2022

Rododendrony z paprociami super i sesleria pod brzozami z czosnkami w duecie też

Asia, pod brzozami masz słonecznie?
Wiolka5_7 13:22, 03 cze 2022

Asia piękne masz rodki
Też mi się podoba lepiej sesleria niż śmiałek na brzozowej

Boski łan kocimiętki ja się nie mogę na WL u siebie napatrzeć, no boska jest w masie cieszę się, że ją posadziłam ,podpatrując u Ciebie
Margerytka40 14:24, 03 cze 2022

MartaCho napisał(a)
Pięknie, pięknie!

Dzięki Marta. Tak sobie myślę, że mogľabym już iść na emeryturę. Nie chce mi się pracować gdy w ogrodzie tak cudnie wszystko kwitnie. Albo żeby tak pracować dajmy na to od listopada do kwietnia a reszta roku urlop dla ogrodu, płatny rzecz jasna
Margerytka40 14:34, 03 cze 2022

Roocika napisał(a)
Rododendrony z paprociami super i sesleria pod brzozami z czosnkami w duecie też

Asia, pod brzozami masz słonecznie?

Zagląda tam trochę słońca. Najpierw wschodnie z jednej strony, póżniej południowe tyke, co sosny przepuszczą. Okazuje się, że wcale nie mało. Brzozy jeszcze bardzo nie zacieniają a mam zamiar podkrzesywać je od dołu jeszcze trochę.
Margerytka40 14:40, 03 cze 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Asia piękne masz rodki
Też mi się podoba lepiej sesleria niż śmiałek na brzozowej

Boski łan kocimiętki ja się nie mogę na WL u siebie napatrzeć, no boska jest w masie cieszę się, że ją posadziłam ,podpatrując u Ciebie

Nie dziwię się, że nie możesz się napatrzeć. W masie ona super się prezentuje. Nie kładzie się tak jak sadzona po 1 sztuce. W zeszłym roku baaardzo długo była u mnie ładna. Do tego stopnia, że szkoda mi było i nawet jej nie cięłam.

Te śmiałki tam za wysokie były. Teraz jest idealnie
Anda 15:49, 03 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)

Świetnie to wygląda
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 17:53, 03 cze 2022

Anda napisał(a)

Świetnie to wygląda

Ewunia fajnie, że tak uważasz, bo te azalie tak trochę z przypadku tam wylądowały. Mam nadzieję, że uda mi się je tak obsadzić by mnie nie wkurzało. Myślę czy nie rozrzucić ich tam trochę bardziej, czy nie za prosta linia powstała z tego koloru. Może jak krzaczki trochę zgrubieją jeszcze nie wyjdzie to źle. Nie chciaľabym też by zajmowały całą tę część bo na później też coś jeszcze by się przydało posadzić
Gruszka_na_w... 21:59, 03 cze 2022

Margerytka40 napisał(a)
Szukam jeszcze czegoś podobnego co kwitłoby z różami.

Spróbuj z żurawką Paris. Ona jest bardzo podobna do tej żuraweczki i bardzo długo kwitnie.
Niektóre zdjęcia w necie przekłamują jej kolor. Kwiatuszkom zdecydowanie bliżej do różu.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Margerytka40 20:51, 05 cze 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Spróbuj z żurawką Paris. Ona jest bardzo podobna do tej żuraweczki i bardzo długo kwitnie.
Niektóre zdjęcia w necie przekłamują jej kolor. Kwiatuszkom zdecydowanie bliżej do różu.

Będę mieć tę żurawkę na uwadze Haniu.

Trochę różanki