Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Róże Davida Austina 14:04, 08 mar 2011

Do góry
Cudowne róże na kwiat cięty od Davida Austina. Ten bukiet był w 2010 roku na Chelsea Flower Show.

Juliet

Najpiękniejsza i najsubtelniejsza, z mnóstwem misternie ułożonych płatków, niczym pisklę w gniazdku.
Lekki zapach, ale prześliczny kształt rozety równoważy tę niedoskonałość. Prace hodowlane nad tą odmianą trwały ponad 15 lat. Idealna do bukietów ślubnych.

Poniżej, obok pomarańczowej Juliet widzimy kremową Patience

Bukiet róż ciętych tzw. cut roses: Miranda, Juliet, Patience, Rosalind, Emily, Darcey

Link do tych róż

http://www.davidaustinroses.com/english/Advanced.asp?PageId=1974

Rozpoznawanie odmian róż 13:54, 08 mar 2011

Do góry
Szkółka Davida Austina.

W tym roku tam będę. Bardzo jestem ciekawa, czy są wszystkie w sprzedaży na miejscu
Planuję oczywiście zakupy. Walizka gotowa.

http://www.davidaustinroses.com/english/Advanced.asp
Ogródek Hanusi po zimie 07:40, 08 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Krokusiki moje to dopiero za miesiąc chyba wyjdą Jeden jałowiec gorzej się ma jakoś
To i dobrze będzie cieplej to chociaż wyjdziesz go pooglądać ,a jak zimno to się nie chce stać nad krokusikiem i podziwiać jego piękna i siły przebiciaJa dlatego nie mam bardzo wczesnych oznak wiosny u siebie ...
Pogaduchy nocnych marków...ale nie tylko o ogrodach:) 01:10, 08 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Dla naszych nocnych Pań Marek:

Piękny naprawdę ,dziękuję Danusia w swoim imieniu Miłych snów
Pogaduchy nocnych marków...ale nie tylko o ogrodach:) 00:28, 08 mar 2011

Do góry
Dla naszych nocnych Pań Marek:

Pogaduchy nocnych marków...ale nie tylko o ogrodach:) 00:28, 08 mar 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
a o co chodzi?

Przyszła widomość co się sama wysyła i zasypuje nam skrzynki na FB, nie otwierać, usunąć bez czytania:
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:26, 08 mar 2011

Do góry
Dla naszych Pań Ogrodniczek, choć też kobieta, ale wrzucę najlepsze bukieta:

Fiołki afrykańskie - Saintpaulia 00:22, 08 mar 2011

Do góry
A jakże, ja wszak hurtownik jestem
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 00:21, 08 mar 2011

Do góry
No właśnie, już by było ich pełno, ale jak widać lód i mróz Nic nie poradzę
Ogródek Hanusi po zimie 00:19, 08 mar 2011

Do góry
Krokusiki moje to dopiero za miesiąc chyba wyjdą Jeden jałowiec gorzej się ma jakoś
Mój ogród....czyli bardzo wredny kawałek planety;) 00:17, 08 mar 2011

Do góry
Emilianoparmezano napisał(a)
Znalazłem też takie coś

Fajnie

A mnie ta piwnica jakoś nie przeraziła, a gdzie te cegły "dziurawki "stropowe?
Michael my Garden 21:56, 07 mar 2011

Do góry
Tyna, taka robota nas czeka u Zbyszka Tylko jałowiec bardziej płożący.
Mój kawałek raju 21:46, 07 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Zbyszku, to zrób sobie taki żywopłot, Twoje okazy wyjątkowo pięknie wyglądają. Najpierw musisz założyć "żłobek"

Danusiu - jak przyjedziesz to mi może coś doradzisz . W ciągu jednego sezonu można mieć żłobek na 100 łóżeczek .Tylko trzeba mieć gdzie to wsadzić.
Szafirki (Muscari macrocarpum) 20:08, 07 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ja też kiedyś miałam szafirki (zwykłe) w starym ogrodzie, jednak denerwowały mnie te trwawiaste liście długo utrzymujące się. Białe jednak bardzo mi się podobają.
A w zeszłym roku nabyłam ciekawą odmianę, tylko nie wiem, czy nie będzie mdła i niewidoczna w ogrodzie ?

Danusiu ja też w tamtym roku je nabyłem zobaczymy co z tego będzie widziałem je w rzeczywistości w jednej ze szkółek ciekawie wyglądał ale jeden kwiat był i efektu z daleka nie było widać Jednak one sporą kępę muszą mieć
Mój kawałek raju 19:55, 07 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Aniu w tym roku będziesz miałam bazę z kordylin bordowych, do nich szykuj dodatki

Kordyliny będą królować w tym roku w naszych ogrodach , mnie się na razie udało zakupić trzy liczę na Tracza wiosną na trochę większe na dekoracje schodów Danusiu jak byś znowu je spotkała w leroy merlin daj znać
Michael my Garden 19:10, 07 mar 2011

Do góry
Tutaj na tarasie od strony południowej Michael ma ładne jałowce, jednak chciałby je przyciąć, aby w przyszłości można tam było schodzić po schodach. Poradziłam, jak to zrobić, tniemy na rozgałęzieniach pędów.

Ogromna sosna wejmutka, przyznacie, że duży okaz Michael uszczykuje je celem zagęszczenia

A od frontu pomysł, jak uratować zniszczony jałowiec "Stricta". Zobaczcie sami, Michael zrobił z niego zaczątki formy bonsai, niedługo piękny okaz będzie.

Poradziłam też kilka innych tematów jako bardziej doświadczona ogrodniczka.

Michael my Garden 19:07, 07 mar 2011

Do góry
Witam wszystkich, przekroczyłam próg domu i od razu na Forum.
Kochani, Michael mieszka najbliżej mnie ze wszystkich Fanów Ogrodowiska, mogę do niego iść na piechotę z psem, albo rowerem

Wspaniały, młody chłopak z miłą żoną mnie przywitali i trzy pieski, o których była mowa.
Jeden brązowy z długim włosem szczególnie mi się spodobał. Nawet bym go adpotowała..

Front doskonale opiera się pieskom, gęsta jodełka koreańska - oczko w głowie Michaela - rośnie tyle, ile przystało, okrywana włókniną w czasie większych mrozów. Trochę tuje od samej ulicy nadwyrężone, ale trudo - psy muszą bronić posesji.

Za to z tyłu piękna kolekcja iglaków, nawet jest samodzielnie wyhodowana z sadzonki tuja "Spiralis".

Obejrzałam tuje te co mają być przesadzane, stwierdziłam, że jak najbardziej można je przesadzić.Umówiliśmy się na dalsze spotkania i u mnie i u Michaela Dziękuję za miłe przyjęcie i zaufanie

Nakreśliłam mniej więcej, jak trzeba obkopać tuje, żeby z powodzeniem przesadzić

Michael my Garden 13:46, 07 mar 2011

Do góry
Michael napisał(a)
Witam wszystkich serdecznie...
Dzisiaj miałem zaszczyt gościć wspaniałą osobę w moim ogrodzie a mianowicie :
Danutę Młoźniak z Gardenarium
Muszę przyznać, że pogoda dokazała pozwoliła obejrzeć mój drzewostan na mojej posesji, który po zimie może nie wygląda najokazalej ale z wiosną na pewno ukaże swoje piękno
Również moje wspomniane wcześniej Thuje occidentalis - Smaragd, o których wspominałem w wątku o Pomocy z thujami... ujrzały oko ekspata . Już teraz wiem jak i co...
Danuto bardzo dziękuję, że zgodziłaś się zagościć w moim niewielkim "Garden"
Mam nadzieję, że nie wystraszyłaś się

pozdrawiam wszystkich Michael.
Sama szefowa odwiedziła ...zazdroszczę
Michael my Garden 13:41, 07 mar 2011

Do góry
Witam wszystkich serdecznie...
Dzisiaj miałem zaszczyt gościć wspaniałą osobę w moim ogrodzie a mianowicie :
Danutę Młoźniak z Gardenarium
Muszę przyznać, że pogoda dokazała pozwoliła obejrzeć mój drzewostan na mojej posesji, który po zimie może nie wygląda najokazalej ale z wiosną na pewno ukaże swoje piękno
Również moje wspomniane wcześniej Thuje occidentalis - Smaragd, o których wspominałem w wątku o Pomocy z thujami... ujrzały oko ekspata . Już teraz wiem jak i co...
Danuto bardzo dziękuję, że zgodziłaś się zagościć w moim niewielkim "Garden"
Mam nadzieję, że nie wystraszyłaś się

pozdrawiam wszystkich Michael.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:36, 07 mar 2011

Do góry
Dzięki Nesko za oodwiedziny, u mnie też była ruinka, sąsiadka z walącym się, dziurawym domem, brzydkie ruiny za płotem. Ile musiałam użyc swoich zabiegów ogrodniczych żeby sobie z tym poradzić Ciesz się ze swojej pięknej i wielkiej działki. Wiem dobrze, ile to pracy wymaga, ja wręcz marzę o takim terenie, a nawet większym.

Widać, że kochasz ogród i życzę Ci zdrowia i wytrwałości w działaniu. Dobrze, że masz do tego wspólnika
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies