Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Mój kawałek raju 21:46, 07 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Zbyszku, to zrób sobie taki żywopłot, Twoje okazy wyjątkowo pięknie wyglądają. Najpierw musisz założyć "żłobek"

Danusiu - jak przyjedziesz to mi może coś doradzisz . W ciągu jednego sezonu można mieć żłobek na 100 łóżeczek .Tylko trzeba mieć gdzie to wsadzić.
Szafirki (Muscari macrocarpum) 20:08, 07 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ja też kiedyś miałam szafirki (zwykłe) w starym ogrodzie, jednak denerwowały mnie te trwawiaste liście długo utrzymujące się. Białe jednak bardzo mi się podobają.
A w zeszłym roku nabyłam ciekawą odmianę, tylko nie wiem, czy nie będzie mdła i niewidoczna w ogrodzie ?

Danusiu ja też w tamtym roku je nabyłem zobaczymy co z tego będzie widziałem je w rzeczywistości w jednej ze szkółek ciekawie wyglądał ale jeden kwiat był i efektu z daleka nie było widać Jednak one sporą kępę muszą mieć
Mój kawałek raju 19:55, 07 mar 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Aniu w tym roku będziesz miałam bazę z kordylin bordowych, do nich szykuj dodatki

Kordyliny będą królować w tym roku w naszych ogrodach , mnie się na razie udało zakupić trzy liczę na Tracza wiosną na trochę większe na dekoracje schodów Danusiu jak byś znowu je spotkała w leroy merlin daj znać
Michael my Garden 19:10, 07 mar 2011

Do góry
Tutaj na tarasie od strony południowej Michael ma ładne jałowce, jednak chciałby je przyciąć, aby w przyszłości można tam było schodzić po schodach. Poradziłam, jak to zrobić, tniemy na rozgałęzieniach pędów.

Ogromna sosna wejmutka, przyznacie, że duży okaz Michael uszczykuje je celem zagęszczenia

A od frontu pomysł, jak uratować zniszczony jałowiec "Stricta". Zobaczcie sami, Michael zrobił z niego zaczątki formy bonsai, niedługo piękny okaz będzie.

Poradziłam też kilka innych tematów jako bardziej doświadczona ogrodniczka.

Michael my Garden 19:07, 07 mar 2011

Do góry
Witam wszystkich, przekroczyłam próg domu i od razu na Forum.
Kochani, Michael mieszka najbliżej mnie ze wszystkich Fanów Ogrodowiska, mogę do niego iść na piechotę z psem, albo rowerem

Wspaniały, młody chłopak z miłą żoną mnie przywitali i trzy pieski, o których była mowa.
Jeden brązowy z długim włosem szczególnie mi się spodobał. Nawet bym go adpotowała..

Front doskonale opiera się pieskom, gęsta jodełka koreańska - oczko w głowie Michaela - rośnie tyle, ile przystało, okrywana włókniną w czasie większych mrozów. Trochę tuje od samej ulicy nadwyrężone, ale trudo - psy muszą bronić posesji.

Za to z tyłu piękna kolekcja iglaków, nawet jest samodzielnie wyhodowana z sadzonki tuja "Spiralis".

Obejrzałam tuje te co mają być przesadzane, stwierdziłam, że jak najbardziej można je przesadzić.Umówiliśmy się na dalsze spotkania i u mnie i u Michaela Dziękuję za miłe przyjęcie i zaufanie

Nakreśliłam mniej więcej, jak trzeba obkopać tuje, żeby z powodzeniem przesadzić

Michael my Garden 13:46, 07 mar 2011

Do góry
Michael napisał(a)
Witam wszystkich serdecznie...
Dzisiaj miałem zaszczyt gościć wspaniałą osobę w moim ogrodzie a mianowicie :
Danutę Młoźniak z Gardenarium
Muszę przyznać, że pogoda dokazała pozwoliła obejrzeć mój drzewostan na mojej posesji, który po zimie może nie wygląda najokazalej ale z wiosną na pewno ukaże swoje piękno
Również moje wspomniane wcześniej Thuje occidentalis - Smaragd, o których wspominałem w wątku o Pomocy z thujami... ujrzały oko ekspata . Już teraz wiem jak i co...
Danuto bardzo dziękuję, że zgodziłaś się zagościć w moim niewielkim "Garden"
Mam nadzieję, że nie wystraszyłaś się

pozdrawiam wszystkich Michael.
Sama szefowa odwiedziła ...zazdroszczę
Michael my Garden 13:41, 07 mar 2011

Do góry
Witam wszystkich serdecznie...
Dzisiaj miałem zaszczyt gościć wspaniałą osobę w moim ogrodzie a mianowicie :
Danutę Młoźniak z Gardenarium
Muszę przyznać, że pogoda dokazała pozwoliła obejrzeć mój drzewostan na mojej posesji, który po zimie może nie wygląda najokazalej ale z wiosną na pewno ukaże swoje piękno
Również moje wspomniane wcześniej Thuje occidentalis - Smaragd, o których wspominałem w wątku o Pomocy z thujami... ujrzały oko ekspata . Już teraz wiem jak i co...
Danuto bardzo dziękuję, że zgodziłaś się zagościć w moim niewielkim "Garden"
Mam nadzieję, że nie wystraszyłaś się

pozdrawiam wszystkich Michael.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:36, 07 mar 2011

Do góry
Dzięki Nesko za oodwiedziny, u mnie też była ruinka, sąsiadka z walącym się, dziurawym domem, brzydkie ruiny za płotem. Ile musiałam użyc swoich zabiegów ogrodniczych żeby sobie z tym poradzić Ciesz się ze swojej pięknej i wielkiej działki. Wiem dobrze, ile to pracy wymaga, ja wręcz marzę o takim terenie, a nawet większym.

Widać, że kochasz ogród i życzę Ci zdrowia i wytrwałości w działaniu. Dobrze, że masz do tego wspólnika
Ogródek Hanusi po zimie 09:25, 07 mar 2011

Do góry
U Ciebie różaneczniki nie są pozwijane, a u mnie mrozi co rano, stoją takie smutne
A wczoraj sypnęło śniegiem
Kosiarka 09:22, 07 mar 2011

Do góry
Na dużą powierzchnię bardzo się przydaje z napędem, bo kosiarka z wypełnionym koszem jest ciężka do pchania A tak kosiarka ciągnie Ciebie

A poniżej kosiarki na Gardenii 2011

Jeśli mogę coś doradzić, jeśli kosz nie będzie wykorzystywany, a trawa mulczowana, to szybciej tworzy się filc i wertykulacja dokładna konieczna. Trzeba też kosić często, żeby trawa nie była za długa.
Polecam koszenie z koszem, jednak z dużego trawnika jest straszna ilość skoszonej trawy, czy masz gdzie ją zagospodarować, czy oddać na kompost?
Gardenia 2011 09:13, 07 mar 2011

Do góry
Ciekawy okaz

Thuja plicata "Whipcord"

Iglaki szczepione

Osobliwości iglaste

Pomiędzy halami było ciepło

Gardenia 2011 09:06, 07 mar 2011

Do góry
Stoisko z balkonowymi było czarno-biało-żółte

Gardenia 2011 09:04, 07 mar 2011

Do góry
Nie jestem pewna, nie dam ręki uciąć Trzeba będzie sprawdzić

Moje czernie:
Mystical Black Velvet

Mystical Phantom

IPM Essen 2011 - Międzynarodowe Targi Ogrodnicze 08:59, 07 mar 2011

Do góry
Nowości balkonowe na "czarno" - interesujące lecz do kontrastowych zestawień. Same byłyby niewidoczne na balkonie. Zdjęcia słabej jakości niestety, bo ciemno było)

Petunia Mystical Phantom

Petunia Black Velvet

Mój kawałek raju 08:26, 07 mar 2011

Do góry
Zbyszku, to zrób sobie taki żywopłot, Twoje okazy wyjątkowo pięknie wyglądają. Najpierw musisz założyć "żłobek"
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 08:24, 07 mar 2011

Do góry
Jak coś jest stare i zaniedbane czasem odmłodzenie dobrze mu zrobi i tutaj nie miałam na myśli robienie z nich kuleczek Wiem, że nie lubisz Emil, ale zdrowiej będzie roślina wyglądała, potem można dać jej spokój
Szkoda że z kobietami tak się nie da
Ogródek Hanusi po zimie 08:22, 07 mar 2011

Do góry
Haniu, byłaś w weekend w ogródku?
Powiedz, z Emilem coś planujecie działać jak się ociepli?
Raczkujący ogród Iwony 08:19, 07 mar 2011

Do góry
Z tych dwóch drzew też bym wybrała katalpę
Ogród na skraju sadu 08:17, 07 mar 2011

Do góry
Fajny rysunek teraz wiadomo co gdzie się znajduje, myślałam, że warzywnik w innym miejscu

Łatwiej doradzić, postaramy się coś zaproponować
Wizyta w ogrodzie Agnieszki listopad 2010 08:13, 07 mar 2011

Do góry
Grażynko fotki z tego ogrodu są na wątku https://www.ogrodowisko.pl/watek/37-zmiany-zmiany-zmiany, poczytaj pod koniec.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies