Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Rododendronowy ogród II. 23:07, 21 paź 2016

Do góry
Właśnie..narazie jakby nieodczuly.bo te od Karoli kupowane to liście zbrazowialy i łyse są już teraz
Zobaczymy czas pokaże.już chyba trochę zmęczona ogrodowo jestem skoro się tym nie przejmuje
Ogród z pergolą 23:06, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

nie przejmuj się, planuję niebawem zamknąć watek i na wiosne otworzyc nowy. ten to mam wrazenie jest zbieranina moich błędów i non stop zmieniających sie wizji. dopracuje w nim projekt i w nowym powinno byc juz czytelniej, powinno

to co piszesz o asymetrii to naprawde juz dla mnie wyzsza szkoła jazdy, świetne miałas te studia!
myslisz że będzie dobrze jesli kostki będa różnej wysokości?
jakbyś je rozrzuciła na trawniku? może częśc z grabu zrobić zeby zmiennośc była gdy listki zgubią? no dobra chyba juz płynę............
już się wystraszyła że wątek zamykasz.ale jeśli będzie nowy to ok
Studiabjak studiabale specjalność fajna t bardziej że bardzo mi ona pasowala. Zresztą nadal to lubię i w ogrodzie się przydaje.
Pewnie że mogą być różnej wysokości.ale jeśli z reszty czyli traw bylin będzie "pstrokacizna" oczywiście w dobrym rozumieniu tego słowa to może lepiej by został sam cis
Rododendronowy ogród II. 23:04, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

widzialam sa nieziemskie..
klony chorują, niedobrze wiesz ja cienka jestem jeszcze ogrodowo i tak z różami porwalam się zmotyka na słońce. czy dam rade..

Aniu z ta chorobą nie da sie walczyc bo nigdy nie wiadomo kiedy zaatakuje. Najczęsciej nie niszczy całych drzew tylko pojedyncze gałęzie. W Rogowie widziałysmy obcięte chore częsci a reszta sobie rosła. No cóz trzeba sie przyzwyczaic że i rosliny choruja.Róze to ciągła praca i niewielu sobie z nią dobrze radzi szczególnie dlatego ze dla nich odpowiednia ziemia jest potrzebna. Twoje róze wcale nie s takie złe jak na pierwszy rok, zobaczymy co będzie po przesadzaniu.
Rododendronowy ogród II. 22:33, 21 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Osiągniesz wprawdzie inny ale na pewno fajny stan. W końcu tworzysz ogród nowoczesny a nie taki jak ja. Jesli chodzi o ambrowca to tez o nim myślałam ale piszą ze sie rozrasta odnogami i do tego podmarza to ja go juz nie chcę. Z klonów to polecam Atropurpureum czerwony latem i jaskrawoczerwony jesienia i drugi klon trójkwiatowy zielony latem i złoty jesienią . Klony niestety chorują ale sa przepiekne.Moga tez byc inne ale zestawienie tych dwóch kolorów bardzo mi sie w Rogowie podobało, nie wiem czy widziałas zdjecia , sa kilka stron wczesniej.

widzialam sa nieziemskie..
klony chorują, niedobrze wiesz ja cienka jestem jeszcze ogrodowo i tak z różami porwalam się zmotyka na słońce. czy dam rade..
Rododendronowy ogród II. 22:12, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Bozenka Twój obraz jest wyjatkowy...............
widzisz ja u siebie planuje, planuję ale nigdy takiego efektu nie osiagnę, pięknie to wszystko wam się skomponowało jak Wy to zrobiliscie?analizowałas rosliny pod katem kolorów?
i wiesz co..chyba wejde w klony zamiast ambrowców.. ktory wedlug ciebie najpiekniej się przebarwia? były by 2 na wprost tarasu

Osiągniesz wprawdzie inny ale na pewno fajny stan. W końcu tworzysz ogród nowoczesny a nie taki jak ja. Jesli chodzi o ambrowca to tez o nim myślałam ale piszą ze sie rozrasta odnogami i do tego podmarza to ja go juz nie chcę. Z klonów to polecam Atropurpureum czerwony latem i jaskrawoczerwony jesienia i drugi klon trójkwiatowy zielony latem i złoty jesienią . Klony niestety chorują ale sa przepiekne.Moga tez byc inne ale zestawienie tych dwóch kolorów bardzo mi sie w Rogowie podobało, nie wiem czy widziałas zdjecia , sa kilka stron wczesniej.
Ogród z pergolą 21:54, 21 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wybacz Aniu że nie znam tak dobrze Twojego ogrodu.
Cieszę się jeśli się przydałam i Ci to pomoże. I powiem jak typografi: symetria nie daje poczucia ładu.albo przynajmniej go nie gwarantuje. Gdy spojrzysz na pojedyncza stoję książki (poprawnie zrobionej ksiazki) ona nigdy nie jest symetryczna. Ale gdy patrzymy na rozkładowke to mamy poczucie ładu i harmonii bo dopasowana jest ona i do naszego użytkowania i naszego patrzenia.

nie przejmuj się, planuję niebawem zamknąć watek i na wiosne otworzyc nowy. ten to mam wrazenie jest zbieranina moich błędów i non stop zmieniających sie wizji. dopracuje w nim projekt i w nowym powinno byc juz czytelniej, powinno

to co piszesz o asymetrii to naprawde juz dla mnie wyzsza szkoła jazdy, świetne miałas te studia!
myslisz że będzie dobrze jesli kostki będa różnej wysokości?
jakbyś je rozrzuciła na trawniku? może częśc z grabu zrobić zeby zmiennośc była gdy listki zgubią? no dobra chyba juz płynę............
Typografia ogrodu 21:52, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Asia dziękuję za pomoc u mnie
napewno się nie wypaliłaś
dobrze to słyszeć nie ma sprawy. Fajna gra miłego wieczoru
Ogród z pergolą 21:45, 21 paź 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Czyli 4 kratki to 3 metry?

tak
Typografia ogrodu 21:43, 21 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tylko nie wiem czy się ńiewypalilam skoro taka spekńiona jestem. Ide

Asia dziękuję za pomoc u mnie
napewno się nie wypaliłaś
Ogród z pergolą 21:43, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super właśnie o to chodzi Asia żeby było jak najbardziej abstrakcyjnie
dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!
po bokach są tuje kórnik na wprost serby i poludnie.
zalezy mi właśnie na ułożeniu tak kostek aby zdobiły wtedy gdy wszystko inne już szpeci
kostki w trawniku jak najbardziej, świtny pomysł!

wybacz Aniu że nie znam tak dobrze Twojego ogrodu.
Cieszę się jeśli się przydałam i Ci to pomoże. I powiem jak typografi: symetria nie daje poczucia ładu.albo przynajmniej go nie gwarantuje. Gdy spojrzysz na pojedyncza stoję książki (poprawnie zrobionej ksiazki) ona nigdy nie jest symetryczna. Ale gdy patrzymy na rozkładowke to mamy poczucie ładu i harmonii bo dopasowana jest ona i do naszego użytkowania i naszego patrzenia.
Ogród z pergolą 21:40, 21 paź 2016

Do góry
Łucja kwadracik ma 75x75
chcialabym mieć tak jak na tej inspirce..kostki otulone bylinami, trawami...
Rododendronowy ogród II. 21:31, 21 paź 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

No dzis juz napatrzec sie nie mogłam, wprawdzie klon zamiast na czerwono przebarwił sie na rudo ale tez to fajnie wygląda , popatrz.

Bozenka Twój obraz jest wyjatkowy...............
widzisz ja u siebie planuje, planuję ale nigdy takiego efektu nie osiagnę, pięknie to wszystko wam się skomponowało jak Wy to zrobiliscie?analizowałas rosliny pod katem kolorów?
i wiesz co..chyba wejde w klony zamiast ambrowców.. ktory wedlug ciebie najpiekniej się przebarwia? były by 2 na wprost tarasu
Ogród z pergolą 21:19, 21 paź 2016

Do góry
hmm Bożenka...gra polegająca na planowaniu zimozielonych kostek, szkieletu

takich
https://pl.pinterest.com/pin/166422148708688678/
taki efekt po dołączeniu do nich kompozycji Łukasza
https://pl.pinterest.com/pin/166422148710231410/
Ogród z pergolą 21:11, 21 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!

Jest tak abstrakcyjnie ze ja sie juz pogubiłam. Nie to ze mi sie nie podoba ale juz nie wiem czy to gra czy planowanie nadalPozdrówka.
Ogród z pergolą 21:08, 21 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ja też grałam trochę w ciemno
Moja wersja.

Gosia fajnie, zapisuje Twoja wersję
Ogród z pergolą 21:06, 21 paź 2016

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Ania, ja myślę, że powinnaś je tak po prostu porozrzucać po ogrodzie, posadź jedną, popatrz gdzie by pasowała kolejna itd... Spójrz z różnych stron, na papierze, to każda konfiguracja będzie dobrze wyglądać.

boję się tak.. na czuje sadzilam róże na rózance i kiepsko to sie spieło. jednak jak chcę ogrod geometryczny, nowowczesny to trzeba się trzymać lini
Ogród z pergolą 21:05, 21 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Ja próbuję, ale ciągle mi symetria wychodzi

ciężko no nie? dla mnie asymetria to tez wyższa szkoła jazdy
Ogród z pergolą 21:03, 21 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Nikt nie gra?
Aniu potraktowałm to jak grę nie ma pojcia gdzie jest ogrodzenie, jakiś żywopłot? strony świata inne rosliny poza hortaki...nic. wiec masz moją układankę pomijałam jedynie miejsca hortek i hamaka.
myslę, że tak naprawde im bardziej abstrakcyjnie to ułożysz tym będzie fajniej. ewentualnie popatrz z miejsc w których najczęściej siedzisz czy coś się nie zasłania itp.
u mnie wyszło 24 kostki.

dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!
po bokach są tuje kórnik na wprost serby i poludnie.
zalezy mi właśnie na ułożeniu tak kostek aby zdobiły wtedy gdy wszystko inne już szpeci
kostki w trawniku jak najbardziej, świtny pomysł!

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:39, 21 paź 2016

Do góry
fajnie że jesteś masz nowe fotki? wrzucaj wszystko nawet to co ci sie wydaje nie fajne bo my pewnie i tak padniemy
Ogród z pergolą 20:35, 21 paź 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Aniu
Wiesz że ja ten Twój projekt wysiadujeJuż nawet coś mam narysowane... i jest to podobne do Twojej koncepcji. Myślałam o kolorowaniu nie kwadratów ale prostokątow zimozielonych tak by stworzyć pewien rytm i nawiązać do tarasowej.dolacze po weekendzie

super bratnia duszo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies